Reklama

Reklama

Ichi the Killer

  • Japonsko Koroshiya 1 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sakra...nezůstal nikdo, kdo by mě zabil. Krví prosáklým příběhem japonského podsvětí nás provází bezohledný stroj na zabíjení Kakihara. Na cestě za svým osudem Ichim předkládá zívající blonďák Evropanům neortodoxní druhy násilí v duchu unikátní asijské cesty. Tento film opravdu není pro diváky se slabšími nervy nebo pro ty, kterým se z většího množství krve dělá nevolno. Režisér Miike své publikum rád šokuje - a ve svém oboru je mistr! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (273)

Jossie 

všechny recenze uživatele

V záplavě krvavých scén toho nejhrubšího ražení mě potěšil humorný podtón v celé druhé půlce filmu, natěšený a příjemně vzrušený Kakihara, který se nemohl dočkat toho nejhoršího zabijáka, fascinovala mě pusa od ucha k uchu...no dobře, uznávám, že tenhle film není pro každého a především by se na něj měli koukat jen psychicky vyrovnaní jedinci. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Asi jsem čím dál starší, film ve mně nevyvolal skoro žádnou reakci. Zřejmě se mělo dostavit smyslové přetížení ze stylizovaného porcování zaživa na všechny způsoby a z úchylek, u kterých kde evropanova fantazie končí, režisérova teprve začíná... ale já měl tak nějak pokleslý obličej zklamáním, no jak smajlík :-( Zcela samoúčelné. Sympatické tempo, scénář, který nevysvětluje zbytečně moc, dobře vykreslené figurky. A přesto nuda (z jiného hlediska než že "se nic neděje a nic nového pod sluncem"). Nebo možná lépe řečeno, prázdno. // Edit druhý den: Vlastně to byl film o lásce ;-) ... no, ne tak úplně. Krev byla velmi důsledně spojena se sexuálnem. Teze filmu: každý masochista si najde svého sadistu. Není sadista bez toho, aby nebyl i masochistou. Titulní Ichi jako ultimátní sadista je příšerně nepraktický, protože jakýkoli mezilidský kontakt okamžitě končí rozprostřením těch druhých na několik krychlových metrů. Takže kolem sexu nic nestihne a je neustále neukojený. Dojemné :-/ ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Keď niekomu ubližujete, nemyslite na bolesť, ktorú cíti. Sústreďte sa na potešenie, ktoré máte z jeho bolesti.“ Jedálny lístok z vyberanej kuchyne. Pretnutie krčnej tepny, amputácia jazyka, vylievanie žeravého oleja (po príprave vyprážaných kreviet) na muža (za háky zaveseného zo stropu), skackanie na jednej nohe (čo sa stalo druhej?)... a už som sa zmienil o tom, čo tu robia mužom s penismi? Dá sa človeku vôbec odtrhnúť ruka? Nálož WTF brutalít je taká vysoká, že proste "musím" dať 80%. ()

Reiniš odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě skutečně šokoval, ne však svojí brutalitou, ale spíš debilitou a totální absencí pořádného příběhu. Banda asiatů (který od sebe nejdou rozeznat) běhá tam a zpátky, přitom se nesmyslně mrzačí a týrá. Násilí začne po čase nudit a svojí samoúčelností je spíš k smíchu. U Ichiho si člověk uvědomí, jak je třeba takový Kill Bill zábavným a inteligentním snímkem. Miike natočil naprostou prasárnu, která vám maximálně předvede jak lze zohavit lidské tělo na sto způsobů. Nic jiného tenhle ,,Úžasný akční nářez a umělecké dílo", jak píšou kolegové okolo, nenabízí. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

krv, všade krv! mučenie, sekanie, týranie, rezanie a striekanie . . . japonský "tarantino" servíruje krvavú polievku pre silné žalúdky, no robí to s humorom, comixovým nadšením a citom pre doťahovanie motívov, budovanie príbehu, zvláštne postavy a uzatváranie jednotlivých osudov - takže je na míle vzidlaný lecným krvavým béčkam a druhotriednym splatterom; ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Střecha činžovního domu, na níž se odehraje závěrečný souboj Kakihary a Ichiho, je ta stejná střecha, na níž v Miikeho dalším filmu Dead or Alive: Hanzaisha vypráví policista o vraždách a o Yakuze. (Divočák)
  • Když Jijii (Shin'ya Tsukamoto) příjde do domu, tak přes otevřené dveře vidí hrát bojovou hru „Tekken“ na konzoli Sony Playstation. (Yoshimitsu)
  • Ichi znamená v japonštině "jedna", což odkazuje k žluté jedničce na Ichiho kombinéze. (Divočák)

Reklama

Reklama