Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V době útoku na americkou ambasádu přijíždí do Hongkongu na dovolenou losangeleský detektiv James Carter. Jeho přítel, zdejší policejní inspektor Lee, se domnívá, že explozi má nejspíše na svědomí gang Rickyho Tana. Večer jdou společně do nočního podniku, který patří Tanovi. Zatímco Lee pátrá v zákulisí, Carter se dobře baví. Lee zahlédne v klubu obávanou gangsterku Hu Li. Pokusí se ji pronásledovat, ale žena unikne. Krátce nato se stává cílem útoku hongkongská policejní stanice. Lee se domnívá, že Carter zahynul v troskách. Ten se pustíl do pronásledování Rickyho Tana až k jachtě, kde se právě začíná večerní párty. Dostane se na palubu a seznámí se tam s Isabellou, milenkou amerického milionáře Reigna. Pak narazí na přítele, který na loď tajně pronikl. Jsou zajati a předvedeni před Tana. Chce, aby mu Lee pomohl opustit město, je však náhle zastřelen Hu Li. Rozzlobený policejní náčelník odvolá detektiva z vyšetřování a přikáže mu, aby Cartera dovezl na letiště a posadil do nejbližšího letadla směrem do Spojených států. Muži se dohodnou, že budou pokračovat v pátrání. Než se jim podaří případ uzavřít, čeká je ještě řada životu nebezpečných situací, nečekaných zvratů a překvapení. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (223)

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Už je to dost dlouho, co jsem viděl první film, ale ono to vůbec nevadilo. Je to strašná slátanina, kde si tvůrci prostě mohli vymyslet kdekoli cokoliv a dva klauni by z toho jakkoli vyvázli ještě s humorem sobě vlastním. Když tedy pominu všechny ty akrobatický srandy na bambusech a provazech s dekoracema, tak netradičně tradiční bitky Jackie Chana stále baví a Tucker (ač nepatří mezi mé oblíbence) se dá zkousnout. Ale jestli zrovna tenhle film posloužil tvůrcům Gejši k objevení Zhang Ziyi, tak to teda potěš koště... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ja som po sotva priemernej prvej časti vôbec neočakával, že by to Ratner mohol dotiahnuť aspoň na priemer, ale podarilo sa. Tucker stále nesympatický, Chan znova potvrdzuje, že táto americká séria je jeho najmenej obľúbená, ale vytratilo sa niečo, čo robí z filmov Breta Ratnera záležitosti, vďaka ktorým ho tak nenávidíme. Niežeby bolo ale nutné Rush hour vidieť. Ja už ani neviem, ako som sa k jej sledovaniu dopracoval. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Shodili mě z baráku, zmlátili mě, svlíkli mě do naha a ty se mě nezastaneš." Tak s takovým parťákem bych rozhodně nechtěl viset vysoko nad zemí na čínském bambusu, ale možná bych s ním mohl navštívit masážní salón Nebe na zemi. Tam se mi totiž líbilo, hláškovací pošťuchování mezi drzým potomkem otroků a prťavým rákosníkem mě taky bavilo a při karatistickém souboji podpatků moje béčková filmová duše vyloženě vrněla blahem. A taky jsem přesvědčen o tom, že běžný heterosexuální chlap by nejméně jednou denně potřeboval, aby se mu agentka Isabella Molinová prokázala svým služebním odznakem umístěným v podprsence. Ano, tak snadno a lacině mě může film dostat. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Rush Hour 2 je minimálně stejně skvělý film jako jednička, což u nejrůznějších dvojek vůbec nebývá pravidlem. Je v něm taková spousta skvělých momentů, že se musí vidět několikrát, aby ho divák celý důkladně vstřebal. Několik nezapomenutelných vedlejších postav (jako třeba negročínský kung-fu restauratér nebo oděvní homoprodavač) korunuje má oblíbená čínská diblice a ďáblice Zhang Ziyi. Tenhle film považuju za poslední velký majstrštyk Chanova vrcholného období. ()

haj 

všechny recenze uživatele

Téměř to stejný co první díl, jen je zde o trochu víc akce. Bohužel je vidět, že Jackie neměl na bojové scény moc času, takže ničeho originálního nebo výrazně nadprůměrného se člověk nedočká (s výjimkou proklouznutí okénkem na žetony). Naštěstí těchto průměrných bojových scén je zde celkem dost, takže se člověk nenudí, jen škoda, že s humorem je to podobně. Některé scény jsou sice opravdu vtipné, ale bohužel často se dočkáme jen dlouhého a otravného žvanění Chrise Tuckera, který zde kecá ještě o něco víc než v jedničce. Celkově je to podle mě lehce nadprůměrný americký film, ale podprůměrný Jackieho. Jen doufám, že nevznikne další díl. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (33)

  • Ke scéně, v níž Jackie Chan (Lee) a Chris Tucker (Carter) běží nazí po ulici, režiséra Bretta Ratnera inspirovala podobná scéna z filmu Agent z Hongkongu (2001), který Jackie natočil těsně před Křižovatkou smrti 2. Scéna byla natočena “naostro” a bez komparzu, filmaři totiž neměli povolení zablokovat provoz na ulici. (SG-1)
  • Severoamerické tržby byly 226,1 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 347,3 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama