Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mocný mafiánský boss Paul Vitti, hlava jedné newyorské "rodiny", unikne jen o vlásek atentátu, jehož obětí se stane starý mafián Manetta. Zanedlouho začne Paul na sobě pozorovat podivné změny. Nedokáže udeřit železnou tyčí vyslýchaného muže, rozpláčou ho dojemné televizní reklamy a nakonec skončí s těžkým záchvatem v nemocnici. Podle lékařů však nejde o infarkt, ale o intenzívní nával úzkosti. Vitti to pochopitelně popírá, nicméně později se obrátí na svého bodyguarda Jellyho, aby mu sehnal psychiatra. Jelly ho zavede za Benem Sobelem, který nedávno vlastní nepozorností naboural do Vittiho auta. Vyděšený Sobel, který se specializuje na rodinnou terapii, pochopitelně Vittiho pozná a po důrazné Jellyho domluvě s ním promluví. Paul po rozhovoru se Sobelem cítí úlevu. Tím se psychiatr ocitá v nezáviděníhodné situaci. Pokaždé, když se Vittiho psychický stav zhorší, pošle si pro něj své gorily. Brzy se přidají další problémy. Vittiho sleduje FBI, která začne Sobela nutit ke spolupráci. Během jednoho setkání psychiatr zjistí, že příčinou obtíží je Vittiho problematický vztah otci. Jenže sraz mafiánských bosů se rychle blíží a Sobel pochybuje o tom, že se mu podaří mafiána zbavit jeho psychických potíží. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (276)

Šakal 

všechny recenze uživatele

Miluji mafiánské snímky, totéž platí o povedených a inteligentních komedií. Tento mix gangsterské komedie je opravdu hodně povedený kousek! Vynikající Robert De Niro ( jako gangster Paul Vitti ) exceluje v sebeparodující roli ( opravdu výborný nápad ), překvapivě dobrý Billy Crystal ( jako psycholog, který se shodou okolností stane doktorem Paula Vittiho a výborný Joe Viterelli. Když k tomu přidáme chytrý scénář, vyjde nám z toho opravdu povedená inteligentní mafiánská komedie. p.s. co je to OOZ - oddělení organizovaného zločinu? nikoliv! obsedantní orální zoofílie :o) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Unikátne psycho-komické dialógy s uštipačným podtónom, ktorými doslova srší počas celého deja dvojica De Niro-Crystal sú na nevypozeranie, rovnako ako aj inteligentná zápletka s gustióznym talianskym šarmom mafiánskych filmov. Akurát Lisa Kudrow, snažiaca sa vymaniť spod nápepky mena 'Phoebe' mi sem moc nesadla, ale to bude asi tým dabingom. 80%. ()

Reklama

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Po 2x už nie taký záchvat bránice, ale niektoré hlášky od De Nira - Billy Crystala - Viterelliho zostávajú večné. Čo už nie, tak príbeh aký pri opakovanej projekcii začnete vnímať o čosi viac a zistíte že nemá čo ponúknuť, len rutinérsky využíva mafiánske prostredie. Samozrejme pohľad zo strany psychiatra liečiaceho vymäknutého mafiána a v závere pred hlavami ostatných rodín kmotrovsky fackujúceho Luca Brasiho je v skutku nezabudnuteľný. Síce De Niro v roli prehrávajúceho sem - tam svoju postavu prehráva až moc a typické priestrely mozgovej kôry v popravách chýbajú i tak "Analyzuj" predstavuje silne nadpriemernú komédiu s fungujúcimi narážkami na slávne kúsky a vtipnými slovnými prestrelkami. ()

spikey1 

všechny recenze uživatele

nepostavil se mi s milenkou. Vy máte milenku? nějaké problémy doma? Ne, jen s manželkou nemůžu dělat některé věci. Zkoušeli jste to probrat? Proboha doktore, ona tou pusou líbá naše děti! Co když ke cvokaři dorazí don? a ne jen tak ledajaký, protože De Niro si ze své alternace Vita Corleoneho ponechal asi už pro vždy dokonalý přednes. Pak se zavaří mozkovna i takové kapacitě jakou je Billy Crystal. Ačkoliv se spíše jedná o dialogovou komedii, nechybí tu pár skutečně kvalitních gangsterských přestřelek a klidně se Vám může stát že do Humrového salátu na svatební hostině přistane muž vyhozený z balkónu Hotelu, ve kterém jste ubytovaní, ale chce to klid, to přece k mafiánskému stylu života patří. Ramis dokazuje, že s dobrými herci utáhne komedii jakýchkoliv rozměrů. ()

packa 

všechny recenze uživatele

Tvůrci snímku neměli při natáčení žádné umělecké ambice, chtěli jen diváka bavit, bavit a zase jen bavit, což se náramně podařilo. Nevzpomínám si, kdy jsem se v posledních letech u filmu tak nasmál. Dialogy jsou skvěle napsané, těch hlášek je nepočítaně, herci jsou přesně vybraní, prostě radost koukat. Doporučuji. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (17)

  • Pro Roberta De Nira bylo velmi důležité, aby film vypadal autenticky, proto před natáčením jezdili s režisérem Haroldem Ramisem po čtvrti Little Italy v New Yorku a hledali nové tváře, které by mohli do filmu obsadit. (Othello)
  • Fontána, kterou dostane Billy Crystal od Roberta De Nira jako svatební dárek, je vysoká 12 metrů a v průměru měří 7 metrů. (viperblade)

Reklama

Reklama