Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtrnáctiletá Grace MacLean se svou kamarádkou Judith se vydaly na projížďku na koních. Cestou do příkrého kopce však Judithin kůň uklouzne, splaší se a vláčí dívku, která se neudržela v sedle, za sebou. Grace se kamarádce marně snaží pomoci. Na silnici se proti nim vyřítí kamion, který nestačí zabrzdit a narazí do nich. V nemocnici se Robert a Annie MacLeanovi dozvědí, že Judith zemřela a jejich dceři musela být amputována noha u kolena. Veterinářka na místě nehody najde těžce zraněného a polekaného koně Pilgrima, který patří Grace. Žádá Annie, aby dovolila trpícího koně utratit, ta to však odmítne. Čas běží a rodina se jen obtížně vyrovnává s prožitou tragédií. Vše stěžuje setkání Grace, která se nedokáže se svým zraněním vyrovnat, s Pilgrimem, znetvořeným četnými ranami, který nesnese přítomnost lidí. Zoufalá Annie objeví v časopise článek o Tomu Bookerovi, který dokáže svým neobvyklým nadáním léčit zvířata. Zavolá mu, on však odmítne přijet do New Yorku. Annie se nevzdává a přes odpor dcery i manžela se rozhodne odjet s koněm i s dcerou na Bookerův ranč do Montany. (TV Nova)

(více)

Recenze (313)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Úžasný film. Nepatrím medzi ľudí, čo majú radi kone, dlhé filmy musia byť pre mňa výnimočné, inak ma otrávia a neobsedím, Kristin Scott Thomas nie je najkrajšia herečka, Scarlett Johansson nie je najkrajšie dievčatko, jej postava nie je najznesiteľnejšia, no tento film je kúzelný. Má síce skoro tri hodiny, no vyžaduje od vás, aby ste boli v pohode a nechali sa unášať a užívali si ho. Robert Redford je príjemný chlapík a postavou, ktorú hral mi zabrnkal po duši. Nech si myslíte, že je to presladené, nech si o tom myslíte čokoľvek, ja som si to užil a to prostredie a kamera, no fantázia. Film pre mňa gradoval, kresťanské posolstvo v sebe tiež nesie, vzťah k zvieratám, to bolo tiež úžasné, hudba tiež, no proste jeden z filmov roku 1998. Aj keď nemám rád smutné konce, bol správny, škoda želal som si, aby sa stalo niečo a boli všetci šťastní, no je to skôr realistický film, ale aj tak je to romantická lahôdka, snáď pravé šťastie a šťastný bude pre ľudí v realite, keď už nie tu. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Je to príbeh o koňoch,je to príbeh o spolupatričnosti,je to o pocite,že jeden okamžik nám može zmeniť celý život.Začiatočná scéna kôň-kamión bola veľmi vzrušujúco drsná ale hlavne dobre znázornená.Herecké prejavy tiež vynikajúce a má to silnú emocionálnu hĺbku.Je točený pomalou a kludnou formou ale vobec to nevadilo,práve naopak do príbehu to bravúrne zapadalo. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

To milostné vzplanutí tam bylo navíc a bylo možná to jediné co rušilo, i když scéna tance byla natočena pocitově úžasně. Člověk před obrazovkou prožíval a cítil každý jejich dotyk, každý jejich pohyb, každý jejich pocit.. ale jinak by se mi mnohem víc líbilo, kdyby to byl jen příběh o zraněné dívce a zraněném koni, o muži, který daleko od civilizace léčil laskvavostí a moudrostí a také o supermoderní emancipovcané matce, která konečně měla příležitost pochopit, že život je o něčem jiném.. celkově to působilo jako Elektrický jezdec s příchutí Madisonských mostů a to si tedy dám oba zmíněné filmy raději zvlášť a v originále.. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Neškodná romantická balada o prostém životě kovbojově. Hippodrama s mírně přeťápnutou stopáží mi kazily hlavně úmorně stereotypní postavy větrem ošlehaných jonáků a jejich bodrých poloviček - přírodu mám rád, to ale neznamená, že si budu užívat tříhodinovou ódu na útěk z městského inferna do rustikální Arkádie, světa bystrých řek a koňských hřív plápolajících ve zpomaleném záběru. Největším mínusem filmu je ale (v chlapeckém sestřihu naprosto asexuální) Kristin Scott Thomas v roli namyšlené městské krávy, které je divák jen těžko schopen fandit - a to je u hrdinky romantické zápletky vcelku průser. Jinak ale body za mladičkou Skarletu, za stařičkého Roberta a za jen zlehka kýčovité krajinky. Sečteno, podtrženo - nenudil jsem se, ale jsem rád, že už to mám za sebou. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Vizuálně pohlcující a režijně velmi dobře zmáknuté drama, které navzdory tématu a délce nenudí. Redford tu léčí koně, napravuje pochroumané dcery a nezapomíná ani na seksuchtivé matky, přičemž ta poslední část navzdory očekávání nevyskočila (resp. nespadla) na úroveň německého TV filmu ala Rosamunde Pilcher, což mě teda upřímně překvapilo a potěšilo. Kýčovité to samozřejmě trošičku je, dopomáhá i k tomu přepálený bloom v některých scénách, ale režijně i herecky je to natolik na výši, že odcházím spokojen... stejně jako moje mamka a babička! Yee-haaaw! ()

Galerie (22)

Zajímavosti (25)

  • Pilgrima si zahrát kůň Bucka Brannamana, o kterém byl natočen dokumentární film Buck (2011). Dal by se nazvat skutečným zaříkávačem koní. (Nalien)

Reklama

Reklama