Reklama

Reklama

Misery nechce zemřít

  • USA Misery (více)
Trailer

Po autonehodě zachrání zraněnému spisovateli život jeho velká obdivovatelka. Z nadšené čtenářky a pečovatelky se však zakrátko stává brutální tyran a věznitel... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer

Recenze (711)

Hakha 

všechny recenze uživatele

Tak do takové situace bych se nikdy dostat nechtěl. Velmi kvalitně natočený film podle adaptace Stepneha Kinga, kde si Kathy Bates zaslouženě ve svém životním výkonu odnesla sošku Oskara. Kdyby se v některých částech drželi knihy (hlavně závěrečný masakr) tak by se jednalo ještě o mnohem syrovější pecku. Ale i tak je to nezapomenutelný film, hlavně díky Annie a tak toto psycho hodnotím 5 hvězdičky... ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála povedených adaptací knížky od Stephena Kinga. Film si dokázal z velké části udržet atmosféru knížky (měl to možná snažší oproti jiným díky tomu, že v této knížce se neobjevuje nic nadpřirozeného a hrůzu tu nahání skutečná osoba), je napínavý a Kathy Bates hraje naprosto famózně osamělou ženu Annie Wilkisovou, jejíž jediným smyslem života jsou knížky o Misery spisovatele Paula Sheldona. Ten náhodou v zimě sjede autem ze silnice kousek od Annina domu... Annie ho sice zachrání, ale má v plánu zachránit i někoho jiného - Misery, kterou Paul ve své poslední knize nechal zemřít... ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Najlepšia hraná adaptácia spomedzi všetkých hororových kingoviek, ktoré som mal možnosť prežiť ako čitateľ aj divák. Omnoho devastujúcejšie a sugestívnejšie, než De Palmova Carrie, režijne nataktované na plynulé gradovanie do závratných výšin, avšak predovšetkým stojace na perfektne prenesenej komornej atmosfére a dokonalej chémii medzi charizmatickým Jamesom Caanom a démonickou Kathy Bates v signifikantne rozdielnych hereckých polohách (Oscar oprávnený). Síce to samozrejme stále nie je to, čo kniha (resp. má to k nej ešte poriadny kus), ale množstvo scén a najmä Annie samotná je presne taká, ako som si ju počas hodín strávených pri knihe predstavoval. Svoj podieľ na výslednom dojme možno odvádza aj fakt, že Misery mi príde spomedzi tých lepších Kingových kníh mierne slabšia a nedostala ma tak ako Carrie, alebo nebodaj Podpaľačka (ktorá síce hororom nie je, no i tak ju považujem za doteraz to najlepšie, čo som od majstra pera a strachov čítal). Konštantná, ničím neprerušovaná vysoká úroveň. Krok do blaha, dva kroky do dokonalosti. 85% ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní psychothriller s excelentní Kathy Batesovou v jedné z hlavních rolí, vlastně by se dalo říct v hlavní roli, jelikož Jamese Caana tato špičková herečka zcela zastiňuje. Bravurně gradovaná atmosféra nenechá diváka vydechnout a je opravdu zážitek sledovat charakterovou proměnu nenápadné pečovatelky v rozlícenou saň. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Horor to nie je ani omylom, skôr taký výborný, napínavý thriller. Ide o slušnú adaptáciu podľa Kingovej predlohy, takže scenár neriešim, tam kde je zamontovaný King, je zbytočné o niečom polemizovať. Riešim iba celkové filmové spracovanie a pravdou je, že keď si to porovnám napr. so snímkom Dolores Claiborneová tak Misery ťahá za kratší koniec. A to aj napriek tomu, že v oboch prípadoch hrala vynikajúca Kathy Bates, ktorá oba snímky výraznou mierou potiahla. Vidím to na slabšiu réžiu, nedokázala navodiť takú atmosféru beznádejnosti, akú by som si na základe knihy predstavoval, ani také pocity, aké sa dostavili pri Dolores. Stále však ide o pohodlný nadpriemer. 80/100 ()

Galerie (51)

Zajímavosti (53)

  • Kathy Bates (Annie Wilkes) se stala první herečkou, která získala Oscara za hlavní ženskou roli v hororu. (kenny.h)
  • Autor knižní předlohy Stephen King byl z hereckého výkonu Kathy Bates tak nadšen, že se rozhodl pro ni stvořit další postavu - titulní hrdinku knihy "Dolores Clairborne" jí napsal "na tělo". (kenny.h)
  • Psací stroj, který přinese Annie Wilkesová (Kathy Bates), je první model Royalu 10 vyráběný od roku 1914. Jedná se o jeden z nejúspěšnějších psacích strojů vůbec. (Mtwongo)

Související novinky

Zemřel herec James Caan

Zemřel herec James Caan

07.07.2022

Z amerického Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve středu večer opustil filmový svět americký herec James Caan, jehož si diváci mohou vybavit ze snímků jako Příliš… (více)

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

30.06.2020

V požehnaném věku osmadevadesáti let opustil filmový svět americký herec, režisér a scénárista Carl Reiner. Zemřel z přirozených příčin v noci z pondělí na úterý ve svém domě v Beverly Hills, jak… (více)

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

21.10.2019

Režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Lesní duch) se po desíti letech vrátí k žánru, který ho kdysi proslavil. Kultovní režisér chystá zatím nepojmenovaný horor, který by měl být kombinací Misery… (více)

Reklama

Reklama