Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Šestidílná série podobenství o Jediích z prequelové éry. Ponořte se do životů dvou výrazně odlišných Jediů – Ahsoky Tano a hraběte Dookua. Oba budou čelit zkouškám a budou postaveni před volby, které určí jejich osudy. (Disney+)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (83)

hroubek 

všechny recenze uživatele

Je to hodně fajn, ale osobně si myslím, že těch dílů mohlo být více a věnovat se taky nějakým jiným postavám. Co, mě malinko zarazilo, byla animace, která byla dost slabá - nechápu, proč do toho Disney nepustil více peněz. Po obsahové stránce velmi dobré a lehce to vyplňuje nějaké díry v ději. pro fanoušky Star Wars povinnost a příjemná jednohubka. ()

Urukhaj98 

všechny recenze uživatele

S01: Velmi povedená směska minipříběhů, které rozšiřují příběhové pozadí především dvou divácky vděčných postav Ashoky Tano a hraběte Dooku. Dozvíme se tak mimo jiné například původ oblíbené Togruty nebo to, jak začal Dooku postupně pohrdat Republikou a propadat Temné straně Síly. Právě čtvrtá epizoda odehrávající se paralelně s koncem Skryté hrozby a ve které je nám konečně ukázáno, jak se z hraběte stal Sidiousův učedník, je z celé série nejlepší a navíc tu Filoni opět dokazuje, podobně jako v nejlepších epizodách Clone Wars, že ani v případě Star Wars se "animovaný" nerovná automaticky "pro děti". Tales of the Jedi je skvělá podívaná, která má díky svému konceptu široké pole budoucí působnosti a já se moc těším na další podobné zářezy do mého milovaného univerza. 9/10 ()

Reklama

PanZahadnyCZ 

všechny recenze uživatele

V porovnání s Příběhy z Impéria jde o mnohem smysluplnější, zajímavější a dynamičtější jednohubku. Tales of the Jedi opět, jako Příběhy z Impéria,  disponují skvělou hudbou, dialogy jsou zde střídmé, ale vkusné, a obecně je to rozhodně serioznější a kvalitnější počin než třeba hraný Obi-Wan. Velmi oceňuji do-ilustrování vedlejších zápletek z prvních třech epizod, souvisejících s radou Jedi a senátem, které nám filmy nenabídly. Cením si též rozvinutí postav Qui-Gon Jinna, Mace Windu, hraběte Dooku a Anakina... 80 % úplně v klídku. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Ďalšie rozšírenie Star Wars sveta a opäť kvalitná odmena pre fanúšikov. Nádherná Clone Wars animácia a dĺžka epizód umožňujúca pozretie na šupu. Ahsokine časti síce trochu slabšie, ale hlavne preto že tie Dookuho boli brilantné. Hlboké, deprimujúce a rozvíjajúce jeho charakter aj na malom priestore. Keď sa nad tým zamyslím, škoda že seriál nespravili aspoň na 10 časti. Vtiahol by viac ako len na oddych v obľúbenom univerze. 8/10 ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Na spravení chuti po nemastných neslaných Povstalcích ideální. Krátké, výborně napsané a zajímavé příběhy. Kromě Ahsoky je výborný především Dooku, jehož dabér napodobuje nenapodobitelného Christophera Lee tak, že málem z každé repliky zamrazí. Působivé. A skvělá je i hudba, Kevin Kiner během těch let působivě vyzrál. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (15)

  • Ve scéně, kdy Anakin sleduje mladou Ashoku při tréninku, můžeme v pozadí vidět mladého Kanana Jarruse ze seriálu Star Wars Povstalci (od r. 2014) a jeho mistryni Depa Billabu. (UncleMorty)
  • Ahsoka Tano se narodila 36 BBY. (Veskoslav)
  • V této epizodě je silné propojení mezi pádem Republiky spojené s rozkazem 66 a výcvikem Anakina Skywalkera. Výcvik Anakina byl pro některé mistryně a mistry příliš kontroverzní z důvodů časové, fyzické a psychické náročnosti. Při potvrzení rozkazu 66 je Ahsoka napadena 501. legií na svém jedijském křižníku. Díky výcviku Anakina, kapitána Rexe a právě zmíněné 501. legie z minulosti se dokázala ubránit a přežit. Můžeme si všimnou naprosto totožných obraných pozic a pohybů, jaké Ashoka prováděla během výcviku. Je tedy ironií, že jí tím Anakin zachránil život. (Veskoslav)

Související novinky

Disney se snaží přivést diváky k Andorovi

Disney se snaží přivést diváky k Andorovi

16.11.2022

Přes nadšené reakce kritiků i diváků se nejnovějšímu seriálu ze světa Star Wars ne a ne podařit přilákat k obrazovkám nové diváky. Andor má na Disney+ tristně nízká čísla, a protože i samotné studio… (více)

Reklama

Reklama