Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

El Camino přímo navazuje na seriál Perníkový táta. Jesse Pinkman (Aaron Paul) je na útěku před policií. Jeho plán je utéct ze země a začít nový život. Na to potřebuje spoustu peněz, které nemá. Díky vzpomínkám na staré známé tváře si uvědomí, kde bude moci nějaké peníze najít. Jenomže to nebude tak snadné, jak se zdá. (HonzysKISS)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (332)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Dokonalá labutí píseň legendárního seriálu, v níž El Camino začíná přesně tam, kde "Breaking Bad" před sedmi lety skončil. Díky práci maskérů, kulisáků a lokacím tedy máte pocit, že se čas na oněch sedm let zcela zastavil, aby pak následně mohl pokračovat dále díky režisérovi Vince Gilliganovi a jeho vizi. Celý snímek je prodchnut atmosférou tolik známou ze seriálu, že každý malý "easter egg" ve Vás bude probouzet euforii a chuť se na "malé perníkové dobrodružství" Jesseho a Walta kouknout znovu. Ve finále tedy dostaneme skvěle napsaný epilog, který nezasvěceným neřekne vůbec nic, nicméně k fanouškům bude promlouvat díky celistvému příběhu a známým postavám, jejichž osudy se zde završují způsobem, jaký jsem si před sedmi lety jen těžko dokázal představit. Tohle se zkrátka moc, moc povedlo. Výborná práce! (Netflix) „I was thinking about that thing you said about the universe. Going where the universe takes you? Right on. It's a cool philosophy.“ ()

Bordoshut 

všechny recenze uživatele

Recenze na film El Camino: A Breaking Bad Movie: Spíš by se mi k tomu hodil název Epilog Jesseho Pinkmana. Sám za sebe film nefunguje. Má pomalé tempo a málo akce. V podstatě postrádá jakékoliv finále, napětí se nestupňuje, je zde spíše nahrazeno diváckým očekáváním, které pramení z toho, že v Breaking Bad se děly věci. Řekl bych, že sledovat tento film, pokud jste okusili Perníkového tátu, je jako dát si v mekáčí Big Mac a pak ho zajíst vegetariánskou nabídkou. Nemusí to být špatné, pokud předem přijmete fakt, že Big Mac je prostě lepší a tohle je jen něco, co by fanoušek mekáče měl vyzkoušet. Upřímně mi přijde, že celá koncepce tohoto projektu zavání chutí odvděčit se náruživým fanouškům, anebo jim alespoň zavřít hubu. Z toho důvodu El camino trpí nedostatkem děje. Vince Gilligan se tomu snaží pomoct tím, že přidává různé uměle vykonstruované překážky, aby mohl příběh natáhnout na 2 hodiny a nemusel pak čelit obvinění, že se celý děj dal shrnout v jedné 40 minutové epizodě, kterou mohl vydat zvlášť jako už výše avizovaný Epilog Jesseho Pinkmana. Abych byl konkrétní, nedůvěryhodné se mi zdálo to, že "převozník" si najednou neoblomně trvá na tom, že chce víc peněz, i když jich před něj Jesse vysázel už tak více, než si normálně účtuje. Také celá situaci s tím, že "umřel nebezpečný gangster, s kterým jsme kdysi pracovali, tak se vydáme k němu do bytu převlečení za policisty hledat, jestli tam nezbyly nějaké peníze" mi úplně nesedí. Další způsob, jak Vince Gilligan natahoval děj, jsou flashbacky, kterých jsme se dočkali teda požehnaně. Na můj vkus až moc. Ne nadarmo se říká, že jsou jako koření. Umí děj ozvláštnit, ale také zkazit, pokud jich je moc. A víte, kde by mi ani až tak nevadily? V Epilogu Jesseho Pinkmana. ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"You're lucky. You didn't have to wait your whole life to do something special." ___________ Taková pomyslná tečka za Breaking Bad ságou, která se nesmazatelně vepsala nejen do dějin seriálové tvorby, ale i do desítek milionů dalších srdcích po celém světě - zásadně pak toho mého. Bravurní one-man show Aarona Paula stylizovaná do až neo-westernově laděného útěku za svobodou. Melancholická, mistrovsky zrežírovaná, vcelku minimalistická, ale zatraceně dojemná rozlučka a instantní fan-servis, kterej nemá sebemenší chybu. My si už jen můžeme domýšlet, kampak se Jesse v El Caminu vlastně vydal.... Díky Vincku, byla to jízda! 💚 ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Epilog deuteragonisty jednoho z nejlepších příběhových seriálů všech dob, který nikdy neztratil pevnou půdu pod nohama a s každou další sérií stoupal do stále větších úrovní skvělosti. Ovšem epilog poněkud zbytečný. El Camino strašně moc zachraňuje brilantní režie a scénář, který si opět vzal pod palec talentovaný Vince Gilligan. Ten film má pěknou atmosféru a styl. Ale pokud nejste opravdu super velikánský fanda a milovník původního seriálu, příliš to s vámi nehne. Breaking Bad považuju za jeden z nejlepších seriálů, co jsem kdy viděl, ale nemám k němu zas tak blízký vztah. El Camino je totiž jednou velkou nostalgií - vizuální odkazy na ikonické scény, flashbacky do minulosti, výskyt starých známých postav... celý to vlastně působí tak trochu dojmem ve stylu: "Ach, pamatujete?" Jesse jako charakter furt výborný, ale člověk by si klidně i vystačil s koncem, který mu byl dán na konci seriálu. Vidět to nutnost není. Ale to pomalé tempo tomu dodává ono podmanivé kouzlo. A musím přiznat, že bylo zase fajn toho ňoumu po letech vidět. Lepší 3* ()

Dado 

všechny recenze uživatele

Divácka túžba po ďalšom pokračovaní už ukončeného príbehu vypovedá o jeho kvalitách. Reálna snaha autora o vytvorenie takéhoto pokračovania po rokoch však obyčajne smrdí nedostatkom nápadov či neschopnosťou prekročiť vlastný tieň. Je možné, že niečo z toho bolo skutočne motiváciou i v prípade Vinca Gilligana, no po zhliadnutí výsledného produktu mu rozhodnutie vrátiť sa k jeho najúspešnejšiemu počinu ani náhodou nemienim vyčítať. Je pravda, že El Camino neobsahuje v podstate nič, čo vyslovene chýbalo pre ucelenosť príbehu o dvoch nepravdepodobných „partneroch v zločine“. Aj tak však ide o zaujímavý dodatok, ktorý si kvalitou rozprávania určite nerobí hanbu a okrem očakávaného vykúpenia hlavného hrdinu prináša i niekoľko vskutku skvelých momentov (predovšetkým prostredníctvom retrospektívy), ktoré oživia v človeku spomienky na to, čo robilo Breaking Bad takým obľúbeným seriálom. (80%) ()

Galerie (34)

Zajímavosti (25)

  • Scény z úplně prvního traileru, kde Skinny (Charles Baker) vypovídá na stanici policie, se ve filmu vůbec neobjevily. (UncleMorty)
  • První verze filmu měla tři hodiny. (LUKICKK)

Související novinky

Zemřel herec Robert Forster

Zemřel herec Robert Forster

12.10.2019

Ve věku 78 let zemřel vážený herec Robert Forster. Ten byl známý především díky svým charakterovým rolím, včetně té ve snímku Jackie Brown, která mu vynesla dokonce i nominaci na Oscara. Herec… (více)

Reklama

Reklama