Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký prezident Andrew Shepherd má před sebou tři důležité úkoly. Zprávu o stavu Unie, nový zákon o energii a návrh zákona o zločinu. Navíc ho čeká setkání se Sydney Ellen Wadeovou, pracovnicí ekologické Rady pro globální ochranu, která se má zasadit o to, aby prezident přišel s přísnější verzí zákona o energii. Výsledek jejich setkání však překvapí nejen Sydney, ale také prezidenta a celý jeho štáb poradců. Andrew je vdovec a žije se svou dvanáctiletou dcerou Lucy. Prezident se do energické ženy zamiluje a jeho dvoření značně zkomplikuje život nejen jemu, ale také štábu a jasně nahrává do ruky jeho protivníkům. Zejména republikánský senátor Rumson, který chce kandidovat na jeho funkci, si nenechá ujít jedinou příležitost a nevybíravě útočí. Zatímco zamilovaný prezident zve energickou Sydney na večeře, posílá jí kytky a dvoří se jí podle rad své dcery, jeho štáb má plné ruce, protože jeho preference klesají. A navíc FBI zjistí, že má žena záznam, když před třinácti lety na demonstraci pálila americkou vlajku. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (159)

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Aaron Sorkin vo svojich scenároch často prezentuje svet nie taký, aký v skutočnosti je, ale taký, aký by ho on rád videl. Tento idealizmus je niekedy vhodný a vznikne z neho vynikajúce dielo (seriál Studio 60 on the Sunset Strip) a inokedy vyznie až naivne a celok je nepresvedčivý. To je bohužiaľ prípad tohto filmu. Iste by sme boli všetci veľmi radi, keby skutočný americký prezident bol takýto nenapraviteľný (a zásadový) "klaďas", obzvlášť teraz, keď Oválnu pracovňu okupuje onen idiotský Texasan, a ostatné postavy sú vo filme takisto veľmi sympatické (samozrejme okrem republikánskeho prezidentského kandidáta, ktorý mi inak výzorovo dosť pripomína Johna McCaina, zvláštne) a väčšinou aj dobre a "civilne" zahrané. Napriek tomu som sa nemohol zbaviť pocitu, že pozerám len tuctový romantický film, šmrncnutý propagandou americkej Demokratickej strany. Neurazí to, ale ani príliš neosloví. Dvojicu Reiner-Sorkin si budem ceniť hlavne kvôli Pár správnym chlapom a nie Americkému prezidentovi. 6 / 10 ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Hlavní zápletkou filmu je románek mezi prezidentem a obyčejnou úspěšnou ženou a to vše na pozadí prezidentských voleb. Celým snímkem jakoby vyvstává otázka zda se prezident může z ničeho nic zamilovat aniž by mu neklesly volební preference. Příběh vyžaduje velké a osobité hlavní představitele, a to Michael Gougles a Anette Bening bezpochyby jsou. Ale přesto to nestačí. Hodně tomu chybí, scénář má jisté mezery a nedostatky. Na mě celý film působil poněkud stroze a nepřirozeně. Závěr mě vůbec neuspokojil. Takové nemastné, neslané. Ale přesto má snímek své klady: prostředí a program Bílého domu vypadal poměrně věrohodně a autenticky. A velkolepá hudba do tohoto prostředí výborně zapadá. Nicméně vystihl bych to asi takhle: jednou a dost... ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nedivím se Douglasovi, že se zamiloval. Bening byla půvabná. Už to tady padlo vícekrát, já americký patriotismus chápu, více méně i respektuji a snad i obdivuji, ale pokud je ho ve filmech moc, prudí mně. Ve filmu o prezidentovi USA se tomu člověk nemá šanci vyhnout. Ale snad to bylo výborným obsazením nebo i scénářem, tady jsem si toho nevšímal a sledoval vývoj vztahu prezident - aktivistka. To jiskření mně bavilo i ta prezidentova nesmělost. Nejvíce jsem se bavil, kdy Douglas před společným vstupem do ložnice vysvětluje, že ačkoliv je prezidentem USA a je chápán jako supermuž, v posteli je jen normálním chlapem - tak aby Annete neměla nějaká přehnaná super očekávání ! :-). Milá, příjemná komedie, skvěle herecky obsazená z celkem atraktivního prostředí, které bylo celkem autenticky ztvárněné. Tři hvězdy. * * * ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Příjemný film, oba dva představitelé hlavních roli (M.DOUGLAS a Annette BENINGOVÁ) podali velmi slušný výkon. Režisér mohl vybrat na místo ochrankyně přírody nějakou svůdnou vamp, aby divák snáze pochopil, jak těžké to má prezident ( a ještě k tomu vdovec) se takové ženě ubránit. Místo toho zvolil velmi příjemnou zcela průměrnou tvář A.Beningové, která ovšem svou duší a inteligenci očarovala prezidenta Spojených států. Proto se na to tak dobře koukalo, proto by tomu člověk i uvěřil, že se to může přihodit. Překvapuje mě takové nízké hodnocení, ale zřejmě se u nás už solidní společenské filmy tolik nenosí. Škoda. ()

Beky 

všechny recenze uživatele

Ameriko krásná, záříš jako hvězda jasná....tohle bylo v nějakým filmu....kromě závěrečného klišoidního proslovu amerického presidenta, neni nic na snímku co by znamenalo vytržení z čistého lehce-nadprůměru...a to vlastně musíte mít ještě rádi klišoidní proslovy!!!!...mě se líbil!!..znaměnitému obsazení vévodí jednoznačně Anette Bening!! a Michael Douglas je solidním sparingpartnerem!!!.poctivých 60%!! Jednou větou: Když překonáte začátek filmu, kde nebudete pravděpodobně vědět která bije, film se vám odvděčí solidní atmosférou Bílého domu!! ()

Galerie (48)

Zajímavosti (14)

  • Keď sa prezident (Michael Douglas) opýta, koľko je hodín, niekto povie, že je 3:30, hodiny visiace v miestnosti však ukazujú úplne iný čas. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v týchto mestách: Washington (District of Columbia, USA), Culver City, Los Angeles a Arcadia (Kalifornia, USA), ako aj na jazerách: Big Bear, Arrowhead a Tahoe (Kalifornia, USA) od 17. januára do 19. apríla 1995. (Arsenal83)
  • Číslo, ktoré Shepherd dáva v jednej scéne Sydney, je skutočne číslo do Bieleho domu. (rador)

Reklama

Reklama