Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 4 (1992) (série)


Vraždy podle abecedy (S04E01)

(epizoda)
  • Velká Británie The ABC Murders (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, 1992, 1 h 43 min

Obsahy(1)

Herculu Poirotovi kdosi v pravidelných intervalech posílá dopisy podepsané šifrou ABC, v nichž stojí, kdy a kde dojde k příští vraždě. Pachatel postupuje systematicky, jména obětí i místa činu následují po sobě v abecedním pořadí. Ačkoli jsou Poirot a inspektor Japp informováni předem, prohnaný vrah jim stále uniká. A ještě si s nimi zahrává, když oznamuje, že znovu udeří. S tak drzým zločincem se detektiv dosud nikdy nesetkal! Musí ochránit lidské životy - a čas pracuje proti němu. Mrtvé ale přece jen něco spojuje: všechny navštívil nenápadný podomní prodavač punčoch... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (86)

mkubalikova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Miluju detektivky, ale nesnáším překvapení, takže čtu detektivky odzadu. Bohužel. Mám ale ráda sledování postupu vyšetřovatele a hledání stop vedoucích k odhalení pachatele. Díky mému zlozvyku mi nevadí, naopak, vidět či číst jeden případ opakovaně. No a jsou takové příběhy, které bych mohla sledovat pořád. Vraždy podle abecedy jsou jedním z nich. Dokonalá Christie, dokonalý Suchet, dokonalý film, mon ami. N'est pas? 100% ()

xxlch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Suchet nehraje Poirota,David Suchet Je Poirot a to naprosto excelentní.A.Christie by se jistě dmula pýchou,při pohledu na tohoto skvostného představitele jejího Hercula a na perfektní atmosféru Anglie té doby.Tedy, né že bych se jakkoliv chtěla dotknout pana Ustinova,ale na D.Sucheta coby Poirota nemá.Hudba je skvělá a od samého počátku naprosto úchvatně přechází do děje ,no a herecké obsazení zbylých protagonistů je naprosto dokonalé, (Japp je úplně k sežrání).Neznám žádný jiný detektivní seriál,ke kterému se vždy ráda vrátím a totéž platí i o filmech s tímto elegantním pánem. ()

Reklama

Maynard. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moje absolutně první setkání s knírkatým borcem v buřince. Bohužel nejspíš i moje poslední. Detektivka to nebyla špatná, pointa příjěmně překvapivá. No ale kam se poděl sebemenší náznak nějaké té pravé detektivkové atmosféry, to mi zůstává záhadou. Poirot je oproti takovému Sherlockovi slaboučký odvárek, který není ani vtipný, ani nijak zvlášť důmyslný či pokrokový (alespoň tedy v tomto kousku). Největší průšvich je právě ta atmoška, která se nedá s Sherlockovými případy a zpracováním vůbec srovnávat. Dalo by se říci, že je to moje druhé setkání s Agatiným příběhem, ale ani z toho nejsem nijak zvlášť na větvi. Ruku na srdce, ale tohle že je právě ten nejlepší příběh od nejopěvovanější detektivní spisovatelky všech doby? Knihomol tedy zrovna nejsem, ale tohle je prostě slaboučký jak třikrát vylouhovaný anglický čaj. Takže si dovolím tvrdit, že Vraždy na Nilu, Orient expresu nebo kdekoli jinde mi zůstanou navždy utajeny :o). ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborná detektivka, ode mne je to tentokrát bez výhrad, zasílání dopisů s podpisem ABC, vyšetřování vražd podle abecedy, no napnutá jsem byla jak kšandy a netušila, odkud vítr fouká... Herecký ansámbl úžasný, můj oblíbený trojlístek Poirot, Hastings a Japp se opět blýsknul a pochvalu určitě zaslouží i Donald Sumpter, zahrál podezřelého prodavače punčoch skvěle..  P.S. Scéna s krokodýlem úchvatná.. ()

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi nejlepší TV Poirot. Vygradovaná atmosféra, čitelné vedení případu, kdy je opravdu možno se při sledování dobrat z náznaků i faktů výsledku společně (nebo i před) Poirotem. To u ostatních dílů není zvykem. Zamrzí možná poněkud nevěrohodné nebo spíše málo nenávistné chování usvědčené osoby. Tam bych čekal více patosu a psycho jednání, krátký útěk se schovkou mi neseděl. Jinak ale brilantní detektivka ze staré školy. Ani Japp a Hastings tentokrát nebyli jen směšní příštipkáři, ale skutečně přispěli k zdárnému vedení případu. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama