Reklama

Reklama

Večerní škola

  • Československo Tatiho večerní škola (více)
Krátkometrážní
Francie, 1967, 30 min

Obsahy(1)

Večerní škola Jacquese Tatiho se natáčela v dekoracích jeho velkolepého celovečerního snímku Playtime. Tati tu tentokrát nepředstavuje pana Hulota, ale profesora, který učí, jak aplikovat vlastní pozorovací schopnosti na chování jedince v nejrůznějších životních situacích. Jeho žáci tedy studují různé způsoby kouření, nasedání na koně i to, jak který člověk dokáže narazit do sloupu či zakopnout na schodech. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Pozorovací schopnosti Jacquese Tatiho byly vskutku perfektní. Skeče, ve kterých je předvádí, mají dost blízko k pantomimě, jen ta recyklace Školy pošťáků se mi zdála nadbytečná. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Tatiho výcvikové období... ;o) . . . Pan Hulot coby pedago(gag ;-), večerně cvičící jakési úřednické stádo v zakopávání o stupínek (nebo že by stupídek? ;-) - ten symbol společensko-profesního vzestupu, případně jak hlavou fláknout do sloupu (jak ovce bijem hlavou o pilíře společnosti, že... ;-), eventuelně pak (pro konformistická paka) jiné důležité vědomosti a schopnosti, nutné pro přežití v moderní stád(t)ní civilizaci.... :o))) . . . Bizarní groteska s geniálně ironickou nadsázkou zvládnutými pohyby a gesty, mimiku (!) učitele - "vůdce" stáda (který na své žáky hledí s neskrývaným nadhledem až despektem) nevyjímaje... Leč pozor! V závěrečné scéně vás z oné >modernity< , symbolizující vlastně snadnou možnost ovládání a manipulace, vskutku zamrazí. I když nakonec stejně náš milý Hulot musí na prahu svého osvobozujícího světa zakopnout... ;o) - - - P.S. Nemůžu si pomoct, ale na rozdíl od tvrzení distributora v "Obsahu" k filmu zde Tati opět hraje pana Hulota (?!) . . . Viz. www.imdb.com/title/tt0061524/combined - - - - - (Poprvé viděno 3.6.2008 na ČT2, komentář zde jako šestý - 3.6.2008) ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama