Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na americké základně na Kubě dojde k napadení a následné smrti vojína Santiaga. O případ se vážně zajímá kapitánka JoAnne Gallowayová, vojenská prokuratura však obhajobou obviněných pověří mladého ambiciózního právníka,  poručíka Kaffeeho. Gallowayová je pověřena alespoň dohledem nad celým případem a je také Kaffeeho nadřízenou.Danielovi Kaffeemu se zdá případ obviněných vojáků Downeyho a Dawsona naprosto jasný a nehodlá se jím podrobněji zabývat – chce svým klientům doporučit, aby se přiznali, a vymoci jim co nejnižší trest. Svým přístupem ovšem vzbudí silnou nelibost Gallowayové, která má na celou tragickou událost jiný názor. Domnívá se, že oba obvinění pouze provedli rozkaz svého velícího důstojníka a že za tím je skrytá šikana, kterou nazývají „rudý zákon“… Gallowayové se nakonec podaří přesvědčit Kaffeeho, aby se pokusil o nemožné – dokázat nevinu obžalovaných. Společně a ještě s asistentem Samem Weinbergem začnou shánět potřebné důkazy. Je to ovšem velice nesnadný úkol, zvlášť když časem zjistí, že stopy vedou do vyšších míst, než si původně mysleli… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (313)

H34D 

všechny recenze uživatele

Pár správných chlapů je skutečně film, který dostojí svému názvu a není to jen díky vynikajícím hercům, ale také díky dobře napsaným charakterům. I na takových vedlejších postavičkách, jako jsou dva obžalování, je pěkně vykresleno, co to znamená plnit rozkazy a jakou ctí je býti "americkým" vojákem. :) Právo v soudní síni i nepsané rudé právo (a tím nemyslím vaše oblíbené noviny) rozpracováno do kvalitního scénáře se postará o skvělý filmový zážitek ze staré školy. 8/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Obdobie deväťdesiatych rokov podobným inteligentným, príťažlivým, súdnym komerčným trilerom prialo. Táto doba je už bohužiaľ preč a preto sa k nim radi vraciame. Pár správnych chlapov pripomína svojim štýlom adaptácie Grishamovej prózy, od scenára, cez mierne expresívne herecké výkony, až po atmosféru. Tvorcovia sa bohužiaľ nevyhli prvoplánovým americkým symbolom a hollywoodskej naleštenosti, ale v onej dobe to nebolo nič negatívne a film je evidentne primárne určený americkému publiku. Dnes by sa podobný scenár točil asi iným spôsobom. Už len kvôli tomu, akú povesť medzičasom Guantanamo získalo. ()

Reklama

Genero 

všechny recenze uživatele

Ať listuju jak listuju, nic z vojenských řádů ve své modré knížce nevyčtu, takže netuším, jaký musí být počet štětin na vojenském zubním kartáčku, nebo délka a hustota ok na hajzlpapíru v důstojnické latríně. O to víc si vážím všech chrabrých amerických chlapců, kteří hájí čest a slávu demokracie na základně Guantanamo, kde jim Fidel může přes plot počítat knedlíky na talíři. Chápu, že to není služba pro každého a můžou jí vykonávat jen ti nejlepší, kteří nikdy, ale nikdy nepláčou po večerce do polštáře a nezdá se jim o maminčině nedělní bábovce. Vojín Santiago je černou skvrnou na spanilé tváři armády, protože po uběhnutí devadesáti kilometrů sípá, ačkoliv pouze klusal a každou třistadvacátouosmou kulkou mine střed terče. Jediným možným trestem je smrt a Cruise jede z následné šlamastyky vysekat před soudním tribunálem dva vojáky, na které se musí mluvit hooodněěěě pooomaaaaluuuu. Což o to, přelíčení je to zábavné, soudce tluče kladívkem do stolu jako o život a co chvíli se vynoří nové skutečnosti vedoucí k pravému zadavateli vraždy vojína Santiaga, zlé prasopsí hlavě, která má co nevidět povýšit do štábu. Film by stačilo vidět jednou nebo dvakrát a myslím, že máte na celý život vystaráno. Jenže když ho přežijete jestě potřetí, popáté, podesáté, dočkáte se pokaždé na konci té fascinující desetiminutovky totálního herectví, kdy se Valký Jack s metály přes celá prsa vyznává z lásky k vojenskému řemeslu. Přestože se projeví v tuto chvíli jako opravdu velmi arogantní slizoun a naprostý zmrd, mám pokaždé chuť ho za ten výron před souloží ještě pochcat, pokud by si to jen přál. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pohádka o tom, že i hodní američtí chlapci z Navy and Marine Corps to někdy přepísknou a co z toho vzejde. 1) Líbivě udělaný guláš se správně namixovanými přísadami - poctiví ale zaslepení hrdinní američtí vojáci, frajírek transformující se do zodpovědného právníka, moudrý a spravedlivý soudce, férový žalobce oddaný Spojeným státům, jedna pěkná kočka mezi těmi všemi chlapy, napínavý uvěřitelný děj no a samozřejmě oblíbený americký v tomto případě poněkud nevěrohodný happy end. 2) 30letý Tom Cruise rozdává přitažlivý šarm své sexy postavy plnými doušky a příznivcům skvělého herectví nabízí své umění 55letý Jack Nicholson. 3) Ačkoli jsem silně proti šikanizujícím prvkům v armádě či kdekoli jinde, tak si říkám, jestli by poněkud nezvedla naši, například politickou, morálku prostá otázka: Do you know what a Code Red is? ()

Herr_Flick odpad!

všechny recenze uživatele

Zdánlivě ztracený případ před vojenským tribunálem, jak to asi dopadne? Některá místa, u soudu i mimo působí vyloženě směšně. Seriálová alternativa JAG to mnohokrát dokázala v padesáti minutách daleko, daleko lépe jen o tři roky později. Pár správných chlapů nabitý hvězdami - šílená stotřicetiminutová nuda! Vyústění tragické!!! ()

Galerie (42)

Zajímavosti (22)

  • Natáčelo se od 21. října 1991 do 30. ledna 1992 ve státech Kalifornie a D.C. (Varan)
  • Film se umístil v roce 2008 podle Americké filmové instituce v kategorii soudní drama na 5. příčce. (TheDude)

Související novinky

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

30.06.2020

V požehnaném věku osmadevadesáti let opustil filmový svět americký herec, režisér a scénárista Carl Reiner. Zemřel z přirozených příčin v noci z pondělí na úterý ve svém domě v Beverly Hills, jak… (více)

Cruise zachraňuje prezidenta Nicholsona

Cruise zachraňuje prezidenta Nicholsona

24.11.2013

Kdysi jim to spolu parádně šlapalo v klasice Pár správných chlapů. Proto si je umíme představit i v hlavních rolích akční komedie studia Warner bros. El Presidente. Projekt se vyvíjel několik let s… (více)

Reklama

Reklama