Reklama

Reklama

Téměř dokonalý zločin

  • USA The Gift (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nedávno ovdovělá Annie Wilson (Cate Blanchett) žije se svými třemi dětmi v malém městě v Georgii. Je mezi sousedy známá tím, že má po babičce dar vidět do budoucnosti a umí také vykládat karty. Kdo by nechtěl poznat, co ho čeká? Plynutí času s občasným výletem do budoucnosti v malém městě přetrhne vražda Jessiky King, mladé bohaté nymfomanky, kterou najdou uškrcenou u rybníka. Prvním podezřelým je násilnický rasista Donnie (Keanu Reeves), který tyranizuje svou ženu (Hilary Swank), jíž Annie už dlouho radí, aby od něho odešla. Podezřelých přibývá. Je vrahem Jessičin milenec David (Greg Kinnear)? Nebo Buddy (Giovanni Ribisi), který byl jako dítě sexuálně zneužíván? Nebo je to snad Valerie, která věděla o napjatém erotickém vztahu svého muže k zavražděné? Pomohou zvláštní schopnosti k vyjasnění případu? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (506)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Jak těch scénářů Billy Bob Thornton moc nenapsal, tak všechny byly malými klenoty. A pokud jej realizuje taková zajímavá režijní persona jako je Sam Raimi, záruka kvalitního křížence zajímavé myšlenky a nevázaného mainstreamu je jistá. A právě při hodnocení Raimiho práce se dostávám na vratkou plochu, protože překvapivě upustil od svých typických vizuálních hrátek (teda úplně ne, protože snímání lesa á la Evil Dead nebo scéna v koupelně dají zabrat i silnějším žaludkům), aby dal maximální prostor hercům, kteří tuto „důvěru“ bohatě vracejí. Počínaje Cate Blanchett, která snad ani špatně zahrát neumí, přes Keanua Reevese v netypické roli záporáka, až po Katie Holmes, která svůj herecký netalent vynahradí jinak nechť si každý divák počká na závěr, který dle mého trochu vrže, hlavně co se týče Raimiho podání, protože fakt, že „vrahem je zahradník“ jsem tušil asi deset minut dopředu. Stačilo by vystřihnout jednu scénu a pointa by mě vážně dostala. Ale to je jen minimální výtka k filmu, který uteče jako voda, vyděsí, pobaví a hlavně nevyšumí za pár dní. Ta větší výtka směřuje spíše k trapnému distribučnímu názvu, i když on ten Dar (The Gift ) v češtině taky nijak světoborně nezní. ()

meave 

všechny recenze uživatele

Takmer dokonalý počin. Výborne vystavaný thriller ma priklincoval ku gauču a udržiaval v napätí, až po vetu: „My dvaja k sebe patríme“. Presne tam som sa i ja stala jasnovidkou. To je dôvod, prečo takmer. Napriek tomu to zohralo v celkovom dojme z filmu iba minimum, pretože sa mi už ku koncu ani nezdalo, že najdôležitejší je vrah. V tomto príbehu hrala prím Cate a výborne jej sekundoval fantastický Ribisi. Počet vybafnutí som nepočítala, preto som nemala pocit, že by ich bolo priveľa – snáď len toľko môžem dodať ku komentáru Rex Mundi, ktorá už všetko povedala lepšie. Ja sa len pridávam k jej Bravó! ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

"You're the soul of this film, Mrs. Blanchett and you just have to keep doin', what you doin'." Téměř dokonalý zástupce žánru pevně stojící na něžných bedrech jedné blonďaté Australanky. Krom ní se mi do paměti vpálila i postava Buddyho (skvělý Ribisi) a do atypicky vidlácké role obsazný Keanu Reeves. 80% ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Skvělý Keanu Reeves, který vypadá stejně jako jeho nejnovější hrdina z filmu Temný obraz a svůdná hruď Katie Holmes, to jsou nejspíš jediná dva důvody proč se na Dokonalý zločin podívat. Krom toho tu totiž máme průhledný příběh, nudnou Raimiho režii (ten chlapík mi prostě nesedne) a nezajímavé lokace. Jakožto thriller překvapuje svou absencí napětí a jakožto drama zoufalými hrdiny, jejichž osudy nejsou pro diváka ničím zajímavé. Dějové složce chybí gradace a tak se celý příběh od svého začátku řítí do propasti. Cate Blanchett a Giovanni Ribisi buď svou roli neuvěřitelným způsobem nezvládli nebo je zkazil dabing, ostatní postavy se pohybují již v rámci průměru. [TOP 19/15 75%] ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Popravdě řečeno mě to nijak výrazně nechytlo a nebavilo. Standardní mysteriózní thriller, jenž chce na závěr překvapit, no u mne se mu to hrubě nepovedlo. Vždyť to bylo jasný už jakou dobu před samotným tím odhalením, jak to vlastně bylo! Špatný film to rozhodně není, na to má moc dobré obsazení a režiséra, ale myslím si, že se z toho dalo vymáčknout mnohem víc. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (17)

  • Keď Annie (Cate Blanchett) hovorí s prokurátorom o opätovnom otvorení prípadu, v okne sa odráža člen filmového štábu. (Arsenal83)
  • Film se natáčel od 3. února do 27. března 2000 v americkém státě Georgia, konkrétně ve městech Effingham County, Savannah, Guyton, Springfield a Thunderbolt. (BMW12)

Reklama

Reklama