Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život chudého koňského handlíře se změní ve chvíli, kdy se v jeho stáji narodí zelená kobyla - stane se slavným, posléze bohatým a kobylka členem jeho rodiny. Další generace už má jen obraz zelené kobyly, nicméně její sláva neutuchá. A tak je třeba bránit se všem závistivcům, a nejvíce z řad příbuzných.Ve své době lechtivá francouzská komedie Zelená kobyla byla natočena podle známého románu Marcela Aymého. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Příjemná - leč přece už jen poněkud zestárlá komedie. Francouzsky šarmantní, lehce pikantní konverzační taškařice na příjemné nedělní odpoledne. Škoda jen, že našinci dostupná pouze s českým dabingem... ()

Reklama

5150 

všechny recenze uživatele

Dalo se na to docela fajn koukat. Sice mě nic zvláštního nezaujalo, ale pobavil jsem se. // hodnocení 2,5* ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Naprosto nevtipný film se scénářem slabším než moucha na smrtelné posteli. Předně to vůbec není komedie, není se čemu smát a ani polodobrovolné znásilnění se nedá při nejlepší vůli považovat za kdovíjakou taškařici. Kromě obou slečen dcer (Sandra Milo byla kus) není vůbec na co koukat. Tohle se Francouzům nepovedlo, a je dost s podivem, že tehdejší čs. dramaturgie po tomhle sáhla. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Ve francouzské i české kinematografii platíval takový blbý zvyk točit zvlášť filmy pro město a venkov. Podle mě to byl nesmysl, protože u "městských" se bavil i venkov, u "venkovských" jen hrstka choromyslných. U nás to byly všechny ty jézéďácké eposy o poruchách rypadla a bodrých svazácích se sazemi na nose, ve Francii uslintané sprosťačinky, degradující venkovany na nemytá zviřátka, pohybující se jen na trase pole-kravín-ložnice. Dávno se od toho upustilo, šťastně jsme zapomněli a ČT na nás teď pod pláštíkem Filmových návratů vypustila Zelenou kobylu. ;o) Hotový Trojský kůň. 20% ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama