Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policista Jeff Talley (Bruce Willis) dlouhá léta pracoval jako vyjednavač losangeleského týmu SWAT. Náročná, stresující profese, v níž zdaleka ne všechny případy skončí šťastně, traumatizovaného policistu nakonec donutí přijmout místo policejního šéfa v idylickém městečku Bristo Camino. Sen o poklidné policejní práci daleko od velkoměsta se nečekaně změní v noční můru. Tři brutální zločinci se po nevydařeném vykradení obchodu v panice ukryjí v domě, kde jako rukojmí drží chlapce, dívku a jejich otce. Případ ještě zkomplikuje fakt, že otec unesené rodiny je účetním mafie. Mafie má nespočet spolehlivých způsobů, jak se postarat o ochranu svých tajemství. Policista pochopí, že nesmí couvnout. Musí využít všechny zkušenosti ze své bývalé praxe a znovu bojovat o ohrožené životy... Bruce Willis se vrací ve špičkové formě k žánru akční krimi, se kterým spojil své největší úspěchy (série Smrtonosná past/Die Hard, Poslední skaut/The Last Boy Scout, Na dostřel/Striking Distance, Poslední zůstává/Last Man Standing). Film Rukojmí byl natočen podle stejnojmenného bestselleru Roberta Craise, který je v literárním světě považován za skutečného mistra napětí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (370)

Shit 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadá jako hodně tuctovej film o tom jak se Willisovi nepodaří zachránit nějaký dítě a na konci to zase všechno napraví a ono to taky tak je, ale naštěstí je to proložený i jinou zajímavou zápletkou, která to oživuje a vyvadí z tuctovosti. Taky mě potěšil nestárnoucí Bruce Willis, kterej sice moc akčních prvků nepředvádí, ale i tak je skvělej. Další prvek, který se mi na tomhle filmu líbil je vizuální zpracování některých scén a to hlavně scény v hořícím domě a příchod Bena Fostera s molotovem, to bylo skvěle zpracovaný, ale zase na druhou stranu film disponije až moc velkým množstvím stupidních scén a jako vždy strašně chytrým zločincem s chladnou hlavu a to už nějak moc nemusim, takže slabší 4* ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavý, dobrý thriller s Brucom Willisom v hlavnej úlohe. Film má slušné tempo a skvelé dramatické scény, celkovo som sa slušne bavil. Koniec s vystrieľaním mafie nezabudnuteľný. Čo povedať viac? Bola to sympatická, dobre zahraná a pohodovo naladená snímka so štandardne dobrým Willisom a nádychom Smrtonosnej pasce. ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Brilantný titulkový úvod, umocnený vynikajúcou hudbou Alexandra Desplata, k priemernej kriminálke, ktorá po dynamickej úvodnej 20-minútovke skĺzne do tuctovej rutiny, a už sa z nej nevytiahne. A nepomáha ani trochu nudný Willis. Pasáže s malým chlapcom sú ako vystrihnuté zo Sám doma, zatiaľ čo posledných 15 minút s psychopatickým Fosterom je regulérny horor (v poslednej scéne svojej postavy vyzerá ako zombie). Ten sprostý Taliano-Španielo-Francúz čo rád zneužíva Desplata by radšej do kriminálok nemal pchať nos. 40% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Rukojemník je zvláštny film, ktorý originálne kombinuje akčný triler so straumatizovaným policajtom (výborný Bruce Willis) s pôsobivou drámou o rukojemníkoch (a k tomu mafiánskou zápletka). Výsledkom je svieži, pôsobivý, akčný i nečakane mrazivý psychologický triler plný prekvapení, snímka zmáčaná krvou, potom, slzami, zúfalstvom a hnevom. Také Výkupné s Úkrytom. Nečakane vierohodné city! ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Na Willisovku dosť opomínaný film. Podľa mňa výborný príbeh, na rozdiel od 'Pascí' temný a nevtipkujúci. Aj keď možno niekomu niektoré okamihy pripomínajú síce scény z iných filmov, človek si to počas strhujúceho a napínavého deja vôbec neuvedomí. Koniec je trošku prehnaný, to uznám, ale bez neho by som dal za päť! A záporák je ozaj hustý, mráz po chrbte nechýbal aj keď to možno nebol zámer. 85%. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Bruce Willis (Jeff Talley) prohlásil, že jeho dcera Rumer (Amanda Talley) nezískala roli protekcí, ale musela poctivě projít castingem. (Nikitera)

Související novinky

Režisér Die Hard 4.0?

Režisér Die Hard 4.0?

15.04.2005

Bruce Willis (na obr.) bol zrejme spokojný s réžijným vedením Florenta Emilia Siri pri ich spolupráci na akčáku Rukojemník, keďže mu navrhol aj réžiu DIE HARD 4.0, štvrtého pokračovania slávnej… (více)

Reklama

Reklama