Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ani studium vysoké školy nechrání před pokušením - mladistvý hrdina přestane rozlišovat hranici zákona, ale kupodivu mu ani vzdělání nepomůže, aby včas odhalil podvod na něm spáchaný. Student vysoké školy ekonomické Michal Najman si přivydělává jako deratizátor. Poté, co je obviněn z vyhubení drahých nutrií, podepisuje dluhopis na značnou částku. Důvěřivé se upíše ke splácení vysoké dlužné částky, aniž si ověří její opodstatněnost. Peníze nemá a rozhodne se je získat vekslováním a později i krádežemi. A tak se zpočátku bezúhonný mladík propadá stále hlouběji a hlouběji... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (138)

navision00 

všechny recenze uživatele

Tvůrci natočením tohoto filmu naprosto poplivali jeho knižní předlohu, která je dokonalá. Hlavní hrdina tam působil jako vcelku frajer, ale ve filmu je to jeliman non plus ultras!!V dnešní době mě navíc irituje to oblečení. Chápu, že se to nosilo ale proč má Zounar se svým velkým pozadím upnutý džíny chápu už míň :-)). Nehledě na to tam v jednom kuse souloží- Nicméně abych jen nehanila, pana Dlaska i Lájoše jsem si přesně tak představovala!! ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

NOVA CINEMA - Tak jsem zkompletoval všechny české filmy o vekslácích. Po dnešním Bony a klid 2 jsem si rozhodně spravil chuť, protože Bony 2 byla jedna velká hrůza. Vekslák se Zounarem sice neoplývá skvělými hereckými výkony, zejména Martin se hodí spíše do dabingu nebo televizních pořadů, avšak výkonem rozhodně předčil všechny postavy z nového Bonyho. Vekslák má také solidní příběh, dle mého dobré vykreslení samotného vekslu a také pár známých hereckých tváří. Já byl v podstatě spokojený a do budoucna ho určitě nezatracuji, byť počet udělených hvězdiček se rovná průměru. Také mi přijde aktuálních 26% a 260. místo mezi nejhoršími filmy dost kruté a nespravedlivé. 66% ()

Reklama

Alden_Larson 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem čekal něco mohem horšího podle místních hodnocení. Rozhodně to není dobrý film, ale je na něm pár aspektů, ketré byly oukej. Děj byl docela zajímavý a proměna protagonisty z nesmělého kluka na zločince byla celkem věrohodná. Martin Zounar se ale moc nepředvedl, jeho herecký výkon byl nejslabší z celého filmu, ostatní nebyli skvělí, ale byli výrazně lepší než Zounar. Prezentace je nevýrazná a hudba taky nebyla ničím zajímavá. Film jako celek vlastně není ničím výrazný, což je právě jeho největší chyba. Kdyby vyšel o deset let dřív, tak by měl možná větší úpěch. 3/10 ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film přišel v nevhodný době - v dřívější by to bylo asi statečné jako v případě Bony a klid, ale v roce 1994 to téma nikoho nezajímalo. Dvě hvězdy dávám tak leda za odvážnou erotiku na český film, ale jinak bída a děs. Zounar mne neiritoval ale spíš pobavil, než jsem zjistil, že tvůrci zamýšleli jiný žánr než veselehru. ()

ivishka odpad!

všechny recenze uživatele

Vexlák alias Zounar mě nepotěšili a ani já ho nepotěším. Jeho herecké schopnosti mě nikdy nepřekvapily ani v nejmenším a jsou mi tak podobně jako on naprosto ukradené ale bohužel jsem si zapnula Barrandovskou sortu hnusu a ostudy českého národa, která mě utvrdila v mém názoru - české komunistické braky nebrat!!! Divné je, že si tehdy mohli dovolit takovou spoustu sexuálních scén a plandajících kozenek apod... Asi jsem nezažila skoro žádný inteligentní český scénář. Jak smutné a zároveň paradoxní. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (9)

  • Film se odehrává ve druhé polovině 80. let, ale ve výčepu hospody, kde hospodský (Ladislav Potměšil) čepuje pivo, je na zdi plakát týmu AC Sparty Praha z roku 1993. (Mr.Hudson)
  • Film se natáčel v Praze. Město z úvodu filmu, odkud pocházel filmový hrdina, je Beroun. (rakovnik)

Reklama

Reklama