Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 2 (1990) (série)


Dáma se závojem (S02E02)

(epizoda)
  • Velká Británie The Veiled Lady (více)
TV spot

Obsahy(1)

Poirot si zoufá z nedostatku práce a obává se, že již samotná jeho existence donutila všechny zločince zanechat zločinu a stát se řádnými občany. Vrchní inspektor Japp se jej snaží vytrhnout z chmurných myšlenek a vypráví mu o loupeži v klenotnictví, která by jej mohla zajímat. Lupič byl sice na útěku zadržen uvědomělými občany, ale až na policii se zjistilo, že drahokamy, které u něj byly nalezeny, jsou falešné. Ty pravé již mezitím stihl předat svému komplici. Skutečné rozptýlení však znamená až nový případ. Poirota požádá o schůzku záhadná dáma se závojem. Představí se jako lady Millicent Castle-Vaughnová, dáma, jejíž život plní řádky společenských rubrik všech novin. Prosí detektiva, aby jí pomohl, stala se totiž obětí bezohledného vyděrače. Poirot se pouští do pátrání, které jej zavede až na opačnou stranu zákona. Ani to však geniálnímu detektivovi nezabrání v odhalení překvapivých souvislostí. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (50)

xxlch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Suchet nehraje Poirota,David Suchet Je Poirot a to naprosto excelentní.A.Christie by se jistě dmula pýchou,při pohledu na tohoto skvostného představitele jejího Hercula a na perfektní atmosféru Anglie té doby.Tedy, né že bych se jakkoliv chtěla dotknout pana Ustinova,ale na D.Sucheta coby Poirota nemá.Hudba je skvělá a od samého počátku naprosto úchvatně přechází do děje ,no a herecké obsazení zbylých protagonistů je naprosto dokonalé, (Japp je úplně k sežrání).Neznám žádný jiný detektivní seriál,ke kterému se vždy ráda vrátím a totéž platí i o filmech s tímto elegantním pánem. ()

PhillM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z počátku se sice do člověka vkrádá pocit, že celý příběh je ukraden tomu jedinému ještě o kousek lepšímu detektivovi z Baker street (narážím samozřejmě na Případ Charlese Augusta Milvertona), ale nakonec tomu nejde dát míň než absolutorium, neboť Hercule na bajku jest prostě nezapomenutelný. Finále bylo pro mě coby muzeofila už jen takovou příjemnou třešničkou. Subjektivně jeden z nejzábavnějších Poirotů. ()

Reklama

vecnaAmbra 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Časť trocha zdvíha typická Poirotovská namyslenosť v kombinácii s bezvýznamnosťou, pretože ako vieme v niektorých novších dieloch je už otvorene slávnym detektívom. Tiež pri typicky dámou oblbnutom Hastingsovi sa dá opäť raz skonštatovať, že Hasting je strašný ťuľpas a trápne mi bolo aj za neho. Na druhej strane časť zhadzuje to prirýchle vysvetlenie, ak sa však stihnete hlbšie zamyslieť, logiku to má aj keď s otáznymi trhlinami. Pri niektorých scénach som sa bavila, pri iných nudila najmä pri ťažko "akčnej" naháňačke ku koncu. Takže za mňa taký priemer na spríjemnenie dňa pri káve, nič viac nič menej. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Prohledal jsem všechno, vyndal jsem i ovoce z mísy." (Hastings) Dáma se závojem je jedním z nejhumornějších případů, ve kterém si i velký detektiv vyzkouší být "zločincem", avšak v tom pozitivním slova smyslu. Ve výsledku pak jde o nápaditou hru převleků a rolí, která si drží napětí (a humor) od začátku až do konce. Bylo vtipné vidět Poirota bez tradičně upraveného kníru a navíc ještě na kole, plus se mi líbil lehce poupravený hudební motiv. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tenhle díl byl naprosto báječnej a rozhodně je jeden z nejlepších vůbec. Nasmál jsem se u něj neskutečně... Ta předně: Poirot jede na kole, s knírem neupraveným a nijak zvlášť si nestěžuje. Zábavný pohled, takhle si Poirota nejspíš nikdo nepředstavuje. Poirot ve vězení, kde ho Japp nazývá bezejmýn lupičem s přezdívkou. Nejlepší scéna. Japp má v tomto díle také dost dobré hlášky. Finále bylo moc dobré, taktéž vtipné a akce bylo v tomto díle také vcelku dost. Best of: ,, Sem v loji". Ono by se toho nakonec dalo najít víc... Z tohoto dílu mám moc dobrý pocit. 100%. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama