Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 5 (1993) (série)


Dobrodružství italského šlechtice (S05E05)

(epizoda)
  • Velká Británie The Adventure of the Italian Nobleman (více)

Obsahy(1)

Když Hercule Poirot a kapitán Hastings pobývají na návštěvě u doktora Hawkera, hostitele náhle odvolají k pacientovi, hraběti Foscatinimu, jehož doma kdosi přepadl a vážně zranil. Lékař jej ale již nezastihne naživu. Komorník vypovídá, že k jeho pánovi podvakrát přišel jakýsi Ascanio, naposledy prý těsně předtím, než došlo ke zločinu. Pro policii, zastoupenou inspektorem Jappem, se Ascanio stává hlavním podezřelým. Není k nalezení a na italském vyslanectví ho údajně nikdo nezná. Jeden z tamních úředníků však Poirotovi soukromě sdělí, že Ascanio patří k vlivné větvi mafie. Všechno nasvědčuje tomu, že hraběte vydíral. Velký detektiv se ovšem nedá zmást falešnými stopami, které nastražil skutečný pachatel vraždy. Při jeho dopadení dostane kapitán Hastings další příležitost k uplatnění své vášně pro rychlé automobily, tentokrát stylově ve voze italské značky Eliso Freccia. (Česká televize)

(více)

Recenze (39)

djbarrel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl byl vcelku o ničem, ačkoliv tam byla vražda a i šedé buňky dostaly zabrat, vše se odvíjelo tak nějak samozřejmě, až člověk měl pocit, že se nic neděje. I když zápletka byla solidní. Nicméně v tomhle díle exceluje Hastings, který je tentokrát mimořádně bystrý a pohotový a dost se mi líbilo, jak pronásledoval vraha při automobilové honičce. Nebýt Hastingse je tenhle díl zklamáním. 65 % ()

xxlch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Suchet nehraje Poirota,David Suchet Je Poirot a to naprosto excelentní.A.Christie by se jistě dmula pýchou,při pohledu na tohoto skvostného představitele jejího Hercula a na perfektní atmosféru Anglie té doby.Tedy, né že bych se jakkoliv chtěla dotknout pana Ustinova,ale na D.Sucheta coby Poirota nemá.Hudba je skvělá a od samého počátku naprosto úchvatně přechází do děje ,no a herecké obsazení zbylých protagonistů je naprosto dokonalé, (Japp je úplně k sežrání).Neznám žádný jiný detektivní seriál,ke kterému se vždy ráda vrátím a totéž platí i o filmech s tímto elegantním pánem. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Jestli je to naléhavý případ, řekněte mu, ať si vezme dva aspiriny !!" ;) V rámci seriálu tato epizodka disponuje poněkud slabší zápletkou, kdy vraha nejeden divák odhalí velmi záhy, zato baví velmi vtipnými a svěžími momenty i spoustou hlášek, tentokrát především z úst Hastingse i slečny Felicity Lemon, a je natočena svižně s dosti netypickou atmosférou kolem italské mafie, dobře masnady !! Sekretářka nám představuje svého nového nápadníka k značné nevoli drahého Hastingse, který kupuje nový automobil, aby se v závěru opravdu předvedl, když svým starým vozem nabourá právě ten svůj nový a zároveň v roli mstitele rozdával pravé háky.. Poirot se nenechá oklamat padouchem vydávajícím se za někoho jiného, v samotném závěru mě navíc opět nepřekonatelný David Suchet dostává svým jediným znepokojujícím pohledem do kolen..;) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takový poklidný díl, kde sice opět někdo umře, ale celé je to v takovém oddechovém duchu, kdy trochu tušíte, kdo by mohl být vrahem, tak nějak už od začátku, protože tu je jeden až příliš překvapivý prvek. Seriál je ale pořád dobrý a dokáže být napínavý. Tady využívá i trochu těch aut, k nimž má Hastings velmi blízko. ()

laepus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady musím pro plný počet, i když z detektivního hlediska je ten příběh plný náhod, které kdyby se nestaly, tak na to asi ani Poirot nepřijde, ale stejně je tak tady plno věcí, které mě vždycky okouzlí - zamilovaná slečna Lemonová, mafiánská italská svatba na střeše, Hastings kupující nový sporťák a užívající si automobilovou honičku i pěstní vyřízení účtů a pak hlavně závěrečná scéna s kocourem... ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Když kapitán Hastings podepisuje smlouvu v kanceláři prodejny aut, na stole je vidět veliký skleněný model historického auta. To samé skleněné auto bylo na hotelovém stolku v předchozí části Dobrodružství egyptské hrobky (1993), ve scéně, kdy je nalezen mrtvý mladík Bleibner, který spáchal samovraždu. (Gareth_Jones)

Reklama

Reklama