Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policista Jeff Talley (Bruce Willis) dlouhá léta pracoval jako vyjednavač losangeleského týmu SWAT. Náročná, stresující profese, v níž zdaleka ne všechny případy skončí šťastně, traumatizovaného policistu nakonec donutí přijmout místo policejního šéfa v idylickém městečku Bristo Camino. Sen o poklidné policejní práci daleko od velkoměsta se nečekaně změní v noční můru. Tři brutální zločinci se po nevydařeném vykradení obchodu v panice ukryjí v domě, kde jako rukojmí drží chlapce, dívku a jejich otce. Případ ještě zkomplikuje fakt, že otec unesené rodiny je účetním mafie. Mafie má nespočet spolehlivých způsobů, jak se postarat o ochranu svých tajemství. Policista pochopí, že nesmí couvnout. Musí využít všechny zkušenosti ze své bývalé praxe a znovu bojovat o ohrožené životy... Bruce Willis se vrací ve špičkové formě k žánru akční krimi, se kterým spojil své největší úspěchy (série Smrtonosná past/Die Hard, Poslední skaut/The Last Boy Scout, Na dostřel/Striking Distance, Poslední zůstává/Last Man Standing). Film Rukojmí byl natočen podle stejnojmenného bestselleru Roberta Craise, který je v literárním světě považován za skutečného mistra napětí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (370)

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Nemuzu si pomoct, ale tenhle thriller se mi moc moc libil. Jednak proto, ze Willis je tam skvelej, a taky proto, ze to neni klasicky americky happy end (prvni sok byl, ze tam nechali zabit v podstate nevinneho mladyho kluka). Ma to spad, ma to energii a ten film proste od zacatku do konce jede, nenudite se. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

"Nič nové na svete, dáme si repete." Tak onehdá spieval Ivan Krajíček a to ani netušil, ako sa jeho slová raz budú hodiť. Na Hostage ako riť na šerbel. Aj cez otrasný začiatok, nevýrazného Willisa nakoniec dávam plný počet. Aj keď si myslím, že to je na čisté 4*. Ale za to, ako milo ma to prekvapilo, za démonického Fostera a za Siriho, ktorého "rutina" ma dokázala stopercentne zaraziť do kresla, neváham. Verím, že jeho hviezdička raz poriadne zabliká. A v brzkej dobe to repete naozaj dám. ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Brilantný titulkový úvod, umocnený vynikajúcou hudbou Alexandra Desplata, k priemernej kriminálke, ktorá po dynamickej úvodnej 20-minútovke skĺzne do tuctovej rutiny, a už sa z nej nevytiahne. A nepomáha ani trochu nudný Willis. Pasáže s malým chlapcom sú ako vystrihnuté zo Sám doma, zatiaľ čo posledných 15 minút s psychopatickým Fosterom je regulérny horor (v poslednej scéne svojej postavy vyzerá ako zombie). Ten sprostý Taliano-Španielo-Francúz čo rád zneužíva Desplata by radšej do kriminálok nemal pchať nos. 40% ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Po dvou velice komorních filmech (Muž, který nebyl a Nikde v Africe) jsem Rukojmí s radostí uvítal. Občas není na škodu se podívat na příjemně průměrný thriller, i když na druhou stranu je to škoda, protože od začátku se film i přes klasická klišé vyvíjí velice slibně. V první (lepší) polovině jsem neustále myslel na čtyři hvězdičky, ale musím bohužel konstatovat, že ke konci je film značně přeplácaný. Divák potom neví, jestli sleduje film o vloupačce dětí do paláce bohatých, nebo film o terorizujícím psychopatovi, nebo film o rukojmích a poněkud nejasné hře o velké peníze. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V době kdy Bruce Willis sice už nebyl skvělý, ale stále byl hodně dobrý přišel Rukojmí. Zpočátku poměrně zajímavá myšlenka, jenže pak do toho scénarista zaplete mafii a téma uzavřené nedobytné pevnosti, ve které se skrývá vyšinutý Ben Foster, je upozaděno. Jak jistě tušíte, filmu to značně uškodí. Kdysi se mě Rukojmí líbil více. 50% ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Slovo "fuck" je ve flimu použito 89krát. (jonyyy)

Související novinky

Režisér Die Hard 4.0?

Režisér Die Hard 4.0?

15.04.2005

Bruce Willis (na obr.) bol zrejme spokojný s réžijným vedením Florenta Emilia Siri pri ich spolupráci na akčáku Rukojemník, keďže mu navrhol aj réžiu DIE HARD 4.0, štvrtého pokračovania slávnej… (více)

Reklama

Reklama