Reklama

Reklama

Četnické humoresky

(seriál)
  • angličtina Cops and Robbers (více)
TV spot 24
Česko, (2001–2007), 53 h 46 min (Minutáž: 57–105 min)

Hudba:

Ivan Kurz

Hrají:

Tomáš Töpfer, Petr Kostka, Ivan Trojan, Zdeněk Junák, Stanislav Zindulka, František Švihlík, Erik Pardus, Jan Apolenář, Alena Antalová, Libuše Šafránková (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Český seriál Četnické humoresky, který v brněnském studiu České televize vyrobila tvůrčí skupina Josefa Souchopa a Dariny Levové, zavede diváky do období první republiky, kde se seznámí se sympatickými příslušníky brněnské četnické pátrací stanice, předchůdkyní dnešní kriminální služby, i s policejním psem Argem a fenkou Kikinou, a samozřejmě budou sledovat vážné i nevážné kriminální případy, tak jak je muži zákona museli tehdy řešit. (Česká televize)

(více)

Videa (28)

TV spot 24

Recenze (583)

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Otřesné. Už ta první epizoda o ukradených slepicích, fakt psala. A ta amatérská režie za korunu, fakt bomba. Herci taky výborní v těch brněnských kulisách za dvě koruny. Proč se toto musí točit. Kam se poděly dobré seriály. Neplatím koncesionářské poplatky. Nemíním dávat peníze za toto. Mně je úplně špatně se podívat jen na ty titulky podkreslené ultra stupid hudbou. A taky nevím, proč se hlavní postava jmenuje Arazím, to je turek, nebo co to je za piču?! Zkuste ještě někdy pípnout a poslat dopis, že neplatím koncesionářské poplatky, tak vám z těch Kavčích hor udělám kůlničku na dříví! ()

akisha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po re-zhlédnutí je jasný, že nejvíc se mi líbily díly úplně první, když se ještě přes celej díl neřešily furt nějaký baby a vdavky, jen sem tam krátkej závan šarmu v podobě Ludmily nebo příjemně obyčejný lásky Toníčka a Anděly. Postupně ale vztahová linka začala potlačovat tu původní - kriminálka říznutá trochou humoru - no a to byla ta chvíle, kdy to začalo jít do kopru. Třeba taková Šiktancová, posedlá touhou furt někoho vdávat a ženit a ty její neustálý kecy "Kdy bude veselka?" "To jste se poškorpili?" "Možná potřebuje trochu popostrčit." "No tak mu do toho sňatku zase trochu pomůžeme." Ty jo, co to je za divnou úchylku? Ať si hledí svýho Šiktance a furt ostatní neotravuje těmahle kydama! Dále nastavovaná kaše v podobě vztahu Ludmily a Arazíma, lehkost a styl z první série vzal roha a zbyla jen obyčejná telenovelní upatlanost. A ten ultra-trapnej prstýnek s věnováním tomu narazil korunu. Šafránková po většinu času nesympatická - a to je co říct - Arazím jednu dobu přímo na odstřel, nějak jsem nežrala jeho přerody ze žlučovitýho chlapa, co furt jen nadává a řve, do podoby hodnýho taťky, co dělá mentora malýmu Ondrovi, nejdřív si Ludmilu strašně chce vzít, v dalším díle o ní nezavadí pohledem, ten člověk asi taky není úplně normální. Kór tady je teda rozdíl mezi sériema ohromnej. Naštěstí herci hodně zachraňujou, všichni četníci i ostatní vedlejší role, parádní výprava i hudba, zajímavý kriminální zápletky i fajn dobová atmosféra. Humor, hlavně ze začátku, je povedenej, nevtíravej. Vypíchnout zaslouží Trojan, z ostatních četníků se mi nejvíc líbil Junák a Pardus a dobře se se svou rolí popral Hartl. Obecně platí, že díly, kde se neřeší primárně navracející se manželé, protahovaný požádání o ruku nebo kecy o svatbě jsou většinou výborný. Škoda no, že se to tak zkazilo. ()

