Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Videa (17)

Trailer

Recenze (311)

Morien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Suchet se nám narodil k tomu, aby byl Herculem. Věřím, že přesně takhle to Agatha myslela. A kapitán Hastings je taky drahoušek, škoda jen, že z Jappa se místy dělá trouba, každopádně díl za dílem vytváří stylový výlet do krásných fantazií o vrazích v funkcionalistických baráčcích a to já můžu. ♥♥♥ ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál, který nezklame. Kamera, výprava, režie, to všechno představuje velmi slušný televizní standard v zemích, kde si ještě váží televizního diváka. David Suchet si zde bez váhání střihl svojí životní roli a ani další herecké výkony rozhodně nejsou špatné. Příjemná, poctivě natočená oddechovka. 8/10 ()

Reklama

stration 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednoznačná volba. Skláním se před Peterem Ustinovem, ale David Suchet je ten "pravý" Poirot. Některé slabší díly jsou postaveny vyloženě na něm. Přiměřeně tupý Japp a Hastings (občas otravní) a nenápadně půvabná slečna Lemonová. A naprosto bezchybný výběr exteriérů a interiérů. Nechápu, kde se v Anglii vzalo tolik funkcionalistických domů. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejslavnější seriál podle Agathy Christie je i u nás blahoslavený Poirot. Pominu-li žádný zájem, který chovám k Marplové a naopak laskavou náklonnost k Tommymu a Pentličce, můžu být s více než dvacetiletým vývojem seriálového Poirota spokojená. Určitě jsou příjemnější delší příběhy, ty hodinové epizody ze začátku přeci jenom poněkud zestárly, ale souhrnně je možné se k seriálu pravidelně vracet a vždycky v něm objevit cosi nového, poutavého. Ideální časy jsou zde zakonzervovány stejně kvalitně jako půvaby slečny Lemonové. Za celou éru prošlo seriálem mnoho příjemných tváří, včetně překvapivé kombinace Joely Richardson, Paris Jefferson, Jaime Murray, Emily Blunt nebo Johna Hannaha. Letos se sice velmi těším na nové epizody Partners in Crime, ale po těch letech jsem si jistá, že na Poirota nikdy nezapomenu. Šedé buňky mozkové jsou toho ostatně důkazem. ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdo by neznal Hercula Poirota, populární to belgický ekvivalent Sherlocka Holmese. Královna detektivek Agatha Christie vtiskla každé postavě, kterou vytvořila, něco tak charakteristického, tak osobitého (a nejen kladné vlastnosti), díky čemuž si je miliony diváků a čtenářů zkrátka zamilovali a já patřím mezi ně. Detektiv Poirot je můj nejoblíbenější, a to nejen díky své povaze, ale také díky Davidu Suchetovi, který jej dokázal tak verně a dokonale převést na televizní obrazovky. Všechna čest panu Ustinovi a Finneymu, ale proti tomuto Poirotovi nemají nejmenší šanci. ()

Galerie (430)

Zajímavosti (128)

  • Hercule Poirot (David Suchet) a spol. letí v úvodu filmu v dvoumotorovém letadle vyrobeném společností De Havilland pod označením "Dragon Rapide DH.89A" nebo též "G-acze", který absolvoval první let 17. dubna 1934. (rey17)
  • Napriek tomu, že všetky Poirotové novely od Agathy Christie sú sfilmované, príbehy detektíva sa nekončia. Ďalšie prípady sa totiž majú objaviť v knižnej podobe vďaka spisovateľke Sophie Hanah. (kacer4)
  • David Suchet byl podstatně štíhlejší než postava Hercula Poirota, a tak aby dosáhl potřebné zavalitosti, nosil po celou dobu natáčení pod oblekem vycpávky a škrobený límec, v němž jeho krk působil mohutněji. Zpočátku si také nechával zkracovat vlasy na temeni, aby se i proplešatělostí Poirotovi přiblížil. (Hans.)

Reklama

Reklama