Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Harry a Sally se seznámili při cestě autem do New Yorku, když ukončili svá studia na univerzitě. Oba od počátku spojuje cosi nevyřčeného, přesto mezi nimi v tuto chvíli nevzniká žádný vztah. Po nějaké době se znovu a znovu potkávají a mají pocit, že se stále více znají. Poněkud ztřeštěnému Harrymu se prostořeká a temperamentní Sally stále více líbí, zatímco ona k podobnému názoru přichází postupně. Jejich osudy mezi tím „na čas“ překříží důležitější setkání… S lehkostí namíchaný divácký příběh, s vtipem, nadsázkou, lehkým nádechem hořkosti a dobře odpozorovaných životních situaci natočil v roce 1989 režisér Rob Reiner. Postavu Harryho s neobyčejnou přirozeností a šarmem hraje Billy Crystal, představitelkou Sally se stala Meg Ryanová. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (357)

Cimr 

všechny recenze uživatele

Největší šok přišel po skončení, při titulkách - cože? Tuhle konverzační romantickou komedii o dvou intelektuálech, co řeší milostné trable na Manhattanu nenatočil Woody Allen? Když Harry potkal Sally je dílo z rodu Pojistky smrti - film si udržuje zvláštní napětí a diváka baví každý záběr, což je způsobeno hlavně perfektním scénářem - slovní přestřelky, především ty mezi ústřední dvojicí, jsou prostě dokonalé a postřehy o soužití žen a mužů naprosto trefné (,,Víš o čem muži přemýšlí bezprostředně po sexu? Jak dlouho tu ještě musím zůstat, abych ji neurazil? Třicet sekund?"). Bez toho, že by citově vydíral, tento příběh o dvou ňoumech, kterým trvalo 12 let, než se do sebe zamilovali, mě dojal a oslovil nejvíc od... no, od posledního filmu Woodyho Allena. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Nora Ephron .. Tenhle symptom teď spí s mojí ženou.. _ Jak Harry drtí Sally (verbálně;-)). Od úvodu výborně kontrastovaný děj a hra s předpokládaným diváckým očekáváním. Scénář na vysoké úrovni, jako by jej kořenil sám mistr Allen. Billy Crystal ve formě a Meg Ryan plná šarmu. Výkladní skříň vkusných a empirických romantických komedií. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Příjemně natočené i vymyšlené, trochu toho amerického buranství a sexismu a naštěstí také dostatek humoru a kvalitních herců. Bohužel právě zde je pro mě i trochu problém, protože z dnešního pohledu jsou představitelé hodně vzhledově nudní a nevýrazní a třeba Billy Crystal mi jako "chci každou v New Yorku, abych zapomněl na Helen" nesedí. Přesto romantická komedie, která nic nepřehání, nehraje a příjemně potěší v každém ročním období (na což si dejte pozor, protože právě čtyři roční období v NY tady můžete po dobu 12 let sledovat + američané nepoužívají v autě pásy:)). Bohužel také pomalu, ale jistě stárne... PS:před týdnem jsem náhodou viděl české divadelní představení s Jirkou Langmajerem a Ivanou Jirešovou a celé obsazení sedělo příběhu mnohem lépe, stejně tak celý příběh mě více oslovil:)) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já, když si koupím knížku, přečtu nejdřív poslední stránku. Kdybych umřel dřív, než to dočtu, budu vědět, jak to dopadlo." Miluju tyhle moudra. Harry jich zná hodně a je ochotnej se podělit. Díky němu například vím, jak se umírá v New Yorku a tak radši umřu někde jinde. Taky už vím, co je nejlepší dárek - sluneční přilba na baterii a s ventilátorem, na který se dají krájet hranolky. Ale dost Harryho, protože je tu taky Sally. Ta sice moudra moc rozdávat neumí, ale její restaurační orgasmus se stal legendárním. Nicméně tady jde o to, jestli mohou být muž a žena přátelé nebo jim to sex znemožňuje. K tomu bych se chtěl odborně vyjádřit, ale nemohu. Ženy po mně totiž nechtějí ani přátelství ani sex a kdyby chtěly, tak by se patrně brzy seznámily s kvalitou pravýho háku mojí manželky. Takže fakt nevím. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Jak se obecně ví a říká "Z přátelství může být láska, ale z lásky nemůže být přátelství". Když Harry potkal Sally je pohodová romantická komedie, která na mě působila tak civilně a autenticky, že mi ani nepřišlo, že sleduji smyšlený film. Čím více se snímek blížil ke konci, tím více jsem prožíval osud ústřední dvojice. Jediné, co mi vadilo, byly prostřihy na staré páry. To mě otravovalo. Jinak chválím hlavní herecké duo. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (43)

Související novinky

Zemřela Carrie Fisher, hvězda Star Wars

Zemřela Carrie Fisher, hvězda Star Wars

28.12.2016

Řada lidí dnes vyšla z promítání Rogue One a zjistila, že rodina z předaleké galaxie přišla o jednoho ze svých stěžejních členů. V 60 letech nás totiž opustila Carrie Fisher, představitelka princezny… (více)

Kuchařka na plátně

Kuchařka na plátně

04.05.2006

Jedna z mála žen za kamerou, které se povedlo získat si respekt v Hollywoodu, natočí životopisný film o famózní kuchařce Julii Powellové podle její autobiografie. Režisérka a scénáristka Nora Ephron,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno