Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 1 (1989) (série)


Byt ve třetím patře (S01E05)

(epizoda)
  • Velká Británie The Third Floor Flat (více)

Obsahy(1)

S novými sousedy bývá potíž, obzvláště nechají-li se zavraždit. Do třetího patra domu, kde bydlí Hercule Poirot, se nastěhuje nová nájemnice, paní Grantová. Když se o den později vrací nájemnice ze čtvrtého patra, mladá Pat Matthewsová, se svými přáteli pozdě večer z divadla, zjistí, že nemá klíče od bytu. Požádá proto přátele, aby se do bytu dostali ze sklepa nákladním výtahem na odvoz odpadků. Mladíci si ale spletou patro a vylezou z výtahu už ve třetím, přímo do bytu paní Grantové. V kuchyni najdou novou nájemnici zavražděnou. A to už je záležitost pro Hercula Poirota z pátého patra. Při dramatickém dopadení pachatele utrpí fatální škodu milovaný automobil kapitána Hastingse. (Česká televize)

(více)

Recenze (45)

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Serie a epizoda: S01E05. Sikovny a povedeny dil dokazujici, ze i na malem prostoru 50ti minut lze udelat zajimavou zapletku. I kdyz neni samozrejme kdovijak komplikovana, je dobre vystavena. Tentokrat nachlazeny Poirot, ktery je nekolik tydnu bez pripadu, navstivi s Hastingsem divadelni detektivni hru a hned po navratu musi resit vrazdu primo v dome, kde bydli, ve Whitehaven Mansions, jen dve patra pod sebou... ()

mosem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tyhle krátké epizody pro mne ztrácejí oproti "dlouhým" spoustu půvabu. Navíc v tomto případě schází klasická anglická architektura i exteriéry. Naproti tomu mají dialogy vtip, který některé postrádané klasické prvky nahradí. Příjemná "jednohubka" pro zpestření podvečera, nikoliv však plnohodnotná náplň večera. ()

Reklama

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nepřevratná zápletka, ale neobvyklý konec, kdy ještě Poirotovi poskoci celkem dlouho honí vraha zatímco sám Poirot pomalu a bravurně schází schody:). Příjemná vsuvka s rýmečkou, divadelní hrou a Hastingsovým autem. Bohužel to tu opravdu dohání spíš vtip, než zapeklitost případu, což je u detektivky špatně, vůbec se nedivím nižšímu hodnocení. ... Stejný dům, kde bydlí Poirot, revolver, šachta pro odpadky, manželství ve Švýcarsku. ... PS: Pane bože, kdo u Slováků píše ty obsahy?! Ani jeden kec z toho není pravda. ()

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako vždy stylové, ale tentokrát poněkud statické (téměř celé v jedné budově - Whiteheaven Mansion). Navíc se objevuje nešvar hlavně pozdějších dílů - řešení případu vycucané z prstu. Mám pocit, že to tentokrát tvůrci pojali až jako parodii a jakousi pomstu Poirota té špatné divadelní hře, na kterou celý film nadává. Zamrzí také nehezká "dáma, pro kterou se vraždí". Kvůli ní bych ani nevstal z gauče. ()

PhillM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Byt ve třetím patře za tři hvězdy. Jsou to ale poctivé, plnohodnotné 3 hvězdy, první řada seriálu je totiž plná humoru, Poirot se nebere tak vážně, je to zábavné, lehké, svižné. Na Hastingsem a jeho rozstřeleným autem by se jednomu srdce ustrnulo. Poirot rozčilující se nad tupostí autora detektivní hry - je to imbécile! - je nádherný a pro jeho kýchání mám pochopení. Takže potud spokojenost. Jenže, už jen ten začátek - Dame Agatha opět bezostyšně krade expozici o frustrovaném detektivovi bez případu Siru Arthuru Conanovi. Zbytek je sice kompaktní, ale vcelku tuctový příběh odehrávající se na dvou patrech v Poirotově art deco Whitehaven Mansions bytovce. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • V úvodu epizody se slečna Lemonová (Pauline Moran) znepokojeně podívá směrem vzhůru jako narážka na hlučnou hudbu vycházející z jiného pokoje. Hluk však vychází z patra pod ní nikoliv nad, což je zřejmé z následujícího dění. (necisty)

Reklama

Reklama