Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během pouhých pěti let Ted Bundy, jeden z nejobávanějších amerických masových vrahů, unesl a zavraždil stovky žen. Byl inteligentní, přítažlivý a měl charisma. Navždy změnil profil masových vrahů a právě proto je jeho příběh tak děsivý. Ted Bundy žil mezi námi a vraždil přímo před našima očima. Film byl natočen podle skutečných událostí a pokládá divákovi provokativní otázku: poznali bychom takového člověka? Vzbudil by v nás důvěru? (Intersonic)

(více)

Recenze (118)

Woodstock 

všechny recenze uživatele

Podle některých lidí, kteří tohoto milého chlapce znali, to byl velmi sympatický a přátelský člověk. Mouše by neublížil. A tom to je. Přesto já osobně, ač jsem Teda nikdy nepoznal osobně, o něm kategoricky tvrdím jedno. Byl to zlý a nenávistný člověk. Známé biblické: "Podle skutků jejich poznáte je". ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý a kvalitně zpracovaný životopisný snímek o nechvalně známém americkém zloději, násilném sériovém vrahovi a zvráceném nekrofilovi. Theodore Robert Bundy, jméno jednoho z nejbestiálnějších zabijáků vůbec. Počet jeho obětí nebyl nikdy přesně vyčíslen, někteří tvrdí, že se mohlo jednat dokonce i o 100 až 150 bělošek ve věku 13 - 26 let, které nejprve nalákal na svůj šarm nebo na velmi vynalézavou lest, poté zabil ranou do hlavy nebo uškrtil a znásilnil. Je nepochopitelné, jak mohli policejní orgány nechat takového člověka dvakrát uniknout na svobodu, ale v USA je zřejmě možné vše. To jediné, co mi na filmu vadilo byl poměrně povrchní přístup. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Upozorňuji, že hodnotím česky dabovanou verzi a ta je místy opravdu příšerná. Sice nevím jistě, zda je to čistě vina dabingu, ale některé hlášky jsou neuvěřitelně stupidní a dodávají jinak vážným scénám nefalšovaně parodický opar. Při scénách, kde Ted vodí naivní slečinky do svého Brouka a taky občas při jeho legračních knockoutech se člověk nemůže nesmát a to asi není ten úplně žádoucí efekt u tohodle typu filmu. Myslím, že tohle šlo zkrátka zpracovat, když už ne vážněji, tak jednoduše lépe. Jediné, co musím vystihnout je závěrečná scéna popravy, při které skutečně tuhne krev v žilách... 4/10 ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

možno trošku neuvážene a nekriticky dávam 4 *, ale toto bol prekvapivo svižne, vtipne, zručne a originálne zrežírovaný film - v rade skutočných príbehov, navyše o masových vrahoch - ktorých je skutočne veľa, padne tento film, navyše o najznámejšom masovom maniakovi, naozaj ako príjemne vytŕčajúci z radu; mrazivý, miestami hororový, no s istým nadhľadom a odstupom natočený, takže miestami dokonca pôsobiaci ako čierna komédia - veľmi mrazivá, o to viac, ak si uvedomíte, že sú to skutočné udalosti, ale práve preto pozoruhodná (veď aj Fargo je čierna komédia o skutočných udalostiach a tam to je ešte brutálnejšie miestami). Veľmi milé prekvapenie. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Film Ted Bundy je cynická absurdní komedie (určitě když k tomu přidáte český dabing se správně ujetým výkonem pro hlavního hrdinu) a díky tomu se daří zajímavě vytvářet místy dobrou atmosféru a střídat jí s kroucením hlavou nad řáděním Teda a zajímavou trivií z případu. Herec v hlavní roli se souznil s plánem režiséra natočit příběh Bundyho jako šílenou brutální grotesku a vůbec jsem měl z celého filmu opravdu dobrou pobavenou náladu navzdory tomu, co se v něm děje, což je k neuvěření. Už jsem to viděl za celá ta léta třikrát a pořád to považuju za nejlepší film o Bundym, co vznikl. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Auto, které po celou dobu ve filmu řídí Ted Bundy (Michael Reilly Burke), je Volkswagen Brouk z roku 1968. Toto vozidlo opravdu používal i ve skutečnosti, pouze s drobným rozdílem. Filmový Brouk je křiklavě žlutý, zatímco jeho originál je spíš světle šedý. K vidění je v National Museum of Crime & Punishment (NMCP) ve Washingtonu. (Moena)
  • Na začátku a konci filmu se objevují fotografie opravdových obětí Teda Bundyho. (Chatterer)

Reklama

Reklama