Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojice vražedných maniaků se vydává na krvavou pouť, během níž likvidují vše živé, co se jim postaví do cesty! Nechybí ani pořádná dávka černého humoru v pekelně zábavné historce, vyprávěné odcouzencem na elektrickém křesle. (oficiální text distributora)

Recenze (44)

Ed2 

všechny recenze uživatele

Tradiční filmařské postupy, ale při tom pořádně trhlá podívaná, slapstickové gagy a Bruce Cambell. Crimewave byla sice komerčním propadákem, ale kdo se nenechá odradit, je odměněn příjemnou hororovou komedií s vtipnými hláškami a sympatickým duem nájemných zabijáků / deratizátorů - "We kill all sizes." :-) . ()

Elrond88 

všechny recenze uživatele

65%; takže: od bratří Coenů jsem viděl všechno, co režírovali (16 filmů) a většinu z toho i napsali, mylně jsem si tedy myslel, že mě tenhle film nemůže překvapit... druhá věc, je to úlet, celkem zábavná šílenost, nicméně většinu filmu jsem se bavil tím, že většina herců je podobná někomu jinému - vymyslel jsem tudíž, že by si tento film zasloužil remake s herci, kteří by vypadali co nejpodobněji to lze... hlavní postavy by v remaku byly: Hugh Grant (on, odsouzený na křeslo) a Catherine Zeta-Jones - s účesem a občas i úsměvy Helen Bohnam Carter... ta by to mohla vzít, kdyby Catherine odmítla - (Nancy, ze 4. patra); pak deratizéři: jeden bude libovolný tlouštík (Vítězslav Jandák? ne, tady vážně nevím) a druhý je jasný Weird Al Yankovic; dva policisti v budově musí být Tommy Lee Jones a (v brýlích) Brad Pitt, a otec malého kluka z výtahu - Martin Stropnický (nikdo jiný na světě nemá takový pohled a úsměv)... ... ... dobře, teď trochu vážněji: ten film je ve všech ohledech hrozně přehnaný; beru ho teda jako frašku a moc to neřeším a docela se u toho bavím; některé scény jsou bohužel trochu slabší, jen pár gagů je vynikajících, jinak takový průměr balancující a neustále se převažující mezi 3* a 4*, rozhodla objektivní stránka a pak ten hroznej excitovanej a iritující smích tlustýho deratizéra... a nejen jeho! šílený smích ala hlavní arcipadouch-šílený vědec byl zřejmě hlavním kritériem na konkurzech na tento film; nicméně dobrý, za vidění to stojí :-) P. S.: jeden dělá z vydechnutého kouře kroužky a druhý takové veledílo? Gandalf (2001) se opičil! ()

Reklama

POciSEM 

všechny recenze uživatele

Nejsem asi fanda the tree stooges jako Raimi protoze drtiva vetsina gagu na me pusobila vylozene trapne ale zachranila to spousta jinych narazek a vtipku pri kterych sem se valel po zemi jako treba Paul Smith probihajici skrz dvere hrouticich se sten jako domino nebo krysoidni tlama v podani Briona Jamese a jeho neskutecny skleby pri podavani rucniku slecne v koupelne. Zaverem jen dodam. ,,Nic jste nevidela damo" ,,nee" ,,Zatim" ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Sam Raimi v letech, kdy si jako režisér hrál s každým detailem jako malé dítě na pískovišti a bratři Coenové na počátku své pisatelské kariéry vytvářejí ďábelský koktejl, který si určitě spousta lidí objedná, ale myslím si, že každému asi nezachutná, protože se jedná o docela šílený film, který má skvělou formu. Raimi si hraje s kulisami, se světlem a stínem a vypravěčské postupy střídá s rychlostí kulometné palby. Jenže scénář od mých oblíbených Coenů tady působí jako koule na Raimiho noze, která mu zabránila vytvořit dobrý film. Takhle je to všechno ukřičené a plné groteskního humoru, který moc nefunguje. Sice jsem se párkrát zasmál, ale o nějaké skvělé zábavě mluvit nemůžu. Přesto musím dát 3* za skvělého Campbella, povedenou kameru a Raimiho režii. ()

cinema_cz 

všechny recenze uživatele

Druhý celovečerní počin Sama Raimiho, na kterém se podepsala především začátečnická scenáristická nezvednost bratrů Coenových. Taškařice plná barvitých postaviček sice znamenitě zapadá do jejich originálního světa, potvrzuje však, že v rukou jiného režiséra působí jejich vtípky poněkud duchaprázdně. 60 % (Alena Prokopová, Ci 03/2008) ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna krátká scéna. (fisus)

Reklama

Reklama