Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 13 (2013) (série)


Opona - Poirotův poslední případ (S13E05)

(epizoda)
TV spot

Všechno krásné jednou končí. Kapitán Hastings se po dlouhých letech vrací na zámek Styles, kde před lety s Poirotem vyřešili svůj první společný případ. Nyní se opět jedná o vraždu, vlastně o několik vražd, páchaných tak rafinovaně a skrytě, že sám velký detektiv v jednu chvíli říká, že se s tak obratným zločincem dosud nesetkal. Hastings, kromě upřímné snahy pomoci svému churavějícímu příteli v nesnadném pátrání, musí také řešit komplikovaný vztah k dceři Judith, která na zámku rovněž pobývá. A přestože Hercula Poirota trápí rychle se zhoršující zdravotní stav, jeho malé šedé buňky jsou stále dostatečně čilé a bystré, aby dokázal i svého posledního vraha přivést k zaslouženému trestu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (135)

KafuR 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kde jinde zakončit jednu éru než na úplném začátku, na zámku, který sice svou krásou díru do světa neudělá, ale který představuje tak inspirativní materiál pro stárnoucího a poněkud zchřadlého detektiva. Ví co chce, nikam nepospíchá a kam se nevleze vozíček, tam nastrčí Hastingse, takže ke spokojenosti mu chybí jenom pořádná vražda, která sice v kontextu již vyřešených způsobů zabití nějak neohromí, o to více ale překvapí rozuzlení, po jehož zhlédnutí jsem si říkal, že být vrahem v Poirotově v blízkosti není asi nic moc, obzvlášť, pokud máte rádi horkou čokoládu před spaním. ()

Nut 

všechny recenze uživatele

Opona se zatáhla, kruh se uzavřel! Tak poslední díl seriálu je rozhodně jedním z nejlepších vůbec. Parádní zápletka, perfektní herecké výkony, hlavně David Suchet se skutečně překonal. Ponurá atmosféra a neskutečný doják. Knižní předlohu jsem neznala, pointa pro mě byla naprostým překvapením, ale ta díra uprostřed čela mnohé napovídá. ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já se na to koukla třikrát. Vážně. Jednak proto, že jsem závěrečných dvacet minut nebyla schopna zodpovědně pobrat, taky že jsem u toho usínala, nějak mi to nešlo pod nos... První polovina filmu standardně kvalitní, rozuzlení  překombinované, přitažené za vlasy víc, než jsem u Poirota schopná přijmout, myšleno to bylo evidentně dobře, ale zodpovědně napíšu, že  pro mě to bylo absurdní zklamání. Krásně natočeno, krásně zahráno, David Suchet skvělý, zadrhlo se mi to na scénáři. Ale nevadí. Mnoho jiných dílů v mých očích dalece předčilo tento a proto celkově hodnotím celou sérii známkou nejvyšší. Paráda, která se neomrzí! ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dôstojný záver pre mnoho rokov Poirotových detektívok. Podobne ako celá posledná séria je príbeh veľmi pomalý a nejasný, špirála sa roztočí až rozlúčkovým listom. Prichádza smršť nečakaných rozuzlení, ktorá preberie aj v neskorej nočnej hodine a zaručí, že druhé pozretie bude nevyhnutné. –––– Hastings. – Á, Poirotova věrná levá ruka, že? –––– Ujišťuji vás, mon ami, že až spatříte světlo, budete si přát zůstat v temnotě. –––– Nedokázal jsem se přimět k výkonu tak asymetrickému. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na Poirota jsem se nikdy moc nedíval, ale knihy mě dostaly, a tak jsem si řekl, že dám Suchetovi šanci a to, co jsem nestihl v televizi tolikrát, když to dávali, doženu teď. A pěkně jsem začal rovnou posledním dílem, který ukazuje, jak moc byla postava již vyvinutá a jasně daná a jak moc dobře už je možné natáčet v televizi. Film se velmi povedl a je to krásné rozloučení s milovanou postavou v podání jejího dvorního představitele. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • David Suchet (Hercule Poirot) pred filmovaním držal 9 mesiacov diétu a prvýkrát počas filmovania nemal pod oblekom žiadne vypchávky. (Poirotek)
  • Předlohou byl poslední román Agathy Christie, ve kterém se objevil belgický detektiv Hercule Poirot. Christie jej napsala již v roce 1940, ale vyšel až v roce 1975. (Rembrant)
  • David Suchet se s rolí Hercula Poirota po 25 letech chtěl rozloučit jinak než Poirotovým odchodem na věčnost. Proto se díl Opona: Poirotův poslední případ točil mimo pořadí tak, aby to nebyl poslední díl, který bude Suchet natáčet. Po něm byl natočen například díl Hra na vraždu (2013). (Krocka)

Reklama

Reklama