Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bojuje s ním celý život. Tentokrát by se mu však rád pokusil zabránit. Ani Poirot není ze železa. Těžko si to sice připouští, nicméně omdlí-li člověk z ničeho nic po dobré večeři, zkonzumované v příjemné restauraci ve společnosti přátel, pak je to přinejmenším důvod k zamyšlení. Neřku-li přímo k nějaké radikální změně životosprávy, nebo alespoň k ozdravnému pobytu. Ostatně pobyt v přímořských lázních na devonském pobřeží nemůže, podle Poirotovy věrné slečny Lemonové, nikomu ublížit. Trocha cvičení, hodně odpočinku a promyšlená dieta – a za čtrnáct dní bude Poirot zase jako rybička. Ovšem společnost, která se sem za zdravím a odpočinkem sjela, rozhodně Poirotovi klidu nepřidá. Naopak. Jeho pronikavému vnímání nemůže uniknout latentní zlo, které jako mor otravuje ovzduší tohoto nádherného místa. Zlo, s nímž má celý život co do činění, jemuž by se ale tentokrát rád pokusil zabránit. Ani on však, bohužel, není všemocný. (Česká televize)

(více)

Recenze (78)

Faidra 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud bychom srovnávali H. Poirota s jeho bájným jmenovcem, byl by tento případ ekvivalentem čištění Augiášových chlévů. Žel Diovi ani čerstvý mořský příliv nevymyl ze všech spár hnůj vynucovaného humoru a Peter Ustinov tentokrát vítězí ve své verzi nejen ve váhové kategorii. Málokteré klišé mi tak naleptává žaludeční sliznici jako když po vyřešení zapeklité situace stojí hrdinové v hloučku a sborem se hihňají nějaké kravině. Výkonnost šedých buněk pak poněkud zpochybňuje fakt, že si u takové scény pokaždé vzpomenu na tezi doktora Vlacha o hysterickém smíchu... ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A ja ja ja ja jaj! Je to pár dní, kdy jsem pod dlouhé době oprášila knihy s Poirotem a vybrala si Zlo pod sluncem. A kdy jindy je ten nejlepší čas zkusit adaptaci? Kouknout, jak postavy z knihy ožijí namísto ve vaší mysli na obrazovce. A já jsem zklamaná. Abych to uvedla. Znáte takovej ten kreslenej vtip, kdy paní stojí v kině, ruce vyhozený do výšky a vykřikuje: Ale v knize měl hnědé vlasy! No tak to jsem v hodně případech já. :D A tady vem čert, že přidaly populární postavy, které v knize nebyly (Hastings, slečna Lemonová, vyšetřuje to Japp) - není to první ani poslední díl tohoto seriálu, ale třeba proč je z Lindy Lionel? Některé postavy zmizely úplně, jiné dostaly úkol navíc, některé linky byly (byť mírně) pozměněny. Z představitelky Arleny jsem byla fakt zklamaná... Základ příběhu, to gró tam samozřejmě je, ale úplně zbytečně se mění nejrůznější okolnosti. A přitom mám za to, že se úplně v pohodě dala kniha adaptovat velmi doslovně. Cítím rozčarování, dámy a pánové a taky jsem přesvědčená, že kouknout na ten díl bez přečtení knihy, dala bych bez mrknutí 4*. ()

Reklama

Agatha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi zdařilá adaptace knižní předlohy. Hercule Poirot v podání Davida Sucheta byl opět jako vždy dokonalý. Na mě tato verze udělala daleko větší dojem než ta s Petrem Ustinovem - dej mu Pán Bůh věčnou slávu. Nedalo se přehlédnout jak herci Philip Jackson a Hugh Fraser zestárli. Ona je to přeci jen delší doba od natáčení seriálu Hercule Poirot z roku 1989. Ale čeká nás to všechny... Herecké výkony se zdály být poměrně obstojné. Docela dost to však zkresluje dabing, který mě v tomto případě moc nenadchnul. Hlas Petra Kostky sice nemá chybu, ale přeci jen mi k Davidu Suchetu více sedí hlas Jaromíra Meduny. Ale zpět k samotnému filmu. Prostředí a atmosféra přímořské zotavovny na mě také působily ve skrze pozitivně. Naopak trošku mě zklamaly kostýmy, které mohly být o něco honosnější. Ale osvědčená hudba bilanci zas vyrovnala. Jako celek mi z toho vychází jedno z nejlepších filmových zpracování románové předlohy, které se scénář snaží pečlivě držet. A jak je vidět, vyplatilo se to... ()

