Reklama

Reklama

An Object at Rest

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní
USA, 2015, 6 min

Režie:

Seth Boyden

Obsahy(1)

Příběh skály čelící svému velkému protivníkovi: lidské civilizaci. (Delfador)

Recenze (5)

Delfador 

všechny recenze uživatele

Krátký šestiminutový příběh, zachycující snahu kamene si "chvíli" zdřímnout a zároveň snahu "civilizace" mu to všemožně překazit. A nakonec to zřejmě bude nekonečný souboj. No, zdá se, že krátké příběhy bez jediného slova říkají daleko víc, než většina celovečerních bijáků.... ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Příroda, ať už živá nebo neživá, se musí potýkat se stále se rozvíjející civilizací, která je hlučnější, hektičtější a drastičtější vůči životnímu prostředí. To vše je celkem názorně demonstrováno na příběhu jedné skály, a to v průběhu několika stovek miliónů let. Tento kamenný masiv, který se lidskou vinou stále zmenšuje, hledá odpočinek, kterého se mu však v šílené době lidské nedostává. Vstkutku líbivá a pěkně animovaná jednohubka se stručně a jasně podaným poselstvím. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Objekt v klidu? Nic není v klidu. Stačí změnit perspektivu. Někdy v rychloposuvu sledujeme geologické proměny a jindy dění v reálném čase, ale pořád se něco děje. A zpracování balancuje někde mezi uměleckým dílem, popularně naučným snímkem a filosofickým zamyšlením nas smyslem života, vesmíru a vůbec. V závěru pak vidím snad i záblesk technického optimismu. | ► An Object at Rest ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Ten záverečný povzdych skrátka nemal chybu, milé a zároveň jednoduché okienko do vývoja civilizácie z pohľadu jedného kameňa ktorý si chce oddýchnuť... ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-3* Takový obyčejný kraťas o kusu kamene. Nic nového nepřináší a v porovnání s Das Rock je to slabota. Tento si můžete zkouknout třeba tady [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Reklama

Reklama