Reklama

Agatha 

všechny recenze uživatele

Určitě nejlepší TV seriál za posledních 20 let. Doba a prostředí 1. republiky je vděčné téma. Velmi kvalitní český seriál - což se o většině našich seriálů říci nedá. Vedle výborné režiie pana Moskalyka vyniká také výborný scénář jeho dcery, dále pak velmi krásná a slušivá móda z poválečné doby (což se o dnešním ošacení nedá tvrdit), skvělé herecké výkony nejen hlavních protagonistů (obzvláště pak T. Töpfera, I. Trojana, A. Antalové, P. Kostky, L. Šafránkové a J. Bohdalové - která v 1. dílu 3. řady excelovala). Herecké obsazení je vůbec výjimečné, jen ten výpis zaslouží obdiv, výborně obsazené a především skvěle zahrané jsou i jednotlivé epizodní role, leckdy ikonami českého filmu, televize a divadla. K tomu ještě vynikající kamera, nádherné, poctivé exteriéry a vůbec celá výprava, vkusná a příjemná hudba. A nakonec musím uznat, že i počáteční zdání klame: 3. řada se mi totiž po premiérovém shlédnutí jevila tak nějak nedostatečně, ale napodruhé to pro mě bylo úplně něco jiného. Daleko více jsem si to vychutnával a užíval. I přes těch pár maličkostí nemůžu hodnotit jinak. Velký dík patří všem tvůrcům tohoto velkolepého díla, které má svou krásnou duši. Viděl jsem to snad víc než 10x a stále mě to nepřestává fascinovat! Důvod je jediný - je to poctivé v každém směru. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

„Sám si vařím, sám si peru, že se na to... totiž hodím.“ Pokud něco Česká televize sponzorovala dobře, tak právě Četnické humoresky. Kulisy, kostýmy, auta a vše okolo je prostě naprosto dokonalé. První republika ožívá a Četnická pátrací stanice s ní. Tomáš Topfer jako Karel Arazím, velitel Četnické pátračky v Brně a jeho zástupce sympatický Ivan Trojan jako Béďa. Jedni z nejlepších českých herců se sešli v tomto krimi-komediálním seriálu. Zatímco první série řeší především zapeklité kriminální případy, tak druhá se soustředí spíše na vztahy. Třetí série se zaobírá rokem 38, tedy válka je na spadnutí a nacisté zasévají kořeny. Seriál jako takový bych řekl, že je jasná jednička na české scéně. Humor a atmosféru neztrácí žádným dílem. Některé díly se spíše přiklánění k humoru, některé k drsnějším případům. Nechybí ani pár dílů, ve kterých je pořádná akce. Za mě osobně je to seriál, který nikdy neurazí, ale vždy pobaví. Příběh pak končí v pravou chvíli, kdy to začínalo být pro Četníky (a nejen pro ně) kruté a neúnosné. Rozhodně nejlepší český seriál. (90 %) ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Nejlepší český porevoluční seriál a jeden z nejlepších českých seriálů vůbec. K humoreskám těžko něco dodávat, je to prostě televizní legenda, s pevnou režií, skvělou dobovou atmosférou, výbornými herci (včetně těch posledních vedlejších postav), příjemnou hudbou (včetně té v úvodních a závěrečných titulcích), zkrátka seriál, u kterého, přestože se v něm řeší mordy, vám je tak nějak dobře po těle. (A ano, poslední díly, třetí série, už nebylo ono). ()

Galerie (577)

Zajímavosti (202)

  • Ve scéně v 23. epizody s názvem „Bouřka“, kdy šel vrchní strážmistr Karel Arazím (Tomáš Töpfer) s kyticí požádat Ludmilu Horkou (Alena Antalová) o ruku, je v záběru krátce slyšet pípání mobilního telefonu. (navabaca)
  • Stylizovaný červený filcový trojúhelník, který mají četníci, je límcová výložka výkonného četnictva. (sator)
  • V 24. epizóde s názvom "Hypnotizér" má v scéne počas vynesenia rozsudku na sebe Zahálka uniformu s hodnosťou štábneho strážmajstra. Pritom jeho hodnosť je strážmajster. (Jaroo)

Související novinky

Zemřel Václav Postránecký

Zemřel Václav Postránecký

08.05.2019

Ve věku 75 let zemřel po těžké nemoci herec Václav Postránecký. Postránecký se vyučil zámečníkem, většinu života ale strávil buď před kamerou, nebo v divadle. Účinkoval ve Slováckém divadle, později… (více)

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama