Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Stavbyvedoucí velké firmy Doug Kinney je v práci tak vytížený, že nemá čas na milovanou manželku Lauru, na děti ani sám na sebe. Jednoho dne si ho všimne vedoucí vědeckého institutu, kde firma provádí stavební úpravy, a nabídne mu řešení. Dokáže naklonovat jeho dvojníka, který by zastal polovinu práce a Doug by se mohl věnovat rodině. Jenže ihned po úspěšné operaci se Dougové pohádají, který z nich je originál. Pak se domluví, a zatímco klon nastoupí do práce, Doug se věnuje rodině. Zatímco ve firmě všichni žasnou nad Dougovým novým pracovním elánem, skutečný Doug má brzy domácnosti a péče o děti plné zuby. A tak znovu navštíví institut a nechá si udělat dalšího dvojníka, aby za něj vykonával domácí práce a staral se o děti. Konečně si začne užívat, ale jeho radost netrvá dlouho. Jednoho večera totiž v posteli objeví se svou ženou i ženu třetího Douga. Navíc zjistí, že si jeho klony nechaly udělat čtvrtého, aby jim uklízel. Doug brzy ztrácí přehled a udělá osudovou chybu - odjede na výlet jachtou. V době jeho nepřítomnosti se situace tak zamotá, že ji klonové nezvládnou. Nejenže se všichni vyspí s jeho ženou, ale navíc přes jejich snahu přijde Doug o práci. Nastává chvíle, kdy je nutné situaci rázně řešit. (TV Nova)

(více)

Recenze (114)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Pohodová, nenáročná komedie se zajímavým námětem, z něhož se však možná dalo vytěžit mnohem víc. Jako vejce vejci nabídne spoustu úsměvných i bizarních momentů, žádné záchvaty smíchu se však nedostavily a u některých scén jsem ani neměla potřebu se smát. Nicméně, Michael Keaton a sympatická Andie MacDowell to spolu dokáží patřičně herecky rozehrát. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Jako vejce vejci jsem viděl, když jsem byl ještě malý a tady jsem mu dal tři hvězdy. Dneska jsem ho viděl a musel jsem zvednout. Nehledě na to, že je to příjemná oddechová komedie ještě s takovým 80s feelingem, jsem nyní našel spoustu malých fórků a gagů. A právě po takové době jsem se u toho velmi dobře pobavil a několikrát nahlas zasmál. Michaela Keatona mám rád, škoda že nemá více dobrých rolí. Tady ukazuje, že dokáže slušně zahrát jakýkoliv charakter a má nezaměnitelné charisma. A jeden dobrý fórek byl, když se o něčem dohadovali a retardovaná čtyřka je obtěžovala, tak jí dvojka okřikla... -"Hej Rainmane, běž do koupelny." ()

Reklama

Spike86 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět a těžká práce pro Michael Keatona. Ten se ale s touhle výzvou popasoval opravdu dobře a ukazuje, že je opravdu herecky zdatný, protože přece jen hrát postavu a ještě její další 3 klony s tím, že každý má zdůrazněnu trochu jinou vlastnost a je typický jiným chováním je kumšt a Keaton to zde zvládl dobře. Navíc je to i docela vtipné. Trošičku mě iritovala Andie MacDowell (její mimořečové vyjadřovací prostředky mi nejsou sympatické), ale nic zas tak dramatického, co by se nedalo překousnout. 67% ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

18.7.2020 Absolutně dokonalý, luxusní, pompézní, geniální, nezapomenutelný, prostě naprosto výjimečný herecký koncert Michaela Keatona, o kterém jsem sice věděl, že má komediální talent, ovšem co za exhibici předvedl zde, to mě totálně odrovnalo a já jeho výkonu tleskám ve stoje, pro mě jde o neskutečný herecký zážitek, který samozřejmě zároveň katapultuje celý film na absolutní vrchol nejzábavnějších filmů vůbec. Samotná zápletka je sice určitě krapet naivnější a prostější, ale v tomto případě to je úplně jedno, neboť já se od prvních minut neuvěřitelně bavil, a to ani nezmiňuji postupnou gradaci humorných scén, kdy jsem se vážně řezal smíchy jako blázen, prostě opakuji, TOP komedie, která mi navždy zůstane v hlavě jako ze řetězu utržená nálož ryzího humoru. ///////////////////////// Sice hloupý,ale pohodový příběh,ale naprosto geniální Michael Keaton,který zde rozehrává komediální koncert.Jen kvůli jemu stojí zato tento snímeček vidět! ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Komédia, ktorej komediálnosť oscilovala, ako vývoj teplôt počas roka..... Hlavne prvé dve tretiny boli na nevydržanie a stále som tŕpol, kedy už konečne niečo vtipného bude možné zhliadnúť. Tu jeden frk , potom nič, tu druhý frk a zasa dlho, dlho nič. Šťavu to začínalo mať až ku koncu, ale to nevytiahlo tento film nad priemer. Škoda - námet bol celkom sľubný ...(( ()

Galerie (55)

Zajímavosti (5)

  • Michaelu Keatonovi se postava Douga nelíbila. Roli vzal až poté, co ji přepsali scenáristé. (Fenk)
  • Ve scéně kdy se klony potkají v restauraci na záchodě, originál začne po hádce topit v umyvadle klon. Poté je střih a klon má mokré šaty ale suché vlasy. (Mydlivoj)

Reklama

Reklama