Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Za nadvlády Impéria sa Obi-Wan Kenobi vydáva na kľúčovú misiu. (Disney+)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (462)

kinderman 

všechny recenze uživatele

Seriál, jehož účelem je vysvětlit, proč se princezna Leia v nouzi nejvyšší (tedy na začátku Epizody IV) obrátila právě na Obi- Wan Kenobiho. No, protože jako desetiletá holčička s ním zažila báječné dobrodružství a ten chudák nevěděl, co dřív. Zda se od ní nechat poučovat, rozmlouvat se svým bývalým mistrem (který neodpovídá) nebo se kočkovat s bývalým učedníkem. Postava Třetí sestry (to zní jako z hongkongského filmu od Shaw Brothers) je sice nejlépe napsaná, ale naprosto katastrofálně obsazená. Taky konečně víme, že v rodině farmáře Owena šéfovala tetička Beru. Další řadu jen v případě, že se rezignuje na jakýkoli děj a šest dílů budeme sledovat, jak titulní hrdina hnije a stárne na Tatooinu. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

1. Séria "Obi-Wan Kennobi" je úspešne na konci a môžem povedať, čisto za seba, že s výsledkom som spokojný. Nemôžem povedať, že všetky epizódy ma brali a rozhodne je cítiť, že sa tu miestami dočkáme veľkého množstva Disney momentov (ani nie Star Wars... ale vyslovene Disney - ako napríklad dialógy medzi Leiou a jej mamou mi strašne pripomínajú úvod "Brave"). Ale kto si počká, tak sa dočká podľa mňa veľmi uspokojivých momentov. A okrem toho si myslím, že Ewan McGregor ako Obi-Wan skutočne stále funguje. Aj keď by som si prial asi viac vidieť majstra, akým reálne bol a nie ako bývalého Jediho, ktorý potrebuje nájsť stratenú sebadôveru a poraziť vlastných vnútorných démonov, ale minimálne mu dokážem v tom všetkom porozumieť. Páči sa mi ako sa buduje postupne jeho vzťah s mladou Leiou a bol by som tomu aj mnohé schopný uveriť. Uvidíme či sa seriál vráti v ďalšej sérii, ktorá by možno mohla priniesť niečo trošku silnejšie, ale svoj čas s týmto projektom neľutujem. Bavilo ma to sledovať a aj s tými zakopnutiami som celkovo spokojný. Hodnotenie: B ()

Reklama

sheen 

všechny recenze uživatele

Tak konečně jsem po návratu z dovče mrknul na poslední díl, po prvních dílech jsem byl mírně zklamán, pak mi to ale začalo dávat trošku smysl, přeci jen, když člověk žije tak dlouho v ústraní, nepoužívá sílu a sžírá ho, že zabil svého přítele a poslední díl je velkolepé finále se vším všudy...Obi v podání Ewana je moje nejoblíbenější filmová SW postava, Ewan je neskutečný pantáta. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Som dosť prekvapený, že Obi-Wan Kenobi pôsobí vizuálne o dosť lacnejšie ako The Mandalorian. Zároveň som dosť sklamaný, že sa v jeho prípade nikto nedokázal poučiť a naservírovali nám tie najväčšie, najčastejšie klišé Star Wars nudy. Vrcholom bola posledná epizóda, kde to bola vyložene nechcená paródia plná neexistujúcich emócií. Mať najväčší ťahák celého vesmíru menom Darth Vader a tváriť sa, že najväčším zloduchom je nejaká Reva? Samotný Obi-Wan je bohužiaľ ako alkoholik, ktorý sa bojí každej flašky alkoholu. Príbeh veľká sázka na istotu, bez silných momentov, či zaujímavých nových postáv. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Je to neuveriteľné, ale ja - jeden z najväčších fanúšikov Star Wars, dávam tak dlho očakávanému seriálu o Obi-Wanovi Kenobim len 3 hviezdy. Teda pokiaľ ostane len pri prvej sérií, čo už je asi isté. Star Wars som videl všetko, čo doposiaľ vyšlo a teda aj mnoho obsahu s Obi-Wanom v 7 sériovom seriáli Clone Wars. Tu sa sem tam objavila aj moja najobľúbenejšia SW postava - Anakin. A i tak som schopný dať len 3 hviezdy. Ani neviem čím to bolo. Všetko to proste vyzerá rovnako ako Mandalorian či Book of Boba Fett. Ale asi ten najväčší dôvod je ten, že z najlepšieho Jedi bojovníka urobili presne to, čo v najnovšej filmovej trilógií Lukovi. Urobili z nich otravných dedkov ktorí nevedia bojovať a na všetko frflú. Veľké sklamanie. (15.6.2022) / Hodnotenie: Epizóda 6 ***** Epizóda 5 **** Epizóda 1,4 *** Epizóda 2,3 ** ()

Galerie (123)

Zajímavosti (55)

  • Obi-Wan (Ewan McGregor) využívá rozbitá okna inkvizitorovy základny, aby unikl vojákům a utopil je stejně jako ve videohře „Jedi: Fallen Order“. (KGBelik)
  • „Cesta“, která má chránit Jedi a na sílu citlivé děti před zraky Impéria, končí na místě zvaném Jabiim. Toto místo bylo poprvé zmíněno v komiksu „Dark Horse Republic“ z roku 2003 a později se stalo součástí „Star Wars Legends“. Uvedením v Obi-Wanovi se toto místo stává oficiálně kanonické (přestože zmínky od roku 2003 proběhly i v jiných částech světa Star Wars) a poprvé se tato oblast Vnějšího okraje dostala do „live action“. (Veskoslav)
  • Na snímku o postave Obi-Wana Kenobiho sa tešili Star Wars fanúšikovia už dlho. Pôvodne sa malo jednať o celovečerný film, no podobne, ako pri seriáli o Boba Fettovi, aj tento námet bol nakoniec pretvorený do televíznej podoby. (Phosphorus)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (více)

Reklama

Reklama