Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během pouhých pěti let Ted Bundy, jeden z nejobávanějších amerických masových vrahů, unesl a zavraždil stovky žen. Byl inteligentní, přítažlivý a měl charisma. Navždy změnil profil masových vrahů a právě proto je jeho příběh tak děsivý. Ted Bundy žil mezi námi a vraždil přímo před našima očima. Film byl natočen podle skutečných událostí a pokládá divákovi provokativní otázku: poznali bychom takového člověka? Vzbudil by v nás důvěru? (Intersonic)

(více)

Recenze (118)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Má to jednu velkou vadu na kráse. Nevykreslili tady skutečnou hloubku a děs těch jím páchaných zvěrstev. Chtělo by to film, kterej by otevřel oči všem těm mickám, který si ho pletly a pletou s šukajícím pánembohem. Jinak mě sere, že si na podobných zmrdech není po odhalení co vzít. Jejich posranej život? To není nic. Jinak ale samozřejmě tisíckrát JO trestu smrti. Fakt, že ho nemáme, je výsměch. ()

d-fens 

všechny recenze uživatele

Klasický postup týchto filmov je ukázať normálneho, priemerného, pre okolie sympatického alebo úplne nenápadného človiečika, a v prestrihoch na jeho brutálne činy klásť večnú otázku, ako a prečo tak slušný, usporiadaný, priemerný občan robil to čo robil. Z tohto pohľadu sú ale tieto spracovania jednotlivých "ikon" masových vrahov ako Bundy, Dahmer, Čikatilo ochudobnené o psychologické rozbory ich osobností, máloktorý film ide hlbšie a skúma ich detstvo, možné príčiny ich odklonu od normálu, dôvody ich konania. Týto "exoti spoločnosti" sú podľa mňa zaujímavejšie a faktograficky aj presnejšie spracovaní v seriály "Zrozeni k zabíjení?" http://www.csfd.cz/film/367911-zrozeni-k-zabijeni/ . Zo seriálu som videl Dahmera, a zanechalo to vo mne dosť odlišný (komplexnejší, hodnotnejší) dojem ako nízkorozpočtové filmy neznámych režisérov inšpirované životmi masových vrahov. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Další film o dalším pošahaném sériovém magorovi, kvůli jehož popravě bych šel dobrovolně a bez nároku na mzdu dělat kata; ale středověkého, s lámáním v kole, vytahováním střev, čtvrcením a podobně. Film působí hodně televizně, nemá příliš propracovaný scénář a neuvízl mi v paměti tolik, jako pozdější podobný snímek Freeway Killer o Williamu Boninovi a jeho homo sado partě. V Tedovi Bundym se mi ovšem dost líbil konec, který aspoň trochu uspokojil mou touhu po vendetě - rád bych věřil, že poslední Bundyho chvilky v rukách party otrlých a cynických bachařů byly opravdu tak výživné a nejednalo se pouze o scénáristickou fikci (samozřejmě nemyslím i tu Miss Executioner v kápi, zase tak naivní nejsem). Pro budoucnost lidského genofondu není ovšem dobrou zprávou, že jediná oběť ve filmu, která Bundymu vyklouzla z drápů, byla bezkonkurenčně ta nejpitomější ("vyloupené" auto). A bez úhony bohužel přežila taktéž i jeho notně pitomá metresa č.1, č.2 i stovky jeho vyšinutých masochistických obdivovatelek. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Ted Bundy je jeden z nejznámějších sériových vrahů a toto není první film, který o něm byl natočen. Vraha zde ztvárnil M. R. Burke a docela se mu daří hrát svou postavu věrohodně... místy působí opravdu démonicky. Scénáristicky to není sice kdovíjak silné, ale život Teda Bundyho to mapuje reálně a bez příkras, takže nakonec jsem byla spokojená. Kdybych měla srovnávat s tématicky podobným Henry: Portrait of a Serial Killer, musím nutně dojít k závěru, že film o Tedovi je slabší počin, který zdaleka nemá takovou atmosféru. Ale i přesto, že tento film místy působí nemastně-neslaně, o podprůměr se nejedná. Koneckonců, život sériového vraha není akčňák:). ()

A.Beech 

všechny recenze uživatele

Prečo takí konzervatívni? Áno ten film vyzerá „lacný“, nechutný...Ale o to tu predsa ide! Ted Bundy bol „lacný“ a nechutný vrah! Čo by ste ku nemu čakali? Presne takto sa to k nemu hodí. Ten filmový look je práve pre takú osobu ako bol Bundy úplne výstižný. A strhávať mu * za nechutnosti a dej? Ale to nie je vymyslené. Tu ide o skutočný príbeh, nie o fantáziu scenáristu. V porovnaní s takým Henrym (ako sa tu porovnáva – a určite oprávnene, ide o podobné filmy) mi dokonca prišiel Ted Bundy ešte o * lepší. Ten tiež pôsobil (vo veľkých úvodzovkách) „béčkovo“. Ale k takýmto filmom sa to hodí, priam žiada. Do povedomia by som dal však s touto tematikou ešte jeden film a to „Bostonský prípad“ s Tony Curtisom a Henry Fondom (http://www.csfd.cz/film/2736-bostonsky-pripad/). Taktiež film podľa skutočnosti a veľmi zaujímavý. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Na začátku a konci filmu se objevují fotografie opravdových obětí Teda Bundyho. (Chatterer)
  • Další názvy tohoto filmu jsou Bundy a The Ted Bundy Story. (Chatterer)

Reklama

Reklama