Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šéf veliké milánské firmy je majitelem basketbalového týmu. Aby mělo mužstvo šanci vyhrát mistrovský titul, je commendatore rozhodnout koupit největší hvězdu NBA. Proto do USA vysílá svého prokuristu Bonfiglia (Paolo Villaggio), aby jej přivezl do zahraničí. Basketbalová hvězda je dvoumetrový černoch, který se zajímá o všechno možné, jen ne o odlet do Itálie. A to je ten problém! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

cariada 

všechny recenze uživatele

Tak nevím jak to hodnotit? Moc komický mě to teda nepřišlo spíš jako docela drsná moralita. Paolo Villaggio v poměrně nezvyklé tragikomické postavě. Spíš je to obrázek o životě v 70 letech v Americe ,kdy jak se ukazuje to nebyla táková demokratická velmoc na jakou si hraje dnes. Ps: nemůžu si pomoct ale Paolo Villagio vypadá jak Ladislav Potměšil ()

Všežrout 

všechny recenze uživatele

Kdo se těší na klasické eskapády Pana účetního, bude nepochybně zklamán jak já. Místo legrace na Vás čeká kapku jednostranná sociálně-kritická agitka o rasových problémech Ameriky sedmdesátých let. Pokud jste černoch, občanskoprávní aktivista nebo fanda Černých panterů, přidejte si libovolný počet hvězdiček... ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

K panu účetnímu vážná témata nepatří. Zezačátku to vypadá na standartní postup, ale potom se nahrnou otázky menšin a jde spíš o příběh a témata než o vtip. Toho je celkově ve filmu strašně málo. Dívat se na to jako na komedii nedá. Vážnější témata jsou naopak spracovaná slušně, bohužel už je to trochu jiná doba, tak to ted málokomu ještě něco řekne. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Byla chyba ocekavat dalsi komedii o ucetnim. Ze zacatku to tak sice chvily vypada, mladej Villaggio v jedny ze svejch prvnich roli prijizdi do Ameriky, nikdo mu nerozumi, furt se tam srandovne mota a vecne ho urazi po telefonu jeho sef. Neni to sice nejaka desna legrace, ale pobavit to dokaze. Jenze nekdy po pulhodince se z toho stane protirasisticka agitka, kde si furt nejaky cernosi stezujou, jak se maj spatne, aby za chvily zacli nekde delat bordel, misty je to fakt dost otravny a nektery sceny na sebe ani moc nenavazujou. Ale Villaggio to odehral paradne, jeste to neni ten tlustoch s vystrcenym jazykem a gigantickejma spodkama, ale vcelku normalni typek, co obcas neco posere a obcas se nastve a lip sem ho patrne hrat nevidel. Takze celkove nevim, jak film ohodnotit. Na jednu stranu to jako komedie moc nefunguje, na druhou stranu to je jako nejaky drama dost nedotazeny, proste film zustal tak trochu na puli cesty, jak kdyby se tvurci nemohli rozhodnout, co to vlastne toci. ()

kyLuke 

všechny recenze uživatele

Od italských komedií tohoto druhu moc nečekám a u filmu Jak jsem uspořádal Ameriku se to jen potvrdilo ... ) Nanni Loy to dle mého názoru nevystihl tak , jak si přál scénárista a podle mého se z daného námětu dalo vymačkat více gagů , fórů a mnohem méně sociálně kritických prvků . Moje spokojenost je 50 % . ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama