Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

El Camino přímo navazuje na seriál Perníkový táta. Jesse Pinkman (Aaron Paul) je na útěku před policií. Jeho plán je utéct ze země a začít nový život. Na to potřebuje spoustu peněz, které nemá. Díky vzpomínkám na staré známé tváře si uvědomí, kde bude moci nějaké peníze najít. Jenomže to nebude tak snadné, jak se zdá. (HonzysKISS)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (333)

Matty 

všechny recenze uživatele

Solidní dovětek k nejlepšímu seriálu všech dob. Thrillerový slow-burner, pomalu odkrývající potřebné informace (neustále víme méně než protagonista), v němž jeden perfektní záběr střídá další a každému kroku pokračující kalvárie Jesseho Pinkmana se (konečně) dostává luxusního prostoru. V podstatě jde v duchu seriálu o několik delších scén soustředěných na zachycení určitého procesu, se znamenitě budovaným napětím a často nečekanou pointou (související právě s oním dávkováním informací a naší nejistotou, kdo blafuje). BB univerzum film zásadně nerozšiřuje, ale coby dodatečné uznání Pinkmana jako skutečného tragického hrdiny seriálu naplňuje svou ambici výborně. Mj. zásluhou vyprávěcí struktury přepínající elegantně mezi minulostí a přítomností. Kromě vyprávění o zoufalé touze po úniku (a nemožnosti návratu) sledujeme převážně melancholickou, ale místy zároveň hodně vtipnou rekapitulaci toho, kterak Jesseho setkání s Heisenbergem nejdřív naplnilo nadějí a posléze jej o veškerou naději připravilo. Jestli jste BB neviděli, moc vám to zřejmě neřekne. Jestli ano, množství odkazů k seriálu (vizuálních, dialogových, situačních) vás rychle dostane do rauše. 85% ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Epilog deuteragonisty jednoho z nejlepších příběhových seriálů všech dob, který nikdy neztratil pevnou půdu pod nohama a s každou další sérií stoupal do stále větších úrovní skvělosti. Ovšem epilog poněkud zbytečný. El Camino strašně moc zachraňuje brilantní režie a scénář, který si opět vzal pod palec talentovaný Vince Gilligan. Ten film má pěknou atmosféru a styl. Ale pokud nejste opravdu super velikánský fanda a milovník původního seriálu, příliš to s vámi nehne. Breaking Bad považuju za jeden z nejlepších seriálů, co jsem kdy viděl, ale nemám k němu zas tak blízký vztah. El Camino je totiž jednou velkou nostalgií - vizuální odkazy na ikonické scény, flashbacky do minulosti, výskyt starých známých postav... celý to vlastně působí tak trochu dojmem ve stylu: "Ach, pamatujete?" Jesse jako charakter furt výborný, ale člověk by si klidně i vystačil s koncem, který mu byl dán na konci seriálu. Vidět to nutnost není. Ale to pomalé tempo tomu dodává ono podmanivé kouzlo. A musím přiznat, že bylo zase fajn toho ňoumu po letech vidět. Lepší 3* ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Vlastně netuším, zda mám závidět těm, co původní seriál stihli už před lety a El Camino je dobře vykonstruovanou nostalgií vrátilo do dob, kdy hltali jeden z nejlepší výplodů televize v dějinách. Či zda mám být vděčný, že jsem Breaking Bad oficiálně dokončil teprve včera a mám mnoho důležitých maličkostí, na které se v tomto epilogu hojně poukazuje, stále čerstvě před očima. Chápu, že mnohé mohlo toto doznění a zároveň dovysvětlení událostí mezi Ozymandiasem a Felinou dokonce nudit, já si ale tuhle Jessieho cestu za vykoupením nesmírně užíval, už jen proto, jak mi Aaron Paul po nedávném maratonu BoJacka a nynějším maratonu BB přirostl k srdci. Snad kvůli němu kouknu konečně i na ten Westworld. [viděno na Netflixu 18.2.2021] ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Asi úplne nerozumiem komentárom typu povinná jazda pre fanúšikov a tak ďalej. BB movie ja skutočne nostalgickou bodkou, tak ako mnohí spomínajú. Problémom však je, že nie je ničím viac. Skutočne sme potrebovali vedieť ako to dopadne s Pinkmanom ? Pri flashbackoch sujet rozbíja fabulu a skutočne poteší, či rozosmeje iba pár scén. Napriek svojej nesamostatnosti a všetkému vyššie spomenutému je BB movie filmom ktorý (fanúšika seriálu) nenudí. Jedná sa tak viac-menej o priemerný film, zadosťučinenie pre divákov zbožňujúcich doslovnosť a SPOILER: ( h...y-e..y) ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

V podstate zbytočný, ale solídne zábavný, dobre napísaný a zručne natočený epilóg k jednému z najlepších seriálov všetkých čias. Sú tam dve scény, kedy si s Jessem poviete "yeah, bitch!" - prvou je krátky, ale parádny westernový súboj, druhou nástup "vy viete koho" na scénu. A vôbec by som sa nehneval, keby to bol pilot k novému seriálu. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (25)

  • Film byl natočen kamerou Arri Alexa 65 v poměru 2.39:1, známý též jako anamorfní širokoúhlý formát. Je to nejširší běžně využívaný formát v kinematografii. (dan4815)
  • V úvodu filmu je na některých záběrech vidět restaurace Twisters. Právě tato restaurace byla v původním seriálu použita jako restaurace Los Pollos Hermanos. (Punisher)

Související novinky

Zemřel herec Robert Forster

Zemřel herec Robert Forster

12.10.2019

Ve věku 78 let zemřel vážený herec Robert Forster. Ten byl známý především díky svým charakterovým rolím, včetně té ve snímku Jackie Brown, která mu vynesla dokonce i nominaci na Oscara. Herec… (více)

Reklama

Reklama