Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Elliot Richards je nesmělý dobrák zamilovaný do své kolegyně Alison. Ta ho však vůbec nebere na vědomí, proto se zoufalý Elliot rozhodne přijmout nabídku atraktivní ďáblice. Za jeho duši mu splní sedm přání. Jenže ďáblice má trochu svérázný smysl pro humor. Elliot vysloví první přání a skutečně se probudí v luxusním sídle s Alison po boku. Brzy ale zjistí, že Alison je mu nevěrná a jeho bohatství pochází z obchodu s drogami. Podruhé si tedy Elliot raději přeje, aby byl mužem plným pochopení, ale malíř slzející nad západem slunce Alison také na dlouho nezaujme. Vinou ďáblice neuspěje ani mohutný basketbalista ani okouzlující intelektuál, jemuž vedle Pullitzerovy ceny přisoudí i poněkud problematickou sexuální orientaci. S každým přáním je sice Elliot o něco moudřejší, ale také o něco blíž peklu. A než se naděje, zbývá mu poslední přání. (TV Nova)

(více)

Recenze (412)

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Taková víceméně průměrná romantická komedie (remake) o hledání sebe sama. Nebyl jsem si moc jist, zda se Fraser do role ňoumy hodí, ale nakonec si s tím poradil a po slabším úvodu už to bylo jenom lepší. Je to tak za 3*, ale celou hvězdu dám za sexy Elizabeth Hurley, která vystřídala kostýmky a naplnila snad všechny fantazie všedního muže :p ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý ma svojho času riadne pobavil, ale som sa doň tiež veľmi vžil. Jednotlivé udalosti som si spájal so svojím životom a prinútilo ma to zamyslieť sa. Nakoniec som sa cítil veľmi pozitívne a to sa mi páčilo. Elizabeth Hurley bola neuveriteľne nádherná, dodnes mi to vyvolá taký šibalkovský úsmev, najmä keď si spomeniem na ňu v študentskom úbore. Film bol zmesou rôznych zaujímavých udalostí a riadnej dávky vtipu, bola to odľahčená sranda, ktorá sa naozaj vydarila. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Fraser ve scénách s Elizabeth Hurley je těžce nepřesvědčivý, ale naopak jako narkobaron, nebo přecitlivělý hoch je skoro geniální. Poslouchat jeho španělštinu, to je požitek. Celkově vzato, je to průměrná komedie, ale některé nápady potěší. Např. ve scéně s basketbalistou, kde se parodují tisíckrát omletá klišé, která slýcháme při rozhovorech sportovních komentátorů s fotbalisty a jinými sportovci. A jen tak na okraj - není ten Hugh Grant blbej, že zahejbal někomu takovýmu, jako je Elizabeth Hurley? Já bejt na jeho místě.....:o)) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nemôžem ti dať svoju dušu.“ – Čo si pneumatika?“ Harold Ramis (CADDYSHACK, ANALYZUJ) diabolsky režíruje a Brendan „Rohožka“ Fraser je obrovský komediálny talent (a obrovsky nedocenený), ale je tu ešte niečo, čo dodáva ZMLUVE S DIABLOM (okrem krásnej Elizabeth Hurleyovej v netradičnej úlohe) tú skutočnú nadpriemernú príchuť a tým je prekrásne svižný scenár, ktorý je neustále „iný“ a teda vzniká (i vďaka Fraserovmu talentu pre improvizáciu) strhujúci dojem „prehustenosti“ (viď. VEĽKÉ PROBLÉMY Barryho Sonnenfelda). Najzábavnejšie je tešiť sa a zakaždým zostať prekvapený zo šialene nepravdepodobného dôvodu, pre ktorý to hrdinovi ani tentokrát nevyjde. „Každý muž sa pokladá za Boha. Tento má náhodou pravdu.“ ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Harold Ramis, okrem toho, že bol jedným z členov teamu „Krotiteľov duchov“, je aj pomerne úspešný režisér. U mňa zatiaľ najviac zabodoval snímkom „Na Hromnice o den více“. Ale mám rád aj túto jeho „Zmluvu s diablom“. Nenáročná, mysteriózna komédia, v ktorej veľmi dobre stvárnil hlavnú mužskú úlohu Brendan Fraser. Zahral si tu nepriebojného dobráka Elliota, ktorý neuvážene podpíše kontrakt s všemocnou sexi diablicou. Tú zahrala Liz Hurley. Jeho priania sa mu síce vyplnia, ale zakaždým to pre neho skončí katastrofou. Nech si želá hoci čo, vždy sa to obráti proti nemu. „Zmluva s diablom“ nikdy nie je výhodný kšeft. *** ()

Galerie (66)

Zajímavosti (17)

  • Ve scéně, kde citlivý a něžný Elliot zpívá píseň o delfínech, je to ve skutečnosti režisér Harold Ramis, koho slyšíme hrát na kytaru. (Bakllazaan)
  • Záběry ze začátku a konce filmu, které jsou z části zrychlené a z části v normálním čase, byly použity z dokumentu Baraka (1992). (Bakllazaan)
  • Ve filmu má Elizabeth Hurley nad zadečkem vytetováno "666". (DruidKarel)

Reklama

Reklama