Reklama

Reklama

Téměř dokonalý zločin

  • USA The Gift (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nedávno ovdovělá Annie Wilson (Cate Blanchett) žije se svými třemi dětmi v malém městě v Georgii. Je mezi sousedy známá tím, že má po babičce dar vidět do budoucnosti a umí také vykládat karty. Kdo by nechtěl poznat, co ho čeká? Plynutí času s občasným výletem do budoucnosti v malém městě přetrhne vražda Jessiky King, mladé bohaté nymfomanky, kterou najdou uškrcenou u rybníka. Prvním podezřelým je násilnický rasista Donnie (Keanu Reeves), který tyranizuje svou ženu (Hilary Swank), jíž Annie už dlouho radí, aby od něho odešla. Podezřelých přibývá. Je vrahem Jessičin milenec David (Greg Kinnear)? Nebo Buddy (Giovanni Ribisi), který byl jako dítě sexuálně zneužíván? Nebo je to snad Valerie, která věděla o napjatém erotickém vztahu svého muže k zavražděné? Pomohou zvláštní schopnosti k vyjasnění případu? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (506)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Sam Raimi se dal na dráhu krimithrillerů a po Jednoduchém plánu zabodoval i napodruhé. Tentokrát to sice není až taková "bomba", přesto ale jde o zručně natočený snímek se zajímavým scénářem a velmi dobrými herci. Jen mi ta zápletka přišla přece jen trochu průhlednější, což se ke konci také potvrdilo. Jinak by mě fakt zajímalo, proč měla Hilary Swanková v tomhle filmu dlouhé vlasy, když je nad nebe jasnější, že jí sluší krátké. Ale to jen tak na okraj. :) ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Najzaujímavejšia je hudba, ktorá skvelo dotvára atmosféru mestečka niekde na juhu USA. Vizuálna stránka je taktiež okúzľujúca. Hlavne pasáže pri jazere (v noci) sú akoby vytrhnuté z toho najlepšieho starého atmosferického béčka. Rovnako aj snové scény a také malé drobnosti (kvapkajúca krv) potešia. Filmu kraľujú herci. Najlepší je príjemne vyšinutý Giovanni Ribisi (scéna odhalenia "pozri do modrého diamantu" bola dokonalá!), skvelo mu však sekundujú aj zničený Greg Kinnear, prirodzená Cate Blanchett, či vidlák Keanu Reeves. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Jak těch scénářů Billy Bob Thornton moc nenapsal, tak všechny byly malými klenoty. A pokud jej realizuje taková zajímavá režijní persona jako je Sam Raimi, záruka kvalitního křížence zajímavé myšlenky a nevázaného mainstreamu je jistá. A právě při hodnocení Raimiho práce se dostávám na vratkou plochu, protože překvapivě upustil od svých typických vizuálních hrátek (teda úplně ne, protože snímání lesa á la Evil Dead nebo scéna v koupelně dají zabrat i silnějším žaludkům), aby dal maximální prostor hercům, kteří tuto „důvěru“ bohatě vracejí. Počínaje Cate Blanchett, která snad ani špatně zahrát neumí, přes Keanua Reevese v netypické roli záporáka, až po Katie Holmes, která svůj herecký netalent vynahradí jinak nechť si každý divák počká na závěr, který dle mého trochu vrže, hlavně co se týče Raimiho podání, protože fakt, že „vrahem je zahradník“ jsem tušil asi deset minut dopředu. Stačilo by vystřihnout jednu scénu a pointa by mě vážně dostala. Ale to je jen minimální výtka k filmu, který uteče jako voda, vyděsí, pobaví a hlavně nevyšumí za pár dní. Ta větší výtka směřuje spíše k trapnému distribučnímu názvu, i když on ten Dar (The Gift ) v češtině taky nijak světoborně nezní. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Vždy jsem trošku zklamán, když shlédnu žánrově nevyrovnaný film, který jakoby nevěděl, čím má být především. Psychologické maloměstské drama se tu přetahuje s mysteriózním thrillerem. Vzhledem k zručné režii, ucházející atmosféře (hlavně jezírko se stromy) a především výbornému hereckému obsazení, se TDZ řadí k nadprůměrným thrillerům. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Cate Blanchet v roli vdovy,která zůstala sama s malými dětmi, má jistý dar,který je ale někdy spíš na obtíž a vykládání karet,taky není zrovna dvakrát výnosný byznys. Vidět zemřelou dívku ve větvích stromu,to není právě to co by si přála a ještě jí pronásleduje agresivní manžel(Keanu Reeves) jedné její přítelkyně. Jeho věčné vykřikování,upalte tu čarodějnici, stejně jednou skončíš na hranici, bylo jeho typický. Nechápu co má proti čarodějnicím,mě jsou sympatický. Trochu voodoo, by neškodilo,že Annie? ()

Galerie (66)

Zajímavosti (17)

  • Annie Wilson čte ze zenerových karet, které se používají na ESP testy. (Chatterer)
  • V čase 1:35:20 poté, co začne Annie Wilson (Cate Blanchett) téct krev těsně u oka a přes rty, není po krvi ani náznak. O pár vteřin později má pak krev v jiné části obličeje. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama