Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pětice mužů se rozhodne vyřešit svoje problémy tím, že okrade japonskou mafii Yakuzu o miliony yenů. Mafie na to však ihned příjde a mužům je okamžitě v patách. Navíc vysílá po jejich stopách psychopatického zabijáka (Takeshi Kitano). Temné a drsné akční drama, ve kterém není vítěze ani poraženého... (Flipnic)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

radekgfx 

všechny recenze uživatele

Noční záběry level Michael Mann. Absolutní špička mezi dobovými sondami z analogových devadesátek, v tomto případě z Japonska. Pokud by film nebyl tak umíněný v tom, co a jak chce sdělit, mohl by si nárokovat titul skrytého pokladu nejen japonské kinematografie. Film na jedné straně ohromí záběry nočních ulic zkrápěných deštěm a prosvícených zářivkami neonů a na straně druhé na člověka nahází tematický mix těch nejdepresivnějších scén z Apokalypsy (1979), Sonatine (1993) či pozdějšího a mnohem známějšího Brother (2000); což jsou věci, co člověk podvědomě prostě nechce vidět. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Hodně temné a drsné gangsterské drama. Pětice nesourodých chlápků se rozhodne okrást Yakuzu, což se jim také horko těžko povede. Členové Yakuzy po nich začnou však okamžitě pátrat, následuje týrání, mučení, výslechy a vraždění nejen zlodějů samotných, ale i jejich příbuzných a blízkých. K tomu všemu ještě na zbylé schopnější členy party vyšle Yakuza chladného zabijáka, kterého hraje Takeshi Kitano. Ve filmu není vítěze ani poraženého. Je to příběh o zneužívání moci a síly "vyvolených" jedinců a touha toto jednou provždy změnit jinými. Film má hodně temnou (a to i obrazově) atmosféru, pomalé vyprávění a zvláštní, pro evropana dosti netradiční herecké výkony. Bohužel postrádá jakýkoliv scénář, o nic v něm vlastně nejde. Jedna banda ukradne druhé prachy a ta je začne likvidovat, to je celý scénář, takových tu byly stovky. I tak hodnotím nadprůměrně, pro milovníky japonské kinematografie je to velice zajímavý kousek. ()

Reklama

Idaho 

všechny recenze uživatele

Pět mužů si rozhodne vyřešit svou tíživou finanční situaci okradením yakuzy. Příjde se na to však dříve než si mysleli. Yakuza za nimi vyšle brutálního a vyšinutého zabijáka (Takeshi Kitano). Filmu dominuje temná, dusná atmosféra a krutá realita typická pro tento druh filmů. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se to jeví jako taková černohumorná japonská variace na heist film, ústřední tým je složenej z magorů různýho kalibru a jediný co maj společnýho je to že jsou finančně v prdeli. Po vyloupení kanceláře yakuzy ovšem tón filmu otočí a stává se z toho hodně ponurá podívaná, yakuza je totiž hned druhej den identifikuje a nemilosrdně si to s nima začne vyřizovat. A právě v tomhle bodě se o postavách začínáme dozvídat trochu víc, aby jejich následná ztráta o to víc bolela (až na jednu která se ukáže jako pěknej zmrd). Dvojice zabijáků neni kdovíjak propracovaná, nicméně jednoho z nich hraje Takešiho Hrad osobně a i s jednim vokem z něj jde respekt. Co se týče násilí, řekl bych že Ishii známej svýma prasárnama se tu držel trochu zpátky, přesto je tu na mafiánskej film kýbl krve a nešetří se nikdo, ani děti. Natočit tohle v tý době v USA tak to tutově režíruje Brian De Palma. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Temná heist/yakuza žánrovka s krásně pochmurnou noirovou atmosférou. Vcelku standardní ale solidně napsaný scénář a kvalitní režie. V té Takashi Ishii ukazuje zejména jak dobře umí zachytit atmosféru nočního velkoměsta. Nebývale obsáhlý herecký ansámbl (včetně Kitana) podává perfektní výkony a dvouhodinový director's cut má solidní tempo od začátku do konce. 85% ()

Reklama

Reklama