Reklama

Reklama

Téměř dokonalý zločin

  • USA The Gift (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nedávno ovdovělá Annie Wilson (Cate Blanchett) žije se svými třemi dětmi v malém městě v Georgii. Je mezi sousedy známá tím, že má po babičce dar vidět do budoucnosti a umí také vykládat karty. Kdo by nechtěl poznat, co ho čeká? Plynutí času s občasným výletem do budoucnosti v malém městě přetrhne vražda Jessiky King, mladé bohaté nymfomanky, kterou najdou uškrcenou u rybníka. Prvním podezřelým je násilnický rasista Donnie (Keanu Reeves), který tyranizuje svou ženu (Hilary Swank), jíž Annie už dlouho radí, aby od něho odešla. Podezřelých přibývá. Je vrahem Jessičin milenec David (Greg Kinnear)? Nebo Buddy (Giovanni Ribisi), který byl jako dítě sexuálně zneužíván? Nebo je to snad Valerie, která věděla o napjatém erotickém vztahu svého muže k zavražděné? Pomohou zvláštní schopnosti k vyjasnění případu? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (506)

Tyler 

všechny recenze uživatele

Mám tenhle americký Jih rád. S tou jeho osobitě ponurou atmosférou, s jeho bažinami a starými domy, s buranskými městečky a se sektami, jejichž členové ve jménu spásy popíjejí strychnin...Sam Raimi ho má evidentně také rád. Protože jinak si nedovedu vysvětlit, proč by natáčel staromódní snímek jako je "Téměř dokonalý zločin". Ale je dobře, že usedl na režisérskou stoličku - neboť pod jeho vedením a zkušeným okem se "The Gift" mění z ryze průměrného scénáře na vizuálně a atmosférický zajímavý film, který vás sice ze spaní budit nebude, ale mrazení v zádech se mu vyvolat rozhodně podaří - i s přispěním skvělých herců s neselhávající Cate Blanchett v čele. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Sam Raimi je zručný režisér, vie navodiť atmosféru, pokiaľ má na to priestor v scenári, pokiaľ má na to dobré prvky, ku ktorým patria aj hudba a herci a kamera. Čím mierim v podstate k tomu, že režijne bol film v pohode, na hviezdy navyše dobrých kvalít bohaté obsadenie tiež hralo svojim klasickým štandardom, formálne prvky fungovali . . . lenže ten scenár, na ktorom sa B.B. Thornton spolupodieľal, mi prišiel ani nie tak zlý, pretože nebol zlý, skôr skoro o ničom, ničím originálny a nezaujímavý. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Sam Raimi je génius! Malé mesto, kde sa dá krásne nazrieť do života každého z jeho obyvateľov, jeden močiar, jedna vražda. A jedna opustená matka troch detí, ktorá vidí v kartách veci, ktoré by v nich radšej nevidela. Raimi rozplieta mozaiku podozrení a diváckych otázok „Kdo je vrah?“, zbližuje nás s krehkou hlavnou hrdinkou a v jej víziách a nočných morách nám spôsobuje buď príjemné mrazenie alebo prvotriedne infarktové šoky. Raimi si splnil sen a nakrútil horor, v ktorom netečú potoky krvy, ale ktorý nám i tak do poslednej sekundy nedá vydýchnuť. Jeho The Gift je nostalgickým vzdaním holdu hitchcockovej škole čistých thrillerových postupov v mozaike presne definovaných postáv a sofistikovanej zápletke. A ten casting! Nebyť prezradenia totožnosti vraha dvadsať minút pred záverom filmu, jeho finále by bolo ešte vypätejšie a šokujúcejšie. A z filmu by bola päťhviezdna žánrová delikatesa. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Není co dodat ... jednoznačně se jedná o top class mysteriózních filmů. Plejáda výborných herců, zajímavý scénář, výtečný režisér, spousta kameramanských a režijních nápadů, kliček, jedinečností. A také divná hudba od Younga. Mám za to, že Raimimu s výše jmenovanými se podařila perfektní předváděčka maloměstského bordelu (Tak trochu S.King). Jen mě přijde trochu za vlasy přitažený český název filmu, nevím co tím chtěl distributor vyjádřit (asi to, že film ani neviděl), ale myslím, že žádný dokonalý zločin se nekoná, byl vykonán v afektu, takže "Dar", by vystihl úplně všechno. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

RETRO ///,,MUSÍŠ SE VŽDYCKY ŘÍDIT SVÝM CITEM HOLČIČKO....“ /// Taková typická americká vesnice – samej kretén, kurva a (jedna) čarodějnice. Raimi je hračička a já ty jeho hrůzu nahánějící serepetičky miluju. Škoda, že scénář, kterej je neskutečně silnej v mysteriózních momentech, v těch normálních vobčas kapku zahapruje. Ale protože je tady ducháčků víc než v kdejakým hororu, zavřu voko. P.S.: taky znalost informace, že vrahem je zahradník, ubírá kus atmosféry do další projekce. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju okamžiky, když se z nejasnýho vidění stává jasný. 2.) Stará je mrcha. Mám dvě možnosti: zřezat nebo…. . 3.) Thx za titule ,,Merggie“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ *** ()

Galerie (66)

Zajímavosti (17)

  • Ve scéně v čase 14:30 ve chvíli, kdy Annie Wilson (Cate Blanchett) vchází do dětského pokoje, se mění poloha jejího syna v posteli. V 1. záběru je uprostřed postele, ve druhém je více na levé straně. (Pavlínka9)
  • Zatiaľ čo všetci hľadajú telo Jessicy (Katie Holmes), na jednom zo stromov je vidno visieť filmovú kameru. (Arsenal83)

Reklama

Reklama