Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Harry a Sally se seznámili při cestě autem do New Yorku, když ukončili svá studia na univerzitě. Oba od počátku spojuje cosi nevyřčeného, přesto mezi nimi v tuto chvíli nevzniká žádný vztah. Po nějaké době se znovu a znovu potkávají a mají pocit, že se stále více znají. Poněkud ztřeštěnému Harrymu se prostořeká a temperamentní Sally stále více líbí, zatímco ona k podobnému názoru přichází postupně. Jejich osudy mezi tím „na čas“ překříží důležitější setkání… S lehkostí namíchaný divácký příběh, s vtipem, nadsázkou, lehkým nádechem hořkosti a dobře odpozorovaných životních situaci natočil v roce 1989 režisér Rob Reiner. Postavu Harryho s neobyčejnou přirozeností a šarmem hraje Billy Crystal, představitelkou Sally se stala Meg Ryanová. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (357)

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Toto je presne ten štýl, ktorý ako divák nevyhľadávam. Veľa expresionistických konverzácií pri minimálnom "pohybe". Frázy a vtipy často mimo moje emočné pole a ten "nasilu" cynizmus, ktorý sa premení na sebareflexiu... To nie no, ale oceňujem, že práve tou výstavbou a budovaním poznania druhého človeka možno spraviť závery, či ten druhý je pre teba ten pravý napriek svojim nedostatkom. Bolo to v podstate príjemné pozeranie s výraznou dobovou atmosférou. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Dokonalá romantická komedie, ve které neodolatelně exceluje Billy Crystal v jedné ze svých nejlepších (ne-li nejlepší) rolí. Meg je krásná a víc než zdatně přihrává. Scénář srší nápady, úžasně vybroušenými dialogy atd. atd. Je zbytečné se o tomhle majstrštyku svého žánru rozepisovat, kdo neviděl, tak o hodně přišel. ()

Reklama

Freemind 

všechny recenze uživatele

Po celé té chvále (allenovská atmosféra, bla, bla, bla) jsem čekal malý zázrak v navoněné žumpě romantických filmů. Ach, já bláhový! Schytal jsem to do oka slaďoučkým bonbónkem plným utahaných dialogů a křečovité snahy o ležérnost a humor. Plus newyorský pustý snobismus v nejhorším vydání, plus Meg Ryan, kterou ze srdce nesnáším, plus stupidní účesy a móda 80tých let. Aaaargh! ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Když Harry potkal Sally je jedna z těch mála romantických komedií, které obsahují vtipný humor, trefný scénář a jejich hlavní složkou není trapnost. Právě scénář Nory Ephron si zaslouží největší pochvalu, jako divák se velice vážím skvělých dialogů a ještě lepších vtipů s postupnou gradací, které nejen že neodezní, ale naopak se z nich dále čerpá (jako příklad uvedu scénu v restauraci kdy Sally předstírá orgasmus, načež si jedna stará dáma přeje to samé jídlo co má ona). Rád bych také vyzdvihl režii Rob Reinera, který se vlastně po celí snímek nedopouští nějakých velikých přestupků, ba naopak překvapuje svěžím přístupem k látce, který občas připomíná styl mistra romantických komedii Woodyho Allena. Když k tomu všemu přidáte excelentní výkon Meg Ryan a Bylliho Crystala, musí vám být už teď jasné jak skvělým zážitek zhlédnutí této komedie je. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je to hodně fajn romantická komedie hlavně v tom, že ta romantika je zde upozaděna a herci dostávají prostor pro to, aby se převedli a hlavně aby se jim dařilo skvěle provést některé vtipy. Přesto mě ten film prostě nedokázal nadchnout, celou dobu jsem si říkal, že je to fajn. Fajn, ale nic moc víc. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (43)

  • Scéna s orgasmem se točila v Katz's Deli, restauraci na E. Houston Street v New Yorku. Na stole u kterého se scéna odehrála je nyní cedule s nápisem: „Gratulujeme! Sedíte na místě Harryho a Sally.“ (HellFire)
  • Film se mohl jmenovat „Just Friends“, „Playing Melancholy Baby“, „Boy Meets Girl“, „Blue Moon“, „Words of Love“, „It Had To Be You“, „Harry, This Is Sally“ nebo „How They Met.“ (HellFire)
  • Na začátku před zastávkou v restauraci rozebírají Harry (Billy Crystal) a Sally (Meg Ryan) slavnou scénu z filmu Casablanca (1942). (Toneil)

Související novinky

Zemřela Carrie Fisher, hvězda Star Wars

Zemřela Carrie Fisher, hvězda Star Wars

28.12.2016

Řada lidí dnes vyšla z promítání Rogue One a zjistila, že rodina z předaleké galaxie přišla o jednoho ze svých stěžejních členů. V 60 letech nás totiž opustila Carrie Fisher, představitelka princezny… (více)

Kuchařka na plátně

Kuchařka na plátně

04.05.2006

Jedna z mála žen za kamerou, které se povedlo získat si respekt v Hollywoodu, natočí životopisný film o famózní kuchařce Julii Powellové podle její autobiografie. Režisérka a scénáristka Nora Ephron,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno