Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jediné, co si Clark Griswold celý život přeje, je spokojená rodina a zoufale se snaží svou představu štěstí naplnit. Bohužel je však králem smolařů a vše, na co sáhne, končí katastrofou. Zatímco milující manželka Ellen se smířila s osudem, jeho děti Rusty a Audrey ztratily víru v tatínkovy schopnosti a jeho sliby a plány už je předem přivádějí k zoufalství. Stejné je to, když se Clark rozhodne naplnit představu ideální dovolené v rekreačním ráji Valley World. Ellen a děti by raději letěly, jenže Clark je odhodlán ukázat svým milým nádheru americké krajiny z automobilu. První rozčarování nastane, když místo objednaného sporťáku dorazí stará rachotina. Spoustu komplikací způsobí rodině nejen Clark, ale také mrtvá teta, kterou je třeba dopravit k bratranci Eddiemu. Clarkovi chybějí peníze, hotely jsou moc drahé a uprostřed pouště vypustí auto duši definitivně. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

ancientone 

všechny recenze uživatele

Ramis aj Hughes sú nadčasoví géniovia. Ich rodinka cestuje do zábavného parku, a celý film je zároveň ako zábavný park vystavaný. Princíp je úplne jendnoduchý a zároveň otvorený rade komplexných riešení. Ramis predbieha dobu najmä v tom, že snímka dosahuje bezmála Tiktokové tempo v obraznom "scrollovaní" jedného skečového segmentu za druhým. Každá minúta filmu je vtipná (predstavuje novú atrakciu v tomto pomyselnom filme-zábavnom parku) a drží pozornosť, ba čo viac, Ramis stíha v jednotlivých skečoch striedať filmové žánre, paródovať stredostavovské rodinné návyky aj filmový jazyk. Film z prvej polovice 80tok, z ktorého dostanete veľmi súčasný pocit. ()

spacylemon 

všechny recenze uživatele

"Děti, doufám, že jste dnes pochopily něco o životě a smrti." "Jasně, neumírat, když není nikdo doma." :)) ... za tuhle a pár dalších hlášek (+ závěrečné ozbrojené obsazení Walley Worldu) ode mě Griswoldovi ty 4 hvězdy nakonec dostanou......... stejně mě ale víc brala podceněná Dovolená v Evropě... ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Volně a trochu ledabyle pospojované humorné scénky, jejichž bláznovství má rozličnou úroveň i zabarvení, přičemž čas od času - s trochou vzdoru a furianství - preferuje černou. Nenacházím žádné výrazné nedostatky, ale ani klady ... snad i proto, že hlavou rodiny je poměrně nesympatické individuum, které vláčí svou zákonitou choť a dva potomky přes celé Státy kvůli naplnění vlastního snu. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Určite sa griswoldovská púť naprieč Amerikou dala okoreniť aj viacerými príhodičkami, no aj napriek tomu a hlavne vďaka Chevyho šarmu sa z tohto road filmu stala jedna z klasík svojho druhu. Všetko to príde reálne a úprimné, trošku mi vadil naťahovaný záver v parku, ktorý mohli pojať svižnejšie. Čo je však podstatnejšie, že aj keď som Vacation už videl niekoľkokrát, stále sa mi nezunovali. 80%. ()

dEst28 

všechny recenze uživatele

Bláznivá dovolená, je opravdu doslova bláznivá. Naprosto dokonalá komedie o tom, jak si vyjede rodinka Griwoldů do LA do zábavního parku. Nechybí šíléné momenty s příbuznými ani pří cestě rodinky do parku. Chevy Chase a jeho možná nejlepší role ve které se mi nadosmrti zapsal do paměti svými hláškami, zbrklostí a touhou vše dokončit a to za každou cenu. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (19)

  • Evidenčné číslo na starom aute Griswoldovcov je RPL-434. (m.a.t.o.)
  • Stredné meno Clarka W. Griswolda je Wilhelm. (m.a.t.o.)
  • John Hughs napsal scénář za 4 dny. (Kamkon)

Reklama

Reklama