Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 3 (1990) (série)


Záhada na zámku Styles (S03E01)

(epizoda)
  • Velká Británie The Mysterious Affair at Styles (více)

Obsahy(1)

Nadporučík britské armády Hastings byl v roce 1917 na frontě raněn. Rekonvalescenci tráví na zámku Styles, v rodinném sídle Cavendishových. Majitelka panství se nedávno znovu provdala. Manžela nekriticky miluje, zbytek rodiny ho ale nesnáší, dlouholetá společnice domácí paní kvůli němu dokonce odchází. Hastings si jednoho dne vyrazí na procházku a ke svému překvapení potkává Hercula Poirota, s nímž se seznámil před válkou. Krátce nato dojde na zámku k tragédii: majitelka dostane podivný záchvat a v křečích umírá. Lékař konstatuje otravu strychninem. Hastings ví o mimořádných schopnostech obtloustlého Belgičana, navrhuje tedy, aby byl přizván k vyšetřování. Scotland Yard jako obvykle tápe, a tak musí geniální detektiv pořádně zaměstnat své často procvičované šedé buňky. První společný případ Hercula Poirota a nadporučíka Hastingse začíná... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (60)

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po druhém shlédnutí zvyšuji o hvězdičku a znovu konstatuji, že český dabing (v němž jsem to původně viděl) Poirota notně ničí. Celé kouzlo tohoto filmu je totiž v detailech, v dokonale zvládnutém řemesle, a pak v té špetce navíc, která ho činí něčím nezapomenutelným, totiž v geniálním herectví Davida Sucheta a v úžasném suchém anglickém humoru... Obojí zde přitom funguje naprosto bezvadně... Celkový dojem: 90% ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bezchybné představení Hercula Poirota! To je hned jiný kafe, když má Hercule k dispozici klasickou metráž namísto slabých padesáti minut. Je interesantní, že se režisér rozhodl snímek pojmout ve stylu všechno od znova, tudíž divák je zmaten skutečnostmi, že Jepp, Hercule a Hastings se vidí vlastně po druhé (tímto počinem rejža ignoruje předchozích dvanáct epizod). Zápletka je opravdu skvěle propracovaná a divák se může opravdu jen stěží dovtípit, kdo že s kým souloží a pak zabije. 90% ()

Reklama

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi příjemný díl o tom, jak se vlastně Poirot potká s Hastingsem. Byl bych zcela spokojen, kdyby to tentokrát nezahráli do outu, vlastně jsem se jen dozvěděl, že už se jednou seznámili dříve. Byl jsem také trošku zklamán, že to od začátku vedlo k jedné osobě, pak sice jen na chvíli ne a zase zpět. Ale vše ostatní naprosto v pořádku - moc hezký začátek, atmosféra, herci, hudba a hlavně je to ten dá se říct 'úplně první díl'. ... Žid, káva, kakao, strychnin, zrzka, příchod nadporučíka Hastingse. ()

Sinn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dílo Agathy Christie jsem vždy milovala a u příběhů s Herculem Poirotem doufala, že jednou ze mě také bude slavný detektiv. Belgičan, jehož šedé buňky mozkové dokáží vyplodit teorie, nad kterými mi rozum zůstával stát, mě v podání Davida Suchata vždy okouzlí. Také postava Watsona, zde ztvárněná Hughem Fraserem, je velice zábavná a roztomile přihlouplá. I přes to, že se zde najde několik nevysvětleností či trhlinek (proč by vrah nechával dopis na místě a nevzal si jej s sebou?) mě tento film velice bavil. ()

Lupes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejzábavnějších dílů. Co naplat, že závěrečné kolečko působí v kontrastu se soudní síní neprofesionálně a uboze, co naplat, že vrazi se hned doznávají a vykřikují, že ničeho nelitují. Vrahovy pohnutky k psaní usvědčujícího dopisu zůstávají ve hvězdách a modus operandi v podobě vysrážení strychninu zanikne ve filmové adaptaci také, neboť alibi tady nikdo neřeší. Je to zkrátka trochu zpackaný případ, nechybí falešné fousy a lékárník, který nerozezná ženu od muže. Gosh! Mon Dieu! Jenže Hastings je tak kouzelně sladký, Poirot nesmírně energický a vtipných momentů je tolik, že nelze tento díl hanět. Od srdce jsem se několikrát zasmál. Nádhera! ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Záhadná vražda v Styles je vôbec prvou novelou, ktorú vydala Agatha Christie v roku 1920, a teda aj prvou novelou, v ktorej sa objavil Hercule Poirot. (fugyx)

Reklama

Reklama