LencaN 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S08E01 - Poirot dostává od lékaře příkazem pobyt v lázních. Společnost mu dělá Hastings, který se musí na čas odtrhnout od své zrovna otevřené argentinské restaurace. Lázeňský hotýlek se nachází na ostrově, kam přes mělčinu hosty z pevniny přiváží správné udělátko. Takové vozítko jsem ještě nikdy neviděla a obávám se, že bych měla strach do něj nastoupit. Ale hotel byl kouzelný, všude kolem pláže, skály, moře, tráva, tenisové kurty, uvnitř parní lázně. Poirot má co dělat, aby se nezbláznil z naordinované dietní stravy kvůli jeho nadváze, ale zároveň cítí přítomnost zla a tuší, že se něco zlého přihodí. Ale těžko zjistit, kdo má nekalé úmysly, dokud se opravdu něco nestane. Jednoho dne je kolem poledne nalezena na pláži mrtvola dámy, která měla velmi kladný vztah k mužům a proto jsou motivy všech přítomných o to peprnější. Tady mě vysloveně dostalo provedení celého činu, toto jsme tu ještě neměli. Byla potřeba vysoká koordinace, promyšlenost a taky štěstí na ty spráné náhody. Ale překvapení to bylo pořádné. ()

xxlch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Suchet nehraje Poirota,David Suchet Je Poirot a to naprosto excelentní.A.Christie by se jistě dmula pýchou,při pohledu na tohoto skvostného představitele jejího Hercula a na perfektní atmosféru Anglie té doby.Tedy, né že bych se jakkoliv chtěla dotknout pana Ustinova,ale na D.Sucheta coby Poirota nemá.Hudba je skvělá a od samého počátku naprosto úchvatně přechází do děje ,no a herecké obsazení zbylých protagonistů je naprosto dokonalé, (Japp je úplně k sežrání).Neznám žádný jiný detektivní seriál,ke kterému se vždy ráda vrátím a totéž platí i o filmech s tímto elegantním pánem. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Na motivy tohoto filmu byla vytvořena počítačová hra s názvem "Agatha Christie: Evil Under the Sun". Jednalo se o adventuru, vydána byla v roce 2007. (Durdas)
  • Pokud by Lionel (Russell Tovey) už nešel do vody, ale vracel se hned do hotelu, šel by logicky s Redfernovou (Tamzin Malleson), která spěchala také do hotelu na tenis. Proto by se nemohla oddělit a běžet na místo vraždy. Jak by Lionelovi zdůvodnila zběsilý běh na jinou pláž, když spěchala na tenis do hotelu, tedy stejným směrem jako Lionel... Pro Lionela nebyl sebemenší důvod, aby šli do hotelu  odděleně. Kde tedy zůstal Lionel, když spěchal do hotelu a už neměl čas jít znovu plavat? Celý vražedný plán je postaven na zcela nepravděpodobných předpokladech, přičemž i sebemenší odchylka od plánu by jej zcela zhatila. Kdyby např. Redfernová nemohla hodinky přenastavit dopředu, např. proto, že by Lionel, pro teplotu vody, vůbec do vody nešel, celý plán by nevyšel. Totéž platí i pro zpětné nastavení hodinek. Jak mohla Redfernová vědět, že bude mít příležitost k jejich zpětnému přestavení? Plán byl sice geniální, ale reálně by se velmi těžko podařil, protože počítal s velkým množstvím neovlivnitelných okolností. (pjotri)
  • Natáčelo se na Burgh Island. Hotel Bigbury-on-Sea na témže ostrově je také místem, kde Agatha Christie napsala knihu "Evil Under the Sun". (ČSFD)

Reklama

Reklama