Reklama

Reklama

VOD (1)

Když začnou agenti Impéria představovat nové riziko, je Obi-Wan Kenobi nucen opustit svůj úkryt. (Disney+)

Recenze (103)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nostalgie, známé prostředí, Ewan McGregor a to je všechno - takže doufám, že tahle bezradná úvodní dumačka a recyklačka tematických klišé tvoří fakt jen rozjezd pro navození depresivní Kenobiho situace. Lesní honička působí jako něco, co by se hodilo do parodie na první epizodu Obi-Wana, nikoliv do první epizody Obi-Wana (lol). Trikově a vizuálně OK, pokud člověk pomine skromnější výpravu (ta se ale k tématu hodí). Každopádně když si tohle člověk pustí v závěsu po famózní čtvrté řadě Stranger Things (oba seriály vyšly v tentýž den), vidí ten kontrast mezi nadupanou Dufferovic autorskou věcí a Star Wars seriálem, který působí, že byl... vyroben prostě na zakázku (protože Star Wars, že jo). Ale rád se nechám překvapit - jak už jsem někde řekl, SW projektům vzhledem k nekonečný velikosti univerza fandím. ()

Birter 

všechny recenze uživatele

Doba netflixová mě naštěstí svým kouzlem nikdy nepohltila a ano, vím, že Obi-Wan je od Disney+, ale marketingový model VOD služeb přeci jen odstartoval Netflix. Z mých minimálních zkušeností jsem nabyl dojmu naprosto komerční a podbízivé masové produkce seriálů, která diváky cliffhangery připoutá k obrazovkám a nepustí ani na záchod, což je dle mého odporné prznění kultury, ale budiž. Jaký divák, takový obsah. Nemusel jsem si tyto dojmy nijak ověřovat a žít si svůj discopříběh, ale nostalgie a jméno skotského velikána mě přeci jen přivedlo zpět do světa Star Wars a mého dětství. Co jsem dostal? 50 minut ničeho. Banální zápletku. Zneužívání jména skotského velikána a spol. A přesně toho, co bych jinak od průměrného VOD seriálu čekal, kdybych jen správně pamatoval na Disneyho vizi Star Wars a zapomněl na inovativnost a občasnou hloubku George Lucase. Tento komentář píšu z jediného důvodu. Z rozhořčení. Jinak bych se k těmhle natahovaným polotovarům ani nesklonil. ()

Reklama

Šimpy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Strašně pomalý rozjezd, režijně taky žádná paráda ani invence. Kdyby nevypustili dva díly najednou, asi bych nepokračoval po tomhle. A samozřejmě jsem si představoval Obi Wanův život trošičku jinak. :-D SPOILER - jsem například přesvědčen, že jediové za Republiky měli určitě pokladnu (dotovanou z republiky), z které čerpali finance na své mise a úkoly...a Obi spolu s Yodou byli poslední, kteří byli v Jedickém chrámu...já bejt Benem, tak si ty prachy vezmu, abych nemusel na Tatooinu krájet nějaký maso za pár kreditů. :-D Nemluvě o tom, že v epizodě IV Ben nabízí Hanovi i slušnou částku, tak asi musel hodně šetřit. Taky očividně velmi dobře znal Mos Eisley a putyky a věděl, kde hledat pašeráky na cestu...rozhodně se tam musel často vypravovat...tady to vypadá, že se záměrně městu a informacím vyhýbá...stejně tak, že musel o Vaderovi vědět mnohem dřív. ()

Picoun7 

všechny recenze uživatele

Můj kamarád, který mi jednou povídal, že se dalším Star Wars pokusům raději vyvarovat, tím si totiž člověk udrží ten nostalgický "fíling".  A já se nestačím divit, jak vlastně málo stačí, aby se tu házelo čtyřhvězdami a více... Hezký úvod a připomenutí si filmového zpracování, škoda jen, že je to nejlepší moment celého prvního dílu. Samozřejmě tu systematicky vyloučím pobídnutí, že bych hodil celý seriál do kytek po zhlédnutí první epizody, to by bylo proti mému přesvědčení, ale moje slzy? Tak ty dnes neodnese můj polštář. No, co vám budu povídat, netváří se to na mě vůbec hezky... Herecké výkony se tu kvalitou blíží "pýku" televizní zábavy jménem Ulice.  Já vím, že za to "JŮVN" nemůže, je to návrat k jeho milované postavě a tak bych se nedivil, kdyby šel hrát šermíře s modrým světélkujícím "kyndžálem", i v daleko horších případech. Napadá mě, že by nevadila inspirace při obsazení mladých umělců, třebas například jako u Stranger Things, kde to ti mladíci totálně zandavají, místo toho tu malou princeznu interpretuje otravné prkno, které svým sprintem připomíná legendárního "forysta". Ano, tímto bych chtěl upozornit na ten úprk v lese, jako sorry, ale to si ze mě prostě dělají prdel... Možná je tu i na škodu, že je prostě Ewan kvalitativně o parník před ostatními, takže nevědomky zvedá laťku zbytku osazenstva. Tedy, moje 2* patří našemu oblíbenému rytíři Jedi, jinak se obávám, že by to nestačilo ani na tohle.  Doufám, že mě v dalších dílech bude provázet síla, za mě 35%. ()

Sharpooter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úžasný začátek. Opravdu jsem byl překvapen jak první díl seriálu může být skvělý. Už jen rekapitulace prequelové trilogie mě dostala do úžasné atmosféry a následně celý díl byl skvělý. Mohly jsme vidět, že Obi-Wan je celkem zlomený, což bylo skvělé ho vidět mimo jeho nejsilnější formu. Nechci to tady moc spoilerovat, takže jen řeknu, že všechny příběhové linky mě zaujaly a jsem velice rád, že první díl je takový nářez plný emocí (emoce to vyvolá pravděpodobně jen ve fanoušcích), musím přiznat, že jsem měl celých 50 minut husí kůži a cítil jsem se, jako kdybych byl znova desetiletý kluk, který poprvé vidí hvězdné války. 9/10 !!! ()

Galerie (9)

Zajímavosti (10)

  • Na banketu rodiny Organů se objevují také droidi C-3PO a R2-D2. (NiWi)

Reklama

Reklama