Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 11 (2008) (série)


Kočka mezi holuby (S11E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Cat Among the Pigeons (více)

Obsahy(1)

V takovéhle roli se Poirot ještě neocitl. Ovšem jeho renomé vynikajícího znalce lidských charakterů a jeho nepřekonatelné vědomosti o lidské povaze jej k ní přímo předurčují. Kdo jiný by mohl lépe poradit slečně Bulstrodeové, ředitelce prestižní dívčí školy Meadowbank, koho má vybrat jako svou nástupkyni? A Poirot si tuto nezvyklou úlohu kupodivu docela užívá. Protože taková škola, to je vlastně svého druhu mikrokosmos. A každodenní zápasy, které se v něm odehrávají, jsou stejně fascinující jako krvavá skvrna nebo otisk prstu. Ani on ani jeho přítelkyně ovšem netuší, že zločin, ten pravý zločin se všemi svými atributy, na sebe nenechá dlouho čekat. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jen opakuji, co píšu už jinde: Osmá série spojuje suchou britskost s hollywoodským šmrncem a celé to koření slovní i situační komikou s rozpustilou protiváhou Poirota slečnou Oliverovou, jejíž roli v tomto díle supluje hned několik učitelek a žákyň dívčí internátní školy, v které se tak trochu vraždí. Stírá sice pel staromilství a nahrazuje ho spíše okázalostí, ale mně to sedí více. Tento díl je dost překombinovaný, ale odpouštím mu všechno, včetně kolen a možná až přílišné thrillerovosti (agenti, revoluce v exotických zemích, princezny a nějaký ten potratík). Jeden a půl palce nahoru. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chápu, že vesměs každý režisér chce být moderní a do určité míry je moderní vzhled příjemné osvěžení pokud se neopakuje stále dokola. Současně nelze opomenout, že na Poirotovi byla právě ona starosvětská konzervativní kamera tím co divákovi pomohlo nasát atmosféru oněch let. A mně zrovna neimponuje podivně nasvícený kýčovitý vzhled. Doufám, že poslední díly se budou nést více v klasickém duchu. Jinak spíše podprůměrný díl. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za túto kriminálku by sa nehanbil ani James Bond. Uzavretá spoločnosť, takmer výlučne ženská, to nerobí dobré vzťahy, hlavne, keď sa nájde nejaká exotka a nakoniec nebude len jedna. Mám rád, keď sa mnohé veci dajú tušiť, a neodhalia to iba malé šedé bunky, ale na samotnú osobu vraha sme opäť nemali dosť informácií. Kamera vždy vynechá to, čo je najdôležitejšie, inak by to ani nebola zábava. Naviac mal detektív s medzinárodnou reputáciou dve malé detektívne zdatné pomocníčky a nezostali bez odmeny. –––– Tato škola, to je taká zmenšenina světa. Je jako svět tam venku. ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O něco jiný díl něž jsme zvyklí nes pa? :) Trochu méně mě bavil než pár předcházejících ale pořád to byla dobrá zábava. Herci výborní, ale takové nesympatické tváře, ale to už jsem si mohla zvyknout. S Poirotem ( v podání D. Sucheta) je to tak: že i když tento podivný mužíček jsi jde k zrcadlu upravit vousky, nebo když debatuje s lidmi je nesmírně fascinující a zároveň tak směšný. Chtěla bych se s podobným člověkem setkat. Je to úžasným exemplářem psychologie, no? ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý příběh, kde je tolik věcí, které odvedou vaši pozornost, že prostě nemůžete odhalit, kdo je vrahem. Jakmile Poirot začne všechno rozplétat, budete doslova žasnout nad tím, co ještě za příběhy je možné vymyslet, a jaké jsou všechny ty důvody pro vraždění. Tajné identity, zajímavé postavy a nové prostředí. Všechno funguje skvěle. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama