Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Důvod nenávidět onu krásnou, bohatou a přiměřeně arogantní mladou dámu měl každý. Kdo ji ale zabil? ... I geniální detektivové si občas potřebují odpočinout. A pár dní, strávených v blahém nicnedělání na palubě luxusního nilského parníku, bude jistě tou pravou oázou pro duši, unavenou ruchem a shonem všedního života. Tak si to alespoň Poirot, když se na tu přepychovou kocábku naloďoval, představoval. To by ovšem na palubě nesměla trávit část svých líbánek s novým manželem, jehož odlákala své nejlepší přítelkyni Jackii, bohatá dědička Linnet Ridgewayová. A celá ta pestrá, zdánlivě nesourodá společnost, jejíž každý člen ovšem, při bližším pohledu, je tak či onak na osudu Linnet zainteresován. A - řekněme to bez obalu - má důvod onu krásnou, bohatou a přiměřeně arogantní mladou dámu nenávidět. (Česká televize)

(více)

Recenze (125)

xxlch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Suchet nehraje Poirota,David Suchet Je Poirot a to naprosto excelentní.A.Christie by se jistě dmula pýchou,při pohledu na tohoto skvostného představitele jejího Hercula a na perfektní atmosféru Anglie té doby.Tedy, né že bych se jakkoliv chtěla dotknout pana Ustinova,ale na D.Sucheta coby Poirota nemá.Hudba je skvělá a od samého počátku naprosto úchvatně přechází do děje ,no a herecké obsazení zbylých protagonistů je naprosto dokonalé, (Japp je úplně k sežrání).Neznám žádný jiný detektivní seriál,ke kterému se vždy ráda vrátím a totéž platí i o filmech s tímto elegantním pánem. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tyhle pozdní poirotovky, kdy ustoupil humor a na jeho místo se vkradly skoro noirové prvky, se mi moc líbí. Naposledy jsem viděl Vraždu v Orient Expresu a Smrt na Nilu je neméně strhující. Exotické prostředí je neméně působivé zamrzlého vlaku a stejně tak drsný závěr, během nějž se jenom na malý moment v Poirotově obličeji projeví emoce, ale ten malý moment je všechno, co Suchet potřebuje. A rozplétání zápletky je samozřejmě naprosto famózní podívaná, tím tenhle díl Orient Expres podle mého převyšuje. Těším se, až si najdu čas na další případ! ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoiler. "Vy ste to vedel?" - "Možno som to vedel." Niečo ako Vražda v Orient exprese (dopravný prostriedok, z ktorého relatívne niet úniku, všade naokolo exotická krajina, ktorej mentalite nikto z cestujúcich nerozumie, do toho jedna brutálna vražda a uzavretý priestor plný podozrivých), ale predsa len slabšie, nudnejšie, menej hutné a rozvláčnejšie. Poirota tentokrát prípad zastihne na dovolenke, čiže sa bude musieť zaobísť bez Jappa a Hastingsa. Na televíziu ambiciózne obsadené (Emily Blunt, James Fox, Judy Parfitt, Frances de la Toure) a potešilo prekvapivé rozuzlenie, ku ktorému následne musíte pripočítať trpký, mrazivý dodatok s druhou pištoľou, o ktorej Poirot zrejme vedel (takže ďalšia podobnosť s Vraždou v Orient exprese, kde takisto relatívne odobril vraždu, tam dokonca rovno dve). Naopak, strašne ma iritovali blbosti. Stačil jeden jediný výstrel a v sekunde ste mŕtvi (to je strašne nereálne) a parodicky vyznievala scéna, v ktorej osoba disponovala dôležitou informáciou a tesne predtým, ako ju stihla povedať, bola zavraždená (a svedkovia nie aby sa okamžite rozbehli za vrahom, ale najskôr stáli nad obeťou, potom ju - dávno zjavne mŕtvu - kvázi oživovali a až následne sa spamätali a rozbehli sa po stopách vraha... ktorý medzitým "prekvapivo" unikol). ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klasický poirotovský příběh, který v tomhle provedení možná není až tak dokonalý, ale stejně baví. Tady už je strašně vidět, že Poirot přešel k trochu modernějšímu pojetí, a to například ve smyslu brutality, která je v tomhle filmu o poznání vyšší. Trochu mě mrzí, že se vytratil humor, ale i ta vážná linka tomu sedí. ()

PhillM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další případ sevřený kompaktním prostředím, tentokrát parníku na Nilu. Člověku chybí (vrchní) komisař i kapitán, kterého zde střídá bezkrevný plukovník. Poirot si ze začátku tak trochu hraje na zaměstnance rodinné poradny, tak moc se snaží, aby na této dovolené nemusel nic řešit (a Agatha neměla co psát). No, nepřekvapivě se nepovede. Suchet však má vše pod dokonalou kontrolou a tak příběh příjemně plyne jako africký veletok ke svému cíli. A Emily Blunt... tu je vážně škoda zabít. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Nabídku pro roli Andrew Penningtona dostal Elliott Gould. (ČSFD)
  • V dobe natáčania údajne Emily Blunt a JJ Feild tvorili pár. (Fabrinka)
  • Když Poirot (David Suchet) objeví ve skříni mrtvou služebnou, je krásně vidět, jak herečka dýchá – pohybující se břicho. (pjotri)

Reklama

Reklama