Reklama

Reklama

Misery nechce zemřít

  • USA Misery (více)
Trailer

Po autonehodě zachrání zraněnému spisovateli život jeho velká obdivovatelka. Z nadšené čtenářky a pečovatelky se však zakrátko stává brutální tyran a věznitel... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer

Recenze (711)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Kniha je nejlepší „kingovka“ co jsem četl, jediná bez nadpřirozených sil a zároveň(právě proto) nejděsivější. Obecně platí, že filmy podle knih Stephena Kinga jsou většinou sračkoidní béčka., jen několik výjimek potvrzuje pravidlo, které však díky Franku Darabontovi bude zřejmě brzy minulostí. Misery se ale povedla zatraceně a já s obligátním konstatováním, že kniha je lepší a Shawshank je pouze podle povídky mohu s klidným srdcem říci, že se jedná o nejlépe zfilmovaný román pana Kinga. Kathy Bates jako nejvěrnější fanynka je prostě na zabití, zasloužený Oskar, jen jsem pak u Titaniku furt čekal kdy vezme kladivo a zláme DiCapriovi nohy! ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Výborný psychothriller, v nespočetné plejádě filmových adaptací literárních děl Stephena Kinga patrně 4. nejlepší ( po Vykoupení z věznice Shawshank, Zelené míly a Osvícení ). V našich podmínkách poměrně nedoceňovaný film, který v kinech jen tak prošuměl. Přitom tak pečlivě budovaná atmosféra se často nevidí. Životní role Kathy Bates. Věta: "Jsem vaše velká obdivovatelka" , mi na dlouho utkvěla v paměti...Celkový dojem 90 %. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Knižní předloha je špičkový komorní psychologický thriller a jak už to tak bývá, nabízí mnohem intenzivnější zážitek, ale jinak není její filmové adaptaci co vytknout. Až na pár detailů je knize věrná a v lecčems ji i vylepšuje. Např. přidaná linie se starým policistou pátrajícím po spisovatelovi přidává napětí a ve slavné scéně s kladivem je mnohem mírnější než kniha, a paradoxně je působivější. A Kathy Bates je naprosto dokonalá a úžasná Annie Wilkesová. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Výborný thriller z pera Stephena Kinga (po kolikáté už to píši?), ve kterém si s chutí zařádila Kathy Bates, jako vlídná a pohostinná majitelka domu hrůzy. Její láskyplnost a náklonnost ke slavnému spisovateli (James Caan), který se v jejím domě zotavuje po autonehodě, se brzy změní v běsnící teror. To, když se šílená hostitelka dozví, že její oblíbená knižní postava má zemřít. Pacient, jenž pomalu nabírá sílu, se má opravdu nač těšit. Kultovka. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Režisér Rob Reiner natočil jeden z mála najvydarenejších filmov podľa poviedky s pera Stephena Kinga. Príbeh je vystužení s prvkami mierneho horroru vďaka miestamy temnej Kathy Bates tá hra prvotriedne rolu Annie, obdivovateľky spisovateľa Paula Sheldona v nemenej dobrom podaní Jamesa Caana pre neho to bol asi najlepší životný počin z toho čo som mal možnosť vidieť. Takmer po celý čas sa dej odohráva v jedinej izbe kde je spisovateľ uväznení a vďaka vžitým výkonom hlavných predstaviteľov sa máme aj na čo pozerať, v celku to vyznie ako hra na mačku a myš, ktorá sa musí podriadiť nepekným hrátkam chorej mysle. ║Rozpočet $20miliónovTržby USA $61,276,872Tržby Celosvetovo $64,700,000 ()

Galerie (51)

Zajímavosti (53)

  • Napriek tomu, že sa počas natáčania James Caan a Kathy Bates nezhodli, stali sa v skutočnom živote dobrými priateľmi. Batesovej zlomilo srdce, keď počula o Caanovom odchode v roku 2022 a povedala, že práca s ním v tomto filme bola jedným z najlepších zážitkov v jej kariére. (Arsenal83)
  • James Caan musel zostať v posteli pätnásť týždňov natáčania, pričom si pôvodne myslel, že to je len nejaký sadistický výstrelok Roba Reinera. (Arsenal83)

Související novinky

Zemřel herec James Caan

Zemřel herec James Caan

07.07.2022

Z amerického Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve středu večer opustil filmový svět americký herec James Caan, jehož si diváci mohou vybavit ze snímků jako Příliš… (více)

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

30.06.2020

V požehnaném věku osmadevadesáti let opustil filmový svět americký herec, režisér a scénárista Carl Reiner. Zemřel z přirozených příčin v noci z pondělí na úterý ve svém domě v Beverly Hills, jak… (více)

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

21.10.2019

Režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Lesní duch) se po desíti letech vrátí k žánru, který ho kdysi proslavil. Kultovní režisér chystá zatím nepojmenovaný horor, který by měl být kombinací Misery… (více)

Reklama

Reklama