Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will Graham, agent FBI, je sice muž středního věku, a přece je již třetím rokem v penzi. Do důchodu odešel po vyšetřování série mimořádně brutálních vražd, kdy se seznámil i s doktorem Lecterem. Ten mu tehdy pomáhal. Will ovšem netušil, že mu pomáhá právě ten, po kom pátrá. Někdejší kolega Jack Crawford má nyní na krku neméně hrozivý případ. Masakr dvou rodin, vždy za úplňku. Do plného měsíce nyní zbývají tři týdny, když Jack požádá Willa o pomoc při pátrání po muži, který je s největší pravděpodobností geniálním šílencem nebo ztělesněním zla. Agent ve výslužbě musí znovu nasadit vlastní život a riskovat bezpečnost své rodiny. Jen tak má šanci Červeného draka vypátrat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (612)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Ted Tally .. Zase JINÝ příběh Dr. Hannibal Lectera v odlišném provedení. Opět nesrovnávat z žádným z předešlých kousků. Bohužel, tentokrát už zaostává celková kvalita, která šla mírně dolů. Film má dobře napsaný scénář, výborné herecké výkony, ovšem slabší režii a atmosféru. Lehce nadprůměrný zážitek s tajemnou příchutí.. 65%. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

nechtěl jsem srovnávat s předešlými díly, ale nakonec mně to prostě nedá! Nebudeme si nic nalhávat, kvalit mlčení jehňátek to zdaleka nedosahuje ( ty jsou jednoduše někde úplně jinde), ale zase je to o dost lepší než Hannibal. Zatímco v předešlých dvou dílech byla postava Dr. Lectera stěžejní, v tomto třetím díle má nejmenší důležitost a to filmu kupodivu prospívá! Celý film tak na svých bedrech nesou Edward Norton ( v roli agenta Willa Grahama) a hlavně výborný Ralph Fienes! Pouze škoda, že jeho postava nebyla vykreslena ještě více hrozivě ( což možná tvůrci udělali záměrně ) , aby tou největší " zrůdou" v divákových očích zůstala nadále postava Dr. Lectera. Více než zdatně jim sekundují Harvey Keitel ( v roli Jacka Crawforda ) a Emily Watson ( v roli nevidomé Reby ). Nemůžu nezmínit vynikající hudbu Danyho Elfmana. Co říci závěrem, Red dragon není takovou úchvatnou a inteligentní podívanou jako bylo the silence of the lambs, ale pokud k tomuto snímku přistoupíte jako k " obyčejnému krimi- thrilleru " nebudete zklamáni. Tomuto třetímu dílu jsem se dlouhou dobu vyhýbal, po mém zklamání z Hannibala, ale o to více jsem rád, že jsem si k tomuto snímku cestu našel! ()

Reklama

Madison 

všechny recenze uživatele

Ten film nie je zďaleka taký zlý, ako je tu vykreslovaný. Celkové dojmy ale ovplyvňuje najmä skutočnosť, do akej miery sa divák dokáže odosobniť od unikátneho Mlčania jahniat. Pravdou je, že diváci, bezmedzne uctievajúci tento jediný film, neschopní predstaviť si zamotávanie úspešného príbehu v ďalších pokračovaniach, by sa Červenému drakovi mali jednoducho vyhnúť. Jahniatka síce milujem, ale od Červeného draka som očakávala omnoho väčší trapas. Film sa snaží ísť v overených šlapajach, Hopkins si rolu šialeného doktora Lectera opäť vychutnával a Ralph Fiennes je príjemný záporák. Film drží nad priemerom ponurá atmosféra a napínavý koniec. Mlčanie jahniat nadstavilo príliš vysokú látku delikátneho napätia a inteligentného scenára, a preto by bolo hlúpe si myslieť, že ho niečo môže prekonať. Kto je zmierený s tým, že sa žiadne Mlčanie jahniat nekoná, nemal by byť sklamaný. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od řady renomovaných kolegů si myslím, že tohle je důstojný zástupce hanibalovské série. Ralph Fiennes se v rolích záporáků (i když tady za to "tak docela nemohl") solidně vyžívá a umí je prodat s (ne)uvěřitelnou přirozeností. Pravdou je, že komunikace Lecter - Graham nefunguje tak skvěle, jako když s kanibalem mluví a řeší případ Starlingová, ale to je jen taková malá kaňka, protože jinak má tenhle film skoro vše, co by měl správný thriller obsahovat. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Skvělá kriminálka, která bere dech. A někde mezi tou fibrilací si říkáte, proč je to najednou úplně mimo Lecterovskou škálu. Seriový vrah je tu sice naprosto fantastický, před rolí a výkonem Ralpha Fiennese klobouk dolů, ale Hopkins oproti Mlčení jehňátek byl jen jakýmsi záchytným bodem, možná jen Deus ex machinou a tady to právě začalo jaksi ubírat na síle. Ke konci už celá detektivka byla o tom, kdy už to konečně skončí. No, co budu povídat, dvě vraždy na film o Lecterovi a ještě jednom šášulovi je docela málo. A pozor, jen se o nich mluvilo, nic nebylo vidět. To je jak Hamlet bez Hamleta... zase se někam schoval. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (44)

Související novinky

Tak kdo si pochutná na člověčině?

Tak kdo si pochutná na člověčině?

06.06.2012

Hannibal Lecter má novou tvář, k tomu konec Spartaka a seriálový Vřískot. Ale popořadě: seriál Hannibal, který na motivy thrillerů Thomase Harrise, zejména pak Červeného draka, připravuje stanice NBC… (více)

Seriálový duel: Hannibal versus Clarice

Seriálový duel: Hannibal versus Clarice

30.05.2012

Každý filmový fanoušek umí k těmto křestním jménům přiradit příjmení. Producenti stanic NBC a Lifetime k nim teď přiradili televizní seriály. O Hannibalovi, jehož první série bude mít 13 dílů a pilot… (více)

Hannibal za Alpami

Hannibal za Alpami

15.06.2005

Konečně máme potvrzené zprávy o natáčení dalšího pokračování osudů nejslavnějšího psychiatra na světě, a jak vás už asi z titulku napadlo, není řeč o Sigmundu Freudovi. Čtenáři románů Thomase Harrise… (více)

Reklama

Reklama