Reklama

Reklama

Téměř dokonalý zločin

  • USA The Gift (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nedávno ovdovělá Annie Wilson (Cate Blanchett) žije se svými třemi dětmi v malém městě v Georgii. Je mezi sousedy známá tím, že má po babičce dar vidět do budoucnosti a umí také vykládat karty. Kdo by nechtěl poznat, co ho čeká? Plynutí času s občasným výletem do budoucnosti v malém městě přetrhne vražda Jessiky King, mladé bohaté nymfomanky, kterou najdou uškrcenou u rybníka. Prvním podezřelým je násilnický rasista Donnie (Keanu Reeves), který tyranizuje svou ženu (Hilary Swank), jíž Annie už dlouho radí, aby od něho odešla. Podezřelých přibývá. Je vrahem Jessičin milenec David (Greg Kinnear)? Nebo Buddy (Giovanni Ribisi), který byl jako dítě sexuálně zneužíván? Nebo je to snad Valerie, která věděla o napjatém erotickém vztahu svého muže k zavražděné? Pomohou zvláštní schopnosti k vyjasnění případu? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (506)

Falko 

všechny recenze uživatele

Reziserovi sa v tomto filme podarilo navodit vynikajucu napinavu atmosferu s hviezdnym obsadenim. Zaujimave je vidiet sympataka Reevesa v zapornej ulohe. Cate Blanchett je na taketo typy uloh asi stvorena, tato rola jej proste sadla. Pripominala mi trosku Patriciu Arquette zo serialu MEDIUM, ale tento film ma vyssie kvality. Proste nemal som obrovske ocakavania a tak som spokojny...12.01.2009 ____ Cate Blanchett - (Annabelle Wilson) +++ Giovanni Ribisi - (Buddy Cole) +++ Keanu Reeves - (Donnie Barksdale) +++ Hilary Swank - (Valerie Barksdale) +++ Greg Kinnear - (Wayne Collins) +++ Katie Holmes - (Jessica King) +++ Scenar: Billy Bob Thornton, Tom Epperson +++ Hudba: Christopher Young +++ ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Skvělý Keanu Reeves, který vypadá stejně jako jeho nejnovější hrdina z filmu Temný obraz a svůdná hruď Katie Holmes, to jsou nejspíš jediná dva důvody proč se na Dokonalý zločin podívat. Krom toho tu totiž máme průhledný příběh, nudnou Raimiho režii (ten chlapík mi prostě nesedne) a nezajímavé lokace. Jakožto thriller překvapuje svou absencí napětí a jakožto drama zoufalými hrdiny, jejichž osudy nejsou pro diváka ničím zajímavé. Dějové složce chybí gradace a tak se celý příběh od svého začátku řítí do propasti. Cate Blanchett a Giovanni Ribisi buď svou roli neuvěřitelným způsobem nezvládli nebo je zkazil dabing, ostatní postavy se pohybují již v rámci průměru. [TOP 19/15 75%] ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Pod banálním českým názvem se skrývá příjemně napínavý mysteriózní thriller s prvky horroru. Mozaika různých lidských osudů se točí kolem hlavní hrdinky, vdovy se třemi dětmi, která si přivydělává svými jasnovideckými schopnostmi. Cate Blanchett je pro tuto roli jako stvořená - dostatečně tajemná, silná i zranitelná, zarputilá i chybující. Ostatní herci zdatně sekundují - od týrané husičky Hillary Swank a jejího násilnického manžela Keanu Reevese, přes typicky podivínskou postavu G. Ribisiho, po citlivého sympaťáka G. Kinneara. Každému nemusí sedět duchařské prvky příběhu, já jsem film v rozmezí 4 let viděla dvakrát a v obou případech jsem se výborně bavila. Mušky se najdou, na 100% to není, ale každému příznivci napětí a tajemna můžu "The Gift" s klidným svědomím doporučit. 85% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Sam Raimi je génius! Malé mesto, kde sa dá krásne nazrieť do života každého z jeho obyvateľov, jeden močiar, jedna vražda. A jedna opustená matka troch detí, ktorá vidí v kartách veci, ktoré by v nich radšej nevidela. Raimi rozplieta mozaiku podozrení a diváckych otázok „Kdo je vrah?“, zbližuje nás s krehkou hlavnou hrdinkou a v jej víziách a nočných morách nám spôsobuje buď príjemné mrazenie alebo prvotriedne infarktové šoky. Raimi si splnil sen a nakrútil horor, v ktorom netečú potoky krvy, ale ktorý nám i tak do poslednej sekundy nedá vydýchnuť. Jeho The Gift je nostalgickým vzdaním holdu hitchcockovej škole čistých thrillerových postupov v mozaike presne definovaných postáv a sofistikovanej zápletke. A ten casting! Nebyť prezradenia totožnosti vraha dvadsať minút pred záverom filmu, jeho finále by bolo ešte vypätejšie a šokujúcejšie. A z filmu by bola päťhviezdna žánrová delikatesa. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nehrát v Téměř dokonalém zločinu (to je zase název!) Cate Blanchett, Giovanni "V-každé-roli-jiný-a-vždycky-skvělý" Ribisi a Keanu Reeves, byla by to úplná ztráta času. No vážně, co na tom filmu všichni vidí, mi zůstává záhadou. Sam Raimi je génius? A co konkrétně geniálního tady předvedl, prosím vás? Ano, atmosféru panující v městečku buduje solidně, až si člověk říká, proč ještě nikdy nenatočil nic podle Stephena Kinga, ale to je asi tak všechno, za co bych ho pochválil. Kromě toho tady je pár laciných lekaček, sny / vize, které jsou taky celkem jednoduše a nijak extra působivě pojaté, příběh je obzvlášť tuctový a odhalit vraha není vůbec žádný problém... A co to závěrečné překvapení? Připadal jsem si, že se dívám na speciální díl (dost hrozného) seriálu Věřte, nevěřte. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (17)

  • Keanu Reeves a jeho filmová manželka Hilary Swank navštívili miestnych poradcov pre manželské zneužívanie, aby pochopili, prečo muži najčastejšie týrali svoje manželky a prečo manželky zostali napriek tomu s nimi. (Arsenal83)
  • Annie vlastní auto Delta 88 Oldsmobile, které Sam Raimi použil ve všech dílech série Evil Dead. (Chatterer)

Reklama

Reklama