Reklama

Reklama

Smrtelné zlo 2

  • USA Evil Dead II (více)
Trailer

Ash a jeho přítelkyně si vyrazili na opuštěnou chatu v lese. Na místě si pustí pásku, kde je nahrán text Necronomiconu, temné knihy mrtvých. Tím však vyvolají příšerné démony ze záhrobí... Když na chatu dorazí Ashovi přátelé, najdou je uprostřed záplavy krve! Zlo bylo odpoutáno a je třeba ho znovu zkrotit - za každou cenu! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (680)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Celá séria "Evil Dead" (Smrteľné zlo) je delikatesnou lahôdkou, na ktorej si už roky pochutnávajú všetci horroroví gurmáni. Americký režisér Sam Raimi uvaril túto jedinečnú trilógiu takmer z ničoho. Zrejme ani len netušil akým kultom sa stane tento jeho nízkorozpočtový horror o démonickom Zle, ktoré prebýva v knihe viazanie v ľudskej koži a písanej ľudskou krvou. Jednej noci je prebudené partiou mladých ľudí, ktorí zavítajú do pochmúrnej chaty v horách. Táto druhá časť je akýmsi tuningom prvého snímku z roku 1981. Z mierne navýšeným rozpočtom sa Samovi Raimimu podarilo zo skoro rovnakého námetu vytvoriť najsilnejšiu časť "Smrteľného Zla". Natočil jeden z nosných pilierov americkej horrorovej kinematografie. ***** ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tohle je kult a jeden z nej horrorů všech dob. Zejména těch, kam tvůrce zařadil humor a to pekelně či "krvavě" černý ... Je to film mého středoškolského věku, který jsme sjížděli furt a furt jak na běžícím páse dalším a dalším kámošům. Dnes již působí trochu "gumově" a ještě víc úsměvně než původně, ale i přes to je to nářez a rozhodně nikdy nezestárne. Je otázkou, jestli výměna nervydrásající atmosféry prvního dílu za občasný humor byl ku prospěchu, každopádně zde máme jeden z prvních horrorových remaků, který se stal absolutním kultem, stejně jako jeho předchůdce ... Špičkové nápady, prostředí, atmosféra, humor, brutality, gore, krev, příšery ... Prostě úžasná záležitost. V oblasti "horror+humor" je to ne možná úplně první, ale rozhodně nejlepší počin, který trumfnul až konkurent Raimiho, Peter Jackson ... ()

Reklama

Divočák 

všechny recenze uživatele

Řekněme si to na rovinu - první třetina je fakt slabá. Raimi pojal dvojku jako jakési nepřímé pokračování jedničky, přičemž si z prvního dílu bere spoustu námětů, které jako by ho už ale nebavily točit znovu. Ash a jeho přítelkyně jsou vhozeni na chatu, je probuzena kletba, Ash odkrágluje svoji holku a chvíli se špičkuje s lesnímy duchy. Všechno je takové nemastné neslané a chvílemi to vypadá, že režisér opravdu znuděně vaří z vody. Jakmile ale přestane šílená "oneman show" silně přehrávajícího Bruce Campbella a na scéně se objeví další "oběti", začne se konečně Evil Dead pořádně rozhýbávat a my jsme svědky pořádně krvavé jízdy vrcholící zrodem jednoho z nejkultovnějších hrdinů filmového plátna - Ashe s motorovkou místo pravé ruky a upilovanou brokovnicí. Řekněte, našli byste ve filmu víc "cool" hrdinu? ()

tron 

všechny recenze uživatele

V prvej štvrťhodine stihne Ash prísť do chaty v lesoch, nájsť Knihu mŕtvych, zabiť svoju snúbenicu, odraziť jej hlavu, premeniť sa na démona a slabšie to už nebude. Táto séria ma ale nikdy nebavila, Campbell je fajn sympaťák, ale že by bol mojím milovaným hercom, tak to sa ozaj povedať nedá. A hlavne nemám rád, ak niekto mieša horor s komédiou. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Film jsem poprvé viděl v 1989 roce, v hrozné kvalitě a v německém dabingu na kazetě z burzy. A byl jsem nadšen. Teď jsem se podíval opět, ale už ve zvuku THX. A musím říci, že i po těch letech, mne film nezklamal. Na rozdíl od Pátera Thomase, při kterém jsem se v 80-letech bál a teď jsem se tomu filmu smál. ()

Galerie (542)

Zajímavosti (45)

  • Ash (Bruce Campbell) ve filmu používá brokovnici 12 Gauge Side by Side Shotgun. (dc125)
  • Vycpaná hlava jelena z chaty byla později použita i v Raimiho filmu Darkman. (Chatterer)
  • V jednej scéne sa motorová píla objaví v Ashovej inej ruke ako počas celého filmu. (rador)

Související novinky

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

12.03.2013

Řečeno slovníkem Pulp Fiction, Sam Raimi je právě teď „spokojenej parchant“. Omalovánková fantasy Mocný vládce Oz odstartovala skvěle v amerických i světových kinech a za první víkend nastřádala… (více)

Reklama

Reklama