Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Videa (17)

Trailer

Recenze (311)

heyda 

všechny recenze uživatele

Nechci urazit Poirotovi fanoušky, ale podstatný je napsat sem svůj osobní názor a ten je takový, že mě tenhle seriál nebaví. Každopádně házet Poirota do odpadu by bylo vůči němu taky nefér. Přece jenom to nelze srovnávat s hrůzou typu VKVéčka, takže proto jsem se rozhodl dát 1 hvězdičku a tak to z mé strany i zůstane. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál, který nezklame. Kamera, výprava, režie, to všechno představuje velmi slušný televizní standard v zemích, kde si ještě váží televizního diváka. David Suchet si zde bez váhání střihl svojí životní roli a ani další herecké výkony rozhodně nejsou špatné. Příjemná, poctivě natočená oddechovka. 8/10 ()

Reklama

UncleG 

všechny recenze uživatele

Seriál, který dokáže navodit perfektní dobovou iluzi. Sympatický detektiv (mající i tentokrát po ruce svého nedovtipného "Watsona"). A rozuzlení, která možná překvapila i samotného scénáristu :-) No dobrá, Poirot nás svými překombinovanými vraždami, neustálým zastíráním, mlžením a nedostatkem informací trochu tahá za fusekli. Ale hra je to roztomilá, pokud na ni přistoupíte. N´est-ce pas? ()

jane1106 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Suchet v roli, v jejímž stínu už zůstane asi navždycky. Ovšem co na tom, když ji hraje tak úžasně?! Byť se jeho postava může na první pohled zdát komická, jakmile zapojí své ,,šedé buňky", ruka zákona dosáhne na každého. Belgický detektiv Hercule Poirot zkrátka vyřeší každý zapeklitý případ, divák se přenese do předválečné Anglie (velmi věrohodné lokace i výprava) a když se k tomu přidá ještě trojice inspektor Japp, slečna Lemonová a kapitán Hastings, vyjde báječná série detektivek, která má naštěstí na českých obrazovkách již dlouhou tradici. Mně osobně se snad nikdy neomrzí... ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejslavnější seriál podle Agathy Christie je i u nás blahoslavený Poirot. Pominu-li žádný zájem, který chovám k Marplové a naopak laskavou náklonnost k Tommymu a Pentličce, můžu být s více než dvacetiletým vývojem seriálového Poirota spokojená. Určitě jsou příjemnější delší příběhy, ty hodinové epizody ze začátku přeci jenom poněkud zestárly, ale souhrnně je možné se k seriálu pravidelně vracet a vždycky v něm objevit cosi nového, poutavého. Ideální časy jsou zde zakonzervovány stejně kvalitně jako půvaby slečny Lemonové. Za celou éru prošlo seriálem mnoho příjemných tváří, včetně překvapivé kombinace Joely Richardson, Paris Jefferson, Jaime Murray, Emily Blunt nebo Johna Hannaha. Letos se sice velmi těším na nové epizody Partners in Crime, ale po těch letech jsem si jistá, že na Poirota nikdy nezapomenu. Šedé buňky mozkové jsou toho ostatně důkazem. ()

Galerie (430)

Zajímavosti (128)

  • Meredith Blake je také jméno postavy ve filmu Past na rodiče (1998). (ČSFD)
  • Tato epizoda je natočena podle knihy Agathy Christie „Mrs McGinty's Dead“, která vyšla v roce 1952. (PhillM.)
  • Hlavní hudební motiv filmu je z pera slavného francouzského skladatele Erika Satie, konkrétně se jedná o sérii klavírních kompozic "Gnossiennes". (PhillM.)

Reklama

Reklama