Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Harry a Sally se seznámili při cestě autem do New Yorku, když ukončili svá studia na univerzitě. Oba od počátku spojuje cosi nevyřčeného, přesto mezi nimi v tuto chvíli nevzniká žádný vztah. Po nějaké době se znovu a znovu potkávají a mají pocit, že se stále více znají. Poněkud ztřeštěnému Harrymu se prostořeká a temperamentní Sally stále více líbí, zatímco ona k podobnému názoru přichází postupně. Jejich osudy mezi tím „na čas“ překříží důležitější setkání… S lehkostí namíchaný divácký příběh, s vtipem, nadsázkou, lehkým nádechem hořkosti a dobře odpozorovaných životních situaci natočil v roce 1989 režisér Rob Reiner. Postavu Harryho s neobyčejnou přirozeností a šarmem hraje Billy Crystal, představitelkou Sally se stala Meg Ryanová. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (357)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Příjemně natočené i vymyšlené, trochu toho amerického buranství a sexismu a naštěstí také dostatek humoru a kvalitních herců. Bohužel právě zde je pro mě i trochu problém, protože z dnešního pohledu jsou představitelé hodně vzhledově nudní a nevýrazní a třeba Billy Crystal mi jako "chci každou v New Yorku, abych zapomněl na Helen" nesedí. Přesto romantická komedie, která nic nepřehání, nehraje a příjemně potěší v každém ročním období (na což si dejte pozor, protože právě čtyři roční období v NY tady můžete po dobu 12 let sledovat + američané nepoužívají v autě pásy:)). Bohužel také pomalu, ale jistě stárne... PS:před týdnem jsem náhodou viděl české divadelní představení s Jirkou Langmajerem a Ivanou Jirešovou a celé obsazení sedělo příběhu mnohem lépe, stejně tak celý příběh mě více oslovil:)) ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Po celé té chvále (allenovská atmosféra, bla, bla, bla) jsem čekal malý zázrak v navoněné žumpě romantických filmů. Ach, já bláhový! Schytal jsem to do oka slaďoučkým bonbónkem plným utahaných dialogů a křečovité snahy o ležérnost a humor. Plus newyorský pustý snobismus v nejhorším vydání, plus Meg Ryan, kterou ze srdce nesnáším, plus stupidní účesy a móda 80tých let. Aaaargh! ()

Reklama

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Harry a Sally - Crystal a Ryan vyzerajú ako pár naozaj skvele. Postup deja po piatich rokoch je precízny a úryvky s manželmi a ich príbehom su milé. Všetko je veľmi dobre urobené, nič sladké, nič chladné. Telefonáty ma dostali, naozaj som sa pobavila. Ale neviem prečo, nemôžem dať 5*. Nedokážem to vysvetliť, možno preto že Billy Crystal vyzeral trochu... neviem, nesympaticky? Ale to už je osobný názor a tak sú to dobré 4*. Jedna z najlepších romantických a naozaj odpovedajúcich žánru "komédii" // Pozreté po druhý raz ...videla som ten istý film? Zrejme som sa zmenila ja. Úžasné a má zaslúžených 5*. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Až po opakovaném sledování tohoto snímku si člověk uvědomí o jak nadčasové, svěží a naprosto úžasné a mistrovské dílko se jedná. B.Crystal a M.Ryan zde vytvořili něco, co se snad nedá ani popsat, to se prostě musí vidět a hlavně slyšet....a výsledek? Asi tak jako je pojem Rolls-Royce mezi auty, tak to samé je "Když Harry potkal Sally" mezi rom. a inteligentními komediemi ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Nikdy sa žene nechváľte, že dokážete odhaliť fingovaný orgazmus, dokáže vás totiž vyviesť z omylu v ľubovoľnej situácii. Žiadny film nedokázal takto vtipne a trefne vyobraziť kamarátstvo medzi mužom a ženou. Dokonale vyplnené žánrové klišé obohatené o inteligenciu a nadhľad sa stalo okamžite po premiére kultom. Množstvo filmov inšpirovaných touto peckou (z poslednej doby napr. One Day alebo Love, Rosie) pôsobí oproti originálu ako nevyluhovaný čaj. Snímka obsahujúca jednu z najvtipnejších a najikonickejších scén v histórii žánru bola nominovaná na Oscara za najlepší scenár a naštartovala kariéry Meg Ryan a Billyho Crystala. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (43)

  • Billy Crystal (Harry) se schválně držel v izolaci od celého štábu na hotelovém pokoji, aby si navodil náladu čerstvě rozvedeného muže. (Baltazzar)

Související novinky

Zemřela Carrie Fisher, hvězda Star Wars

Zemřela Carrie Fisher, hvězda Star Wars

28.12.2016

Řada lidí dnes vyšla z promítání Rogue One a zjistila, že rodina z předaleké galaxie přišla o jednoho ze svých stěžejních členů. V 60 letech nás totiž opustila Carrie Fisher, představitelka princezny… (více)

Kuchařka na plátně

Kuchařka na plátně

04.05.2006

Jedna z mála žen za kamerou, které se povedlo získat si respekt v Hollywoodu, natočí životopisný film o famózní kuchařce Julii Powellové podle její autobiografie. Režisérka a scénáristka Nora Ephron,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno