Reklama

Reklama

Cyborg

  • Česko Kyborg (více)
Trailer

Amerikou 21. století zmítají sociální nepokoje. Zuří smrtící epidemie a život se pro obyvatele stává děsivou a krutou noční můrou. Jen Pearl Prophet (Dayle Haddon) - kráska, která je napůl člověk a napůl robot - zná způsob, jak proti nákaze vyvinout účinnou vakcínu. Ale během její zoufalé cesty pro látky potřebné k výrobě léku je Pearl zajata kanibalským gangem Pirátů, který si chce protilátku nechat pro sebe a ovládnout s její svět! Jen schopnosti statečného bojovníka s mečem Gibsona Rickenbackera (Van Damme) mohou zachránit ji i zbytky civilizace! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

otík 

všechny recenze uživatele

V tomto postkatastrofickém snímku, kdy lidstvo je ohroženo morem a jakýmisi vojáky, uvidíme mladičkého Van Damma, pár otřesných akčních záběrů, hodně flashbacků, mnoho zbytečných a špatných záběrů, úsměvné (ale špatné) projevy herců neherců v čele s otřesným hlavním padouchem, absolutně žádné napětí nebo náznak děje. Je to slabota, ketrá se dá zapamatovat snad jen díky ukřižování Van Damma, které jakoby vypadlo ze scény Arnieho Barbara Conana. Hudba: Kevin Bassinson ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Civilizace jak ji známe již neexistuje. Lidstvo se potýká se smrtící epidemií, sociálními nepokoji i boji o holý život. Nyní je ale naděje na záchranu - existuje vakcina, a její složení je pečlivě uloženo v paměti kyborga-ženy, a stačí ji jen doručit včas na to správné místo. Kyborga se ale zmocní šéf zločinecké bandy Fender, který chce vakcínu zneužít pro svoje účely. Naštěstí je zde osamělý bojovník, Gibson Rickenbacker (Jean Claude Van Damme), který má s Fenderem své nevyřízené účty a jako jediný je schopen vakcínu - a celý svět - zachránit... Celé roky jsem měl za to, že Kyborgem měl být JCVD (asi jsem si to celé smotal s Univerzálním vojákem). Nicméně právě kvůli JCVD jsem si tento pětadvacet let starý film sehnal a jednoho večera zkoukl - ale asi jsem se měl raději podívat na toho Univerzálního vojáka. Byť jsem si v několika scénách připomněl filmu typu Mad Max nebo Waterworld (to asi ten šílený vůdce banky a post-apokalyptický svět), po zbytek filmu jsem se dost nudil (a taky jsem čekal, že Kyborg bude když už zachraňovat lidi, a ne čekat na lidi až zachrání jeho)... ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Díl 4 : apokalyptické sci-fi. Produkce Cannon Group. Tato bájná společnost nám roznášela v 80. letech spoustu zážitků a radosti. Cyborg je Céčko jako řemen. Je to blbé, je to stupidní, ale hraje v tom Van Damme a ten na začátku 90. let prostě frčel ať už se objevil v čemkoliv. Optikou dneška je to na hraně koukatelnosti, ale postapokalyptická atmosféra tam cítit prostě je. Nikdy nezapomenu na kanálovou scénu a parádní Jeanovu roznožku, při které to bohužel Ralf Moeller schytá. Tahle scéna zachraňuje jinak dost bídnou VanDammovku. Nostalgie jako prase a jako hlavní záporák věčně napumpovaný a zatnutý Vincent Klyn, který toho kromě démonických očí moc nepřináší. 40% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Dalo by se to smáznout jako levná sračka s mizerným scénářem, dialogy i hereckými výkony, kterou si van Damme mohl klidně odpustit. Ale něco do sebe to má -  Pyunovi se povedlo pár pěkných obrázků,  postapokalyptická výprava (obzvlášť v úvodní scéně), taky akce není úplně marná, přičemž si Pyun tradičně vypomáhá četnými zpomalovačkami, sadistický záporák je správně odpudivý a je to i (ne)příjemně brutální (ostnatý drát v rukou malé holčičky - připomněl ten flashback jenom mně flashback z Tenkrát na Západě?). Plus ukřižovaný van Damme. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

ukrižovaný van damme! film používa polopatistickú naratívnu formu a primitívnu filmovú reč, i napriek dosť krátkej minutáži je na viacerých miestach umelo nadlžovaný a preto máte pocit, že sa tam deje málo. expozícia i celková charakteristika postáv je biedna až žiadna - čo najmä pri hlavnej dvojici (prípadn - ak rátame aj samotného cyborha pearl - trojici) veľmi nepostačujúce a chýbajúce. poteší však béčková postapokalyptická lacná výprava, najmä pasáž v kanáloch a pri záverečnej bitke v daždi musím uznať, že je Fender naozaj hrôzostrašný a démonický. synťáková zapamätateľná ústredná melódia, až romanticky poňatý hlavný hrdina v podaní mladého vandammeho s dvoma variantmi účesu a dvojstranový bezduchý scenár - to robí z tohto filmu šlabikárový príklad béčkového postapokalyptického karate sci-fi osemdesiatych rokov. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (17)

  • V úvodu filmu zazní píseň "World Damnation" skupiny Mortition. (Chatterer)
  • Albert Pyun plánoval obsadiť do hlavnej úlohy Chucka Norrisa, ale štúdio Cannon presadilo Jean-Claude Van Damma, v tom čase ešte úplne neznámeho herca. (beso74)
  • Jména Gibson Rickenbacker, Nady Simmons, Fender Tremolo, Marshall Strat a Pearl Prophet pochází z názvů firem pohybujících se v hudebním průmyslu. (Chatterer)

Související novinky

Zemřel režisér Albert Pyun

Zemřel režisér Albert Pyun

27.11.2022

Z amerického Las Vegas přichází smutné zprávy pro fanoušky sci-fi a akčních filmů. V sobotu totiž po dlouhé nemoci ve věku devětašedesáti let zemřel americký režisér, scenárista a producent Albert… (více)

Reklama

Reklama