Reklama

Reklama

Téměř dokonalý zločin

  • USA The Gift (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nedávno ovdovělá Annie Wilson (Cate Blanchett) žije se svými třemi dětmi v malém městě v Georgii. Je mezi sousedy známá tím, že má po babičce dar vidět do budoucnosti a umí také vykládat karty. Kdo by nechtěl poznat, co ho čeká? Plynutí času s občasným výletem do budoucnosti v malém městě přetrhne vražda Jessiky King, mladé bohaté nymfomanky, kterou najdou uškrcenou u rybníka. Prvním podezřelým je násilnický rasista Donnie (Keanu Reeves), který tyranizuje svou ženu (Hilary Swank), jíž Annie už dlouho radí, aby od něho odešla. Podezřelých přibývá. Je vrahem Jessičin milenec David (Greg Kinnear)? Nebo Buddy (Giovanni Ribisi), který byl jako dítě sexuálně zneužíván? Nebo je to snad Valerie, která věděla o napjatém erotickém vztahu svého muže k zavražděné? Pomohou zvláštní schopnosti k vyjasnění případu? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (506)

Legas 

všechny recenze uživatele

Vždy jsem trošku zklamán, když shlédnu žánrově nevyrovnaný film, který jakoby nevěděl, čím má být především. Psychologické maloměstské drama se tu přetahuje s mysteriózním thrillerem. Vzhledem k zručné režii, ucházející atmosféře (hlavně jezírko se stromy) a především výbornému hereckému obsazení, se TDZ řadí k nadprůměrným thrillerům. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Režisér Sam Raimi natočil takmer dokonalý film. Napínavý mysteriozný thriller s prvkami duchárskeho horroru. Vdova Annie Wilson dokáže pomocou špeciálnych kariet predpovedať budúcnosť, ale aj vidieť veci, ktoré sa už stali. S využitím tohto zvláštneho nadania pomôže polícii odjasniť vraždu mladej, promiskuitnej ženy. Odhalí tak vraha, ktorý spáchal "Takmer dokonalý zločin". **** ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Celý můj zážitek i hodnocení bylo ovlivněno účastí otravné 3,14če Hilary Swank. Stačí mi uvidět tuhle otravnou ženu s tím nejvíce odpudivým ksichtem na světě a můj adrenalin stoupá do nepříjemných výšin. Člověk se snad ani nemůže divit, že její choť nejde daleko pro ránu. Její ksicht o ránu přímo žadoní. Hilary byla naštěstí pouze vedlejší herečkou a více bylo vidět, v té době stále půvabnou, Cate Blanchett, která si zahrála místní čarodějnici. Strašně mě v tomto snímku iritovalo, že snad všechny pokusy o obrovské dějové zvraty a šokování diváka, byly předesílány s neskutečně obrovským předstihem a poté se hodinu chodilo kolem horké kaše než na ně konečně opravdu došlo. Tento fakt významně sráží divácký zážitek a svědčí o nedokonale zvládnuté režii a střihu. Když se nad tím zamyslíte, tak příběh jako takový je v pořádku. Jen byl opravdu nesmírně nešikovně naservírován, a tak například závěrečná scénka, od které si divák vždy žádá pořádně dramatickou nálož, vyšuměla totálně do ztracena. Je to škoda. I přes tento zásadní nedostatek nebyl film vyloženě špatný. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Mám rada príbehy z malých miest, kde je dosť priestoru pre vykreslenie postáv a každý druhý obyvateľ je pošuk na slovo vzatý. Tento mysteriózny thriller má veľmi dobre vystavanú atmosféru strachu, aj keď sa postupne stáva stále predvídateľnejším a trochu mu vyčítam aj priveľa vybafnutí. Cate Blanchett sa role jasnovidky zhostila s hmatateľnou charizmou, ale to nebráni scenáru, aby z nej urobil naivku, ktorá nakoniec robí stále viac chýb a neuvedomuje si riziko. Hilary Swank zahrala svoju postavu tak vierohodne, až mi bola nesympatická. Keanu Reeves je ako „zakomplexovaný vidlák“ priam diabolský a Giovanni Ribisi? K nemu snáď ani nemám čo dodať... akoby bol z iného sveta, je natoľko výnimočný, že kedykoľvek strčí väčšinu hollywoodskych hercov do vrecka. Sam Raimi ho vystihol celkom priliehavo: „Mal tuším 24 rokov, keď sme tento film nakrúcali, ale zdá sa, akoby už prežil niekoľko životov a v herectve uplatňuje skúsenosti z nich.“ A podľa môjho názoru ho tento popis charakterizuje ešte veľmi triezvo. Je to jeden z mála hercov, ktorého výkon ma vždy ohromí. Ostatní herci sú skôr do počtu, aj keď všetci dobre hrajú. No vystúpiť z tieňa skvelej zostavy Blanchettová, Ribisi, Reeves a Swanková sa im nepodarilo. ------ Odpoveď na Radyovu básnickú otázku - pretože jej zastaralý účes fantasticky dokreslil a podčiarkol jej profil trochu zabrzdenej, utlačenej a labilnej žienky domácej zo zapadákova! Aj v našej lokalite sú takéto účesy už 15 rokov „out“ a ak ich na niekom vidím, viem si ho zaradiť :-) A práve za takéto detaily treba filmárskemu tímu ešte silnejšie zatlieskať. Bravo! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

RETRO ///,,MUSÍŠ SE VŽDYCKY ŘÍDIT SVÝM CITEM HOLČIČKO....“ /// Taková typická americká vesnice – samej kretén, kurva a (jedna) čarodějnice. Raimi je hračička a já ty jeho hrůzu nahánějící serepetičky miluju. Škoda, že scénář, kterej je neskutečně silnej v mysteriózních momentech, v těch normálních vobčas kapku zahapruje. Ale protože je tady ducháčků víc než v kdejakým hororu, zavřu voko. P.S.: taky znalost informace, že vrahem je zahradník, ubírá kus atmosféry do další projekce. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju okamžiky, když se z nejasnýho vidění stává jasný. 2.) Stará je mrcha. Mám dvě možnosti: zřezat nebo…. . 3.) Thx za titule ,,Merggie“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ *** ()

Galerie (66)

Zajímavosti (17)

  • Ve scéně v čase 14:30 ve chvíli, kdy Annie Wilson (Cate Blanchett) vchází do dětského pokoje, se mění poloha jejího syna v posteli. V 1. záběru je uprostřed postele, ve druhém je více na levé straně. (Pavlínka9)
  • V čase 1:41:20, kdy Annie Wilson (Cate Blanchett) vstupuje do dětského pokoje, je možné si ve 3 záběrech všimnout 3 rozličných poloh rukou jejího syna v posteli. